Hiustensiirto

Hiustenlähtöön ja kaljuuntumiseen vaikuttavat monet syyt. Syyllisten jonosta voi löytyä niin perintötekijöitä, sairauksia, onnettomuuksia, stressiä kuin hormonien aiheuttamia muutoksia.

Hiustensiirron avulla hiukset saadaan kasvamaan pysyvästi ja tasaisesti. Meillä Pihlajalinna Plastiikkakirurgisessa sairaalassa yli 95 prosenttia siirretyistä hiuksista lähtee tutkitusti kasvamaan hiustensiirron jälkeen.

Hiustensiirtoihin erikoistuneiden sairaanhoitajiemme vastaanotolle voi varata maksuttoman konsultaatioajan. Vastaanotolla selviää, sopiiko hiustensiirto itselle, millainen toimenpide on, kuinka paljon hiuksia tarvitsee siirtää ja mikä on toimenpiteen kustannusarvio.

Jos kaljuuntunut alue on pieni, voi jo yksi toimenpidekerta korjata tilanteen. Laajojen alueiden hoito saattaa vaatia kahdesta kolmeen hoitokertaan. Käytämme hiustensiirroissa Follicular unit micrograft -tekniikkaa, jolla saavutetaan luonnollisin ja paras lopputulos. Yhdessä siirteessä on 1-5 hiusta. Ennen toimenpidettä tehtävän suunnittelun jälkeen siirteet istutetaan yksitellen käsityönä sovituille paikoilleen. Hiustensiirto tapahtuu paikallispuudutuksessa ja se tehdään strip-tekniikalla. Toimenpide on kivuton. Siirron jälkeen pääsee kotiin saman päivän kuluessa.

Toimenpiteestä toipuminen on nopeaa. Leikkausta seuraavina päivinä voi niskan alueella olla kipua, joka hoidetaan kipulääkkein. Kasvojen alueella voi esiintyä turvotusta muutaman päivän ajan toimenpiteen jälkeen ja siirrealueen ruvet tippuvat pois 1–2 viikon kuluessa. Tämän jälkeen hiussiirre menevät lepotilaan. Lopullinen tulos on nähtävissä 9–12 kuukauden kuluttua.

Pihlajalinna Plastiikkakirurgisessa sairaalassa on aloitettu uutena menetelmänä kasvutekijähoito (PRP) hiustensiirtojen yhteydessä. Tämän hoidon on todettu aktivoivan hiusten kasvua. Ensimmäinen hoitokerta on kuukautta ennen toimenpidettä, toinen toimenpiteen yhteydessä ja kolmas hoitokerta kaksi kuukautta toimenpiteen jälkeen. Pihlajalinna Plastiikkakirurginen sairaala on maamme johtava sairaala hiustensiirroissa ja tiimimme Suomen kokenein. Suurin osa Suomessa tehtävistä toimenpiteistä on tehty meillä. Olemme tehneet yli 30 000 hiustensiirtoa vuodesta 1978 lähtien. Kaikki hiustensiirrot tehdään yksilöllisesti asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellen. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea.