Ihon esteettiset hoidot

Ihon hyvinvointiin vaikuttavat ihotyyppi, ihon yksilölliset ominaisuudet ja ongelmat, ihohoitorutiinit sekä iholle kohdistuvat ulkoiset rasitukset. Iho-ongelmat voivat aiheutua erilaisista ihosairauksista ja ihottumista sekä hormonaalisista tekijöistä.

Omat ihonhoito- ja puhdistusrutiinit sekä stressi ja ruokailutottumukset vaikuttavat myös ihon kuntoon ja hyvinvointiin. Ulkoiset altistukset ja rasitteet, kuten aurinko, tuuli, kylmyys ja ilmansaasteet vaurioittavat ihoa ja aiheuttavat ikäviä ihomuutoksia.

Ihon erilaisia ongelmia ja ikääntymismuutoksia voidaan hoitaa usealla eri menetelmällä. Asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden. Sopiva menetelmä valitaan yhdessä Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa. Esimerkiksi timanttihionta tasoittaa ja kirkastaa ihon väriä sekä uudistaa ja kiinteyttää ihoa. Hoito sopii kaikille ihotyypeille iästä riippumatta. Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa hyvin erilaisia iho-ongelmia ja tehdä ihotyypille sopiva yksilöllinen hoitosuunnitelma, kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana.

Radiofrekvenssihoito on hellävarainen kasvojen laitehoito, mutta moniin ongelmiin tehokas hoitomenetelmä. RF-laitteen hoitopäästä kudokseen siirtyvä energia lämmittää ihon kerroksia ja tuotettu lämpövaikutus kutistaa kollageenia ja stimuloi uuden kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Mesoterapiahoidossa ihoon imeytetään erilaisia uutteita, vitamiineja ja antioksidantteja. Mesoterapian tarkoituksena on elvyttää ihoa ja aktivoida solujen toimintaa ja uusiutumista. PRP-hoidossa eli kasvutekijähoidossa asiakkaan omasta verestä erotellaan plasma, joka sisältää runsaasti niin kutsuttuja kasvutekijöitä. Hoidon avulla elimistö aloittaa uuden, raikkaan ja nuorekkaan ihon rakentamisen.

Varaa aika maksuttomaan plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan konsultaatioon, niin pääset keskustelemaan asiantuntijan kanssa sinulle sopivasta hoitovaihtoehdosta. Ihon esteettiset hoidot tehdään Pihlajalinna Plastiikkakirurgisessa sairaalassa Helsingin keskustassa.

Timanttihionta

Timanttihionta tasoittaa ja kirkastaa ihon väriä ja uudistaa ja kiinteyttää ihoa. Hoito sopii kaikille ihotyypeille iästä riippumatta. Huolellisesta ihonhoito- ja puhdistusrutiineista huolimatta kasvojen iho kärsii arjen pyörteistä ja muuttuu sameaksi ja epäpuhtaudet lisääntyvät ja huokoset tukkeutuvat.

Ikääntyminen lisää ihon pinnalle kuivaa ja kuollutta ihosolukkoa ja aiheuttaa ikäviä ihomuutoksia.

Nuorelle teini-ikäisen iholle timanttihionta sopii mainiosti kuorimaan ihon pinnalla olevia epäpuhtauksia ja ehkäisee näin uusien tulehduksien syntymistä. Aktiivisen aknen hoitoon suositellaan ensiksi käyntiä ihotautilääkärillä.

Aikuisen naisen ja miehen iholla näkyy nopeasti hektisen elämäntavan jättämät jäljet ja iho muuttuu harmaaksi ja sameaksi. Timanttihionta palauttaa ihon hehkeyden ja kirkkaan värin poistamalla tehokkaasti ihon pinnalle jääneen ylimääräisen talikertymän sekä kuivan ja kuolleen solukerroksen. Kun ihon pinnalta on poistettu huokosiin kertyneet epäpuhtaudet, myös ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Pienempiin ikääntymismuutoksiin timanttihionta kuorii hellävaraisesti ihon pintaa ja samalla hennommat juonteet madaltuvat, mahdolliset pigmenttimuutokset vaalentuvat ja suurentuneet ihohuokoset silottuvat.

Timanttihionnan paras hoitotulos saavutetaan sarjahoidoilla, ja se sopii erinomaisesti ihon hyvinvoinnin ylläpitohoidoksi. Hoidosta toipuminen on nopeaa ja iho punoittaa vain muutamia tunteja käsittelyn jälkeen. Timanttihionnan hellävaraisen käsittelyn vuoksi, se voidaan hyvin yhdistää muihin hoitoihin, kuten kemialliseen kuorintaan, pistoshoitoihin, mesoterapiaan ja ihon laserhoitoihin.

Kemialliset kuorinnat

Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa hyvin erilaisia iho-ongelmia ja tehdä ihotyypille sopiva yksilöllinen hoitosuunnitelma. Asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden − kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana.

Kevyempi, elvyttävä kuorinta sopii erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle tai hyvin herkälle iholle. Kaikille ihotyypeille kevyt kemiallinen kuorintahoito soveltuu erinomaisesti esimerkiksi juuri ennen juhlia kirkastamaan ja virkistämään ihoa. Kevyempi kuorinta voidaan hyvin yhdistää muihin hoitoihin. Voimakasta kemiallista kuorintaa voidaan puolestaan käyttää pigmenttihäiriöiden ja värivirheiden, ikääntymismuutosten ja pintaryppyjen sekä akneen ja aknearpien hoitoon.

Auringon aiheuttamista valovaurioista tai pigmenttimuutoksista kärsinyttä ihoa voidaan hoitaa tehokkaasti erilaisilla kemiallisilla kuorinnoilla. Ihoa ruskettava melaniini voi värjätä kasvot epätasaisesti ja aiheuttaa maksaläiskiä. Keskisyvät ja syvät kemialliset kuorinnat tasoittavat ihon väriä, häivyttävät pigmenttimuutoksia ja uudistavat vaurioitunutta ihoa.

Ikääntymismuutoksia hoidettaessa on hyvä muistaa, että ikääntymistä ei voi pysäyttää. Ihon ikääntymisestä johtuvia vaurioita voidaan kuitenkin korjata säännöllisillä ylläpitohoidoilla ja hidastaa ikääntymismuutosten kehittymistä. Kemiallinen kuorinta aktivoi ihon omaa kollageenituotantoa ja tekee ihosta kimmoisamman ja kiinteämmän. Tästä syystä kuorintoja on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin uudelleen. Kuorinnat myös parantavat ihon kosteustasapainoa sekä tasoittavat ihon sävyjä ja pintaryppyjä. Ihon hyvinvointia voidaan lisätä kuorinnan avulla poistamalla kuollutta ihosolukkoa, epäpuhtauksia ja supistamalla huokosia.

Kuorinnan jälkeen uudistunut iho on jälleen heleä ja raikas. Kemialliseen kuorintaan on hyvä yhdistää myös muita ikääntymismuutoksiin soveltuvia hoitoja, kuten pistoshoidot, mesoterapia, ja timanttimikrohionta.

Useat teini-ikäiset kärsivät iho-ongelmista, mutta myös aikuisten riesana on rasvoittuva iho, epäpuhtaudet ja akne. Sairastetun aknen jälkeen iholla voi olla ikäviä aknearpia, jotka tekevät ihon pinnasta epätasaisen ja kuoppaisen. Kuorinnat soveltuvat erinomaisesti voimakkaasti rasvoittuvan ihon hoitoon ja aknearpien tasoittamiseen. Kelmeä, eloton ja epätasainen iho on hoidon jälkeen kuulas, kaunis ja sileämpi.

Kemialliset kuorintahoidot edistävät akneihon terveyttä ja ihon kosteustasapainoa. Happo puhdistaa ihon pinnan kuolleista soluista ja epäpuhtaudet ja ylimääräinen tali pääsee pois ihohuokosista. Kemiallinen kuorinta puhdistaa ihon pinnalta bakteereita sekä estää niiden kasvua. Kuorinnan jälkeen iho sitoo paremmin kosteutta ja hoitavat voiteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kosteutus ja kuolleen ihosolukon kuoriminen pois ihon pinnalta säännöllisesti ehkäisee uusia näppyjä.

Hoitojen toipumisaika riippuu suunnitellun kuorinnan tehosta ja voimakkuudesta. Kevyt kuorintahoito ei vaadi toipumisaikaa, mutta voimakkaampien kuorintojen jälkeen iho voi lievästi punoittaa ja hilseillä 5-10 päivää hoidon jälkeen. Ensimmäisinä päivinä ei suositella meikkiä, mutta sen jälkeen voi hyvin jo meikata.

Kuorintojen määrä on riippuvainen hoidettavasta ongelmasta. Kevyemmissä kuorinnoissa paras hoitotulos saavutetaan, kun hoito tehdään muutaman kerran vuodessa 3-5 kerran sarjahoitona. Voimakkaampi kuorinta voidaan tehdä myös kertahoitona.

Radiofrekvenssihoito

Radiofrekvenssihoito on hellävarainen kasvojen laitehoito, mutta moniin ongelmiin tehokas hoitomenetelmä. RF-hoito sopii kaikenikäisille ihotyypistä riippumatta.

Radiofrekvenssihoito on turvallinen ja kivuton hoitomuoto. Menetelmä on hoitovaihtoehtona vaivaton, koska RF-hoidon jälkeen ei tarvitse toipumisaikaa.

Iän myötä kasvojen ihon kimmoisuus häviää, iho veltostuu ja syntyy ryppyjä ja juonteita. Radiofrekvenssihoidolla saadaan apua ikääntymismuutoksiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin, kuten couperosa, laajentuneet ihohuokoset ja ihon samea väri. Menetelmä soveltuu myös akne- tai venymäarpien hoitoon.

RF-laitteen hoitopäästä kudokseen siirtyvä energia lämmittää ihon kerroksia ja tuotettu lämpövaikutus kutistaa kollageenia ja stimuloi uuden kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Hoidon tuloksena iho ja ihonalaiskudokset vahvistuvat ja kiinteytyvät, jonka seurauksena kasvonpiirteet napakoituvat ja pintarypyt ja juonteet tasoittuvat.

Lämpö aikaansaa rasvasolujen ja pintakapillaarien pienenemistä sekä parantaa hoitoalueen verenkiertoa, jonka tuloksena iho on jälleen heleä ja terveen värinen.

Radiofrekvenssihoidon vaikutukset jatkuvat ihossa vielä hoidon jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä kuukauden kuluttua viimeisestä hoitokerrasta. Parhaat tulokset saavutetaan sarjahoidolla kuukauden välein noin 3-5 kerran jaksossa.

Mesoterapia

Mesoterapian tarkoituksena on elvyttää ihoa ja aktivoida solujen toimintaa ja uusiutumista.

Mesoterapiahoidossa ihoon imeytetään erilaisia uutteita, vitamiineja ja antioksidantteja. Syvävaikutteista mesoterapiahoitoa tehdään neulauksella, mutta mesoterapia soveltuu myös erinomaisesti kuorinnan tai hionnan jälkeen ihoa elvyttävänä hoitona.

Neulausta käytettäessä ihoon pistetään hyvin pienellä neulalla mesoterapiauutteita käsiteltäville hoitoalueille. Vaikuttavat aineet viedään ihoon sarjapistoksilla. Hoidossa käytettävät uutteet valitaan ihotyypin ja mahdollisen iho-ongelman mukaan. Kuivalle iholle on omat uutteensa, pigmenttimuutoksiin taipuvaista ihoa puolestaan käsitellään erilaisilla mesoterapiauutteilla. Usein käytetään erilaisia antioksidanttisia seerumeita sekä peptidiliuoksia.

Useimmissa mesoterapiauutteissa on mukana hyaluronihappoa, jolla parannetaan ihon kosteustasapainoa ja elvytetään pintakuivaa ihoa. Säännöllinen mesoterapiahoito auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymismuutoksia. Hoidon jälkeen iho on kiinteämpi, ja sen oma kollageenin sekä elastiinin tuotanto on virkistynyt.

Ihossa olevia värivirheitä voidaan vaalentaa mesoterapiahoidolla. Pigmenttimuutoksiin pistetään sarjahoitona vaalentavaa SkinTeh Whitening -mesoterapiauutetta.

Neulattomassa mesoterapiassa iho esikäsitellään esimerkiksi kevyellä kemiallisella kuorinnalla tai timanttihionnalla. Käsittelyn tarkoitus on poistaa iholta epäpuhtaudet ja kuollut ihosolukko, jotta se ottaa paremmin vastaan tehoaineita. Käsittelyn jälkeen iholle levitetään erilaisia mesoterapiauutteita tai imeytetään uutteita sähkövirtaa apuna käyttäen.

Mesoterapia on tehokas ja syvävaikutteinen hoito, jonka avulla iho vastaanottaa elintärkeät vitamiinit ja antioksidantit parhaalla mahdollisella tavalla. Mesoterapiahoito tuottaa parhaat hoitotulokset, kun se tehdään useamman hoitokerran sarjana 1-2 viikon välein.

PRP-hoito

PRP-hoidossa eli kasvutekijähoidossa potilaan omasta verestä erotellaan plasma, joka sisältää runsaasti niin kutsuttuja kasvutekijöitä. Hoidon avulla elimistö aloittaa uuden, raikkaan ja nuorekkaan ihon rakentamisen.

Plasman sisältävät kasvutekijät voidaan pistää neulalla halutuille hoitoalueille ihoon sekä uurteisiin täyteaineen tavoin. Kasvutekijät aktivoivat solujen toimintaa, virkistävät ja elvyttävät ihoa ja kohottavat ihon juonteita ja uurteita.

Hoitotulos näkyy osittain heti, ja lopullinen tulos saavutetaan muutamien viikkojen kuluessa. PRP-hoitoa suositellaan sarjahoitona tai 3 hoitokerran sarjana noin 4-6 viikon välein.

PRP-hoitoa on nyt myös saatavana oman plasman ja hyalyronihapon yhdistelmänä, jossa yleensä riittää yksi hoitokerta. Ihon väri parantuu, ihon kimmoisuus palautuu, pintarypyt häviävät ja iho tuntuu kaiken kaikkiaan kosteutetulta ja raikkaalta.