Menetelmät ja materiaalit

hammaslaakari

Uuden hampaan rakenne

Uusia hampaita varten hammaslääkäri ottaa asiakkaan hampaistosta jäljennöksen. Tämän jäljennöksen perusteella laboratoriossa tehdään kipsinen työmalli, jonka mukaisesti implanttien varaan asennettava yksittäinen hammaskruunu tai useamman hampaan korvaava silta tai proteesi valmistetaan.

Myös uusien hampaiden väri valitaan yksilöllisesti juuri asiakkaan omien hampaiden mukaan.

Kotihoito on tärkeää

Hyvä suuhygienia ja keinojuurihampaiden moitteeton toimivuus edellyttävät hyvää ja säännöllistä kotihoitoa. Keinojuurikiinnitteisiä hampaita tulee siksi hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita.

Espoon Keinojuuriklinikalla myönnämme asentamillemme Straumannin keinojuurille 5 vuoden takuun. Tämä takuu edellyttää säännöllistä vuositarkastuksissa käyntiä joko perushammaslääkäriemme tai koulutettujen suuhygienistiemme vastaanotolla.

Espoon Keinojuuriklinikan materiaalit

Implanttimateriaalina Pihlajalinna Keinojuuriklinikalla käytetään puhdasta titaania, koska se ei aiheuta minkäänlaisia allergisia reaktioita ja luutuu helposti. Titaanisia hammasimplantteja on käytetty jo noin 30 vuoden ajan onnistuneesti ympäri maailmaa.

Keinojuurihoidossa käytettävät hammaskruunut valmistetaan käsin muotoiltuna kultaposliinista, jolloin kruunun runko on kultaa ja päällinen posliinia. Hammas voidaan valmistaa myös kulta-akryylityönä käyttäen päällyksenä yhdistelmämuovia. Titaania käytetään kruunun tai sillan rungon valmistuksessa silloin, kun asiakas on yliherkkä muille materiaaleille.