Ihon esteettiset hoidot

Ihon hyvinvointiin vaikuttavat monet tekijät. Ihon kuntoon vaikuttavat ensinnäkin ihon yksilölliset ominaisuudet, erilaiset ihosairaudet ja hormonaaliset tekijät. Myös omat ihonhoito- ja puhdistusrutiinit sekä stressi ja ruokailutottumukset vaikuttavat ihon kuntoon ja hyvinvointiin. Lisäksi ulkoiset altistukset ja rasitteet, kuten aurinko, tuuli, kylmyys ja ilmansaasteet, voivat vaurioittaa ihoa ja aiheuttaa ihomuutoksia.

Ihon erilaisia ongelmia ja ikääntymismuutoksia voidaan hoitaa usealla eri menetelmällä. Useat hoidot sopivat kaikille ihotyypeille iästä riippumatta. Asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden, ja sopiva menetelmä valitaan yhdessä Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa.

Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa hyvin monenlaisia iho-ongelmia. Kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana.

Radiofrekvenssihoito eli RF-hoito on hellävarainen mutta moniin ongelmiin tehoava kasvojen laitehoitomenetelmä. RF-laitteen hoitopäästä kudokseen siirtyvä energia lämmittää ihon kerroksia. Tuotettu lämpövaikutus kutistaa kollageenia ja stimuloi uuden kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Mesoterapiassa ja mikroneulauksessa ihoon imeytetään erilaisia peptidejä, vitamiineja ja antioksidantteja. Neulaushoidon tarkoituksena on elvyttää ihoa sekä aktivoida solujen toimintaa ja uusiutumista.

Led-valohoitoa käytetään niin ihosairauksien hoitoon kuin nuorennukseenkin. Syväkosteuttava tehohoito puolestaan tasapainottaa kuivaa ihoa ja hoitaa hentoja juonteita tehokkaasti.

Varaa aika maksuttomaan esteettisen sairaanhoitajan konsultaatioon, niin pääset keskustelemaan asiantuntijan kanssa sinulle sopivasta hoitovaihtoehdosta. Ihon esteettiset hoidot tehdään Pihlajalinna Stockmannilla Helsingin keskustassa.

Kemialliset kuorinnat

plastiikka 2
Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa monenlaisia iho-ongelmia. Kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana – asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden ja keston.

Kemiallinen kuorinta parantaa ihon hyvinvointia poistamalla kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia sekä supistamalla ihohuokosia. Kemiallinen kuorinta aktivoi myös ihon omaa kollageenituotantoa ja tekee ihosta kimmoisamman ja kiinteämmän. Tästä syystä kuorintoja on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin. Kemialliset kuorinnat parantavat myös ihon kosteustasapainoa sekä tasoittavat ihon sävyjä ja pintaryppyjä.

Kevyempi, elvyttävä kemiallinen kuorinta sopii erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle tai hyvin herkälle iholle. Kaikille ihotyypeille kevyt kuorintahoito voidaan tehdä esimerkiksi juuri ennen juhlia ihon kirkastamiseksi ja virkistämiseksi. Kevyempi kuorinta voidaan yhdistää muihin hoitoihin. Voimakasta kemiallista kuorintaa voidaan puolestaan käyttää pigmenttimuutosten ja värivirheiden, ikääntymismuutosten ja pintaryppyjen sekä aknen ja aknearpien hoitoon.

Kemialliset kuorintahoidot edistävät akneihon terveyttä ja ihon kosteustasapainoa. Happo puhdistaa ihon pinnan kuolleista soluista, ja epäpuhtaudet ja ylimääräinen tali pääsevät pois ihohuokosista. Kemiallinen kuorinta puhdistaa ihon pinnalta bakteereita sekä estää niiden kasvua. Kuorinnan jälkeen iho sitoo paremmin kosteutta ja hoitavat voiteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kosteutus ja kuolleen ihosolukon säännöllinen kuoriminen pois ihon pinnalta ehkäisevät uusia näppyjä. Aknen hoidossa suosittelemme, että kemialliseen kuorintaan yhdistetään led-valohoitoa.

Hoitojen toipumisaika riippuu suunnitellun kuorinnan tehosta ja voimakkuudesta. Kevyt kuorintahoito ei vaadi toipumisaikaa, mutta voimakkaampien kuorintojen jälkeen iho voi punoittaa lievästi ja hilseillä 5–10 päivää hoidon jälkeen. Ensimmäisinä päivinä ei suositella meikkiä.

Kuorintakertojen määrä riippuu hoidettavasta ongelmasta. Kevyemmissä kuorinnoissa paras hoitotulos saavutetaan, kun hoito tehdään muutaman kerran vuodessa 3–5 kerran sarjahoitona. Voimakkaampi kuorinta voidaan tehdä myös kertahoitona. Ikääntymismuutoksia hoidettaessa kemialliseen kuorintaan on hyvä yhdistää myös muita hoitoja, kuten pistoshoitoja, mesoterapiaa ja timanttimikrohiontaa.

Led-valohoito

plastiikkaLed-valon avulla tehty hoito vaikuttaa ihoon monella tavalla. Led-valolla voidaan hoitaa aknea, ryppyjä, ihon punoitusta ja valovaurioita. Lisäksi led-valohoidolla voidaan nopeuttaa ihon toipumista esteettisten toimenpiteiden jälkeen.

Led-valolla voidaan hoitaa esimerkiksi ihon valovaurioita ja tasoittaa ihon juonteita. Hoito nopeuttaa solujen tuotantoa mutta samalla hidastaa entsyymien tuotantoa. Tämän ansiosta ihosta tulee elastisempi. Iho myös raikastuu ja sen väri tasoittuu.

Led-valoa voi käyttää myös aknen hoitoon. Tällöin led-valolla heikennetään bakteereita vaikuttamalla niiden valoherkkiin molekyyleihin. Tulehdusreaktio saadaan rauhoitettua,ja tulehdusalueet vähenevät ja punoitus rauhoittuu. Hoito vähentää lääkehoidon tarvetta merkittävästi. Aknen hoitoon tarkoitetut led-hoidot annetaan sarjahoitoina.

Led-valoa käytetään myös PDT-hoidossa eli fotodynaamisessa terapiassa. PDT-hoidolla voidaan hoitaa ihon valovaurioita ja pinnallisia ihosyöpiä. PDT-hoito suunnitellaan yhdessä ihotautilääkärin kanssa.

Radiofrekvenssihoito

estetiikka 1Radiofrekvenssihoito eli RF-hoito on hellävarainen, turvallinen ja kivuton kasvojen laitehoito mutta moniin ongelmiin tehokas hoitomenetelmä. Radiofrekvenssihoito sopii kaikenikäisille ihotyypistä riippumatta. Menetelmä on hoitovaihtoehtona vaivaton, koska hoidon jälkeen ei tarvita toipumisaikaa. Pihlajalinnassa tarjontaamme kuuluu myös kolmivaiheinen radiofrekvenssihoito eli Triniti-hoito, joka korjaa ihon pigmenttiä, tasoittaa juonteita ja kiinteyttää ihoa yhdellä hoitokerralla.

Iän myötä kasvojen ihon kimmoisuus häviää, iho veltostuu ja syntyy juonteita. Radiofrekvenssihoidolla saadaan apua ikääntymismuutoksiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin, kuten couperosaan, laajentuneisiin ihohuokosiin ja ihon sameuteen. Menetelmä soveltuu myös akne- tai venymäarpien hoitoon.

RF-laitteen hoitopäästä kudokseen siirtyvä energia lämmittää ihon kerroksia ja tuotettu lämpövaikutus kutistaa kollageenia ja stimuloi uuden kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Hoidon tuloksena iho ja ihonalaiskudokset vahvistuvat ja kiinteytyvät, minkä seurauksena kasvonpiirteet napakoituvat ja pintarypyt ja juonteet tasoittuvat.Lämpö muun muassa parantaa hoitoalueen verenkiertoa, jonka tuloksena iho on jälleen heleä ja terveen värinen.

Pihlajalinnassa tarjoamme kolmivaiheista Triniti-hoitoa, jossa yhdistetään valon eri energiataajuuksia. Hoito parantaa ihon rakenteita ja käynnistää ihon uudistumisprosessin syvemmissä kerroksissa. Trinitiä suositellaan sarjahoitona (3–5 hoitokertaa), jonka jälkeen ylläpitokäyntejä vuodessa kahdesta neljään – tämä toki on hyvin yksilöllistä ja riippuu paljon asiakkaan lähtötilanteesta. Hoitoväleiksi suositellaan sarjahoidon aikana 3–4 viikkoa.

Triniti-hoito sopii erinomaisesti esimerkiksi varhaisten ikääntymisen merkkien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hoito on lähes kivutonta. Toipumisaikaa hoitoon ei tarvitse varata, ja meikata voi heti toimenpiteen jälkeen. Triniti-hoitoon voidaan yhdistää myös mikroneulausta ja mesoterapiaa.

Mesoterapia ja mikroneulaus

estetiikka 4Mesoterapian ja mikroneulauksen tarkoituksena on elvyttää ihoa. Hoidoissa ihoon imeytetään solujen toimintaa aktivoivia vitamiineja ja antioksidantteja. Molempia hoitoja tehdään neulauksella, ja ne sopivat kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Mesoterapia ja mikroneulaus soveltuvat kuorinnan tai hionnan jälkeen ihoa elvyttäviksi hoidoiksi. Hoito on erinomainen valinta, kun haluat parantaa ihosi rakennetta ja kimmoisuutta sekä ennaltaehkäistä ikääntymismuutoksia.

Mesoterapiassa ihoon pistetään pienin paikallisin pistoksin mesoterapia-aineita käsiteltäville hoitoalueille, ja siinä saadaan haluttu määrä vaikuttavaa ainetta kasvojen eri osiin. Hoidossa käytettävät aineet valitaan ihotyypin ja mahdollisen iho-ongelman mukaan.

Mikroneulauksella taas toimitaan mikroneulaspäätä hyödyntäen. Neulaus saa aikaan biologisen korjausprosessin, jonka seurauksena kollageenin tuotanto tehostuu.

Mesoterapia- ja mikroneulaushoidoissa käytetään usein hyaluronihappoa, jolla parannetaan ihon kosteustasapainoa ja elvytetään pintakuivaa ihoa. Säännöllinen hoito auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymismuutoksia. Hoidon jälkeen iho on kiinteämpi ja sen oma kollageenin sekä elastiinin tuotanto virkistyy.

Mesoterapia ja mikroneulaus sopivat kaikille. Mesoterapiasta on hyötyä esimerkiksi kuivaihoisille, ja mikroneulaus taas kohottaa kasvoja ja virkistää väsähtynyttä ilmettä. Mikroneulaus sopii tehtäväksi milloin vain, mutta suosittelemme meikkiä vasta seuraavana päivänä hoidon jälkeen. Mesoterapiassa on hieman suurempi mustelmien riski.

Molempia hoitoja suositellaan tehtäväksi sarjahoitona, jonka jälkeen jatketaan ylläpitohoitoa. Suositus hoitosarjalle on 4–6 kertaa 3–6 viikon välein. Ylläpitohoitoja suositellaan 2–4 kertaa vuodessa.

Syväkosteuttava tehohoito

estetiikka 3Juvederm Volite -tehohoito syväkosteuttaa, kirkastaa, heleyttää ja kohottaa ihoa. Hennot juonteet tasoittuvat ja iho voi paremmin. Syväkosteuttava tehohoito sopii kaiken ikäisille.

Juvederm Volite on hyalyronihappovalmiste, jolla syväkosteutetaan ihoa pitkäaikaisin tuloksin. Valmiste viedään käsiteltäville hoitoalueille pienin pistoksin ohuella neulalla. Kyseessä ei kuitenkaan ole täyteainehoito sen tyypillisessä merkityksessä, koska ainetta viedään ohueksi kerrokseksi kasvojen iholle ja lopputulos on kevyempi.

Valmisteen sisältämä hyaluronihappo kosteuttaa ihoa, parantaa sen elastisuutta, stimuloi kollageenituotantoa ja auttaa häivyttämään hentoja juonteita.

Juvederm Volite -hoidon vaikutukset alkavat näkyä noin viikon kuluessa toimenpiteestä, ja ne voimistuvat muutaman viikon ajan. Syväkosteuttavan tehohoidon vaikutukset näkyvät iholla noin yhdeksän kuukauden ajan.

Esteetttisten hoitojen hinnasto, Pihlajalinna Stockmann

Pihlajalinna iho ja estetiikka 2018