Ihon laserhoidot

Ihon laserhoitojen palvelutarjonta on erittäin kattava sekä monipuolinen ja hoitomenetelmiä löytyy niin kasvojen kuin vartalon alueelle. Parhaimman hoitotuloksen saavuttamiseksi tarvitaan kokemusta ja koulutusta laserteknologiasta sekä laadukas ja nykyaikainen kokoelma useita erilaisia laserlaitteita.

Laserin avulla hoidetaan tehokkaasti ja turvallisesti muun muassa ikääntymismuutoksia ja aurinkovaurioita, arpia ja aknearpia, pigmenttihäiriöitä sekä kasvojen pintaverisuonia. Laserilla poistetaan myös luomia, syyliä, känsiä ja liikakarvoitusta. Yksilöllisesti suunniteltujen laserhoitojen yhteydessä tarjoamme Pihlajalinna Laser Tilkassa mahdollisuuden ilmaiseen laserhoitajan konsultaatiokäyntiin.

HERÄSIKÖ PALJON KYSYMYKSIÄ?
Tule keskustelemaan Pihlajalinna Laser Tilkan laserhoitajien kanssa omasta tilanteestasi ja omista toiveistasi. Voit myös olla suoraan yhteydessä laserhoitajiin: ihoestetiikka@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 110.

Luomen poisto laserilla

Häiritsevät luomet on mahdollista poistaa nopeasti ja vaivattomasti laserilla. Laser höyrystää luomen pois niin, ettei ompeleita tarvita, eikä iholle jää juuri minkäänlaista havaittavaa jälkeä.

Erityisen hyvin laserpoistoon soveltuvat koholla olevat luomet, joissa ei ole pigmenttiä. Lasermenetelmällä voidaan hankkiutua eroon myös lukuisista muista häiritsevistä ihomuutoksista kuten näpyistä, syylistä ja känsistä.

Kaikkia luomityyppejä ei voida poistaa laserilla, joten ennen toimenpidettä on selvitettävä, millaisesta luomesta on kyse. Meillä Pihlajalinna Laser Tilkassa tutkimuksen tekee lääkäri ihotähystimen eli dermatoskoopin avulla vastaanottokäynnin yhteydessä. Tähystimellä näkee tarkasti luomen rakenteet pintaa syvemmältä. Tarvittaessa luomesta voidaan ottaa ensin näyte patologin tutkimusta varten.

Laserpoisto on tarkka, nopea ja vaivaton toimenpide, joka tehdään puudutuksessa. Laite hyödyntää poistossa hiilidioksidia ja vaikutukset ympäröiviin kudoksiin ovat vähäiset. Ihosta voidaan ottaa tarvittaessa näytteitä laserpoiston ohessa. Suuremmat leikkausta vaativat ihomuutokset ja luomet ohjataan plastiikkakirurgeille.

Jos tiedossasi on, että luomi soveltuu poistettavaksi laserilla, voit varata ajan suoraan toimenpiteeseen eikä erillistä vastaanottokäyntiä tarvita. Samalla käyntikerralla voidaan poistaa useita luomia.

Karvanpoisto laserilla

Karvanpoisto_laser
Jatkuva ihokarvojen nyppiminen ja ajaminen jättää jälkensä ihoon. Karvojenpoisto on työlästä eikä vahaaminen tai sokerointikaan tuo pysyvää apua. Karvanpoisto laserilla on pysyvä ratkaisu, joka poistaa myös karvan kasvuun liittyvät ongelmat, kuten karvatupen tulehdukset, ihonäpyt ja ihon värihäiriöt.

Karvanpoistossa laserin tietty valon aallonpituus imeytyy voimakkaasti karvan juuressa olevaan tummaan väriaineeseen tuhoten karvatupin pysyvästi. Onnistuneen lopputuloksen saa aikaan vain oikeanlaista valoa tuottava laite.

Laitevalikoiman lisääntyessä on yhä vaikeampaa erottaa eri laitteisiin ja hoitoihin liittyviä ominaisuuksia. Esimerkkinä tästä ovat valoimpulssilaitteet ja laserit, jotka ovat eri asioita, mahdottomia verrata, mutta usein samassa asiayhteydessä esiteltyinä.

Laserhoidoista ja -laitteista puhutaan usein ikään kuin ne olisivat yksi ja sama asia. Käytössä on kuitenkin monen tyyppisiä, hyvin erilaisiin hoitotarkoituksiin tarkoitettuja laserlaitteita. Suurin syy laitteiden väliseen eroon on valon teho ja sen selektiivisyys.

Tehokkaat lääketieteelliset laserlaitteet tuottavat erittäin voimakkaana vain yhtä tarkasti määrättyä valon aallonpituutta.

Hoidamme satoja tyytyväisiä asiakkaita kuukaudessa
Teemme yksilölliset hoitosuunnitelmat pitkän ja laajan kokemuksemme perusteella. Hoidon turvallisuus ja sivuvaikutusten minimointi ovat aina etusijalla. Uudet asiakkaat voivat käydä maksuttomalla konsultaatiokäynnillä. Joskus voimme sopia jopa ennen ensimmäistä hoitokertaa veloituksettomasta koehoidosta. Vastaanotolla käydään yhdessä läpi hoitoprosessi ja asiakkaan mahdolliset kysymykset.

Tarvittavien hoitokertojen määrä vaihtelee alueittain, useimmiten tarvitaan 4-8 hoitokertaa. Seuraava hoito voidaan tehdä, kun uusi karva on kasvanut. Tähän kuluu alueesta riippuen yleensä 5-12 viikkoa.

Laserpoisto sopii lähes kaikille. Raskaana oleville tai imettäville äideille hoitoa ei kuitenkaan suositella hormonitasapainon vaihtelun vuoksi. Myös ihon voimakas rusketus on hoidon este.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ihokarvojen poistosta laserilla

Asiantuntijamme vastausten takana Pihlajalinna Laser Tilkan laserhoitajat Sini Korhonen ja Leena Laukkanen.

Ajan veloituksettomaan konsultaatioon voit varata ajanvarauksestamme 010 312 110 tai verkossa.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA MEIDÄN ALEXANDRIITTI-KARVANPOISTOLASERISTA

Sattuuko laserkarvanpoisto?

Hoito ei varsinaisesti satu, mutta ei tunnu erityisen mukavaltakaan. Tunnetta voisi kuvailla kovaksi nipistelyksi, jota kuitenkin helpottaa kylmäpuhallus, joka suunnataan laseroitavalle alueelle. Hoitaja myös tiedustelee säännöllisesti hoidon aikana miltä potilaasta tuntuu. Mikäli potilas kokee hoidon kivuliaaksi, voidaan pitää taukoja tarpeen mukaan.

Kuinka paljon hoito maksaa?

Prosessi alkaa laserhoitajan maksuttomalla konsultaatiolla, jonka aikana potilas saa tarkemman kustannusarvion riippuen siitä, kuinka laajoilta alueilta hän haluaa karvoja poistettavan. Hinta määräytyy siis hoidettavan alueen ja sen laajuuden mukaan. Esimerkkejä hinnoista: kainalot 170 € /kerta, bikini (medium), 245 € /kerta, sääret 350 €/kerta.

Kuinka usein hoito tulee tehdä ja kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Kasvojen alueella hoitoja tehdään yleensä aluksi 5-6 viikon välein, myöhemmin tarvittaessa. Kehon alueissa hoitoväli on yleensä alussa 2-3 kuukautta, myöhemmin tarpeen mukaan. Yksilölliset erot hoitoväleissä ovat tavallisia ja pyrimmekin aina maksimoimaan hoitotuloksen ajoittamalla seuraavan hoidon tarpeeksi pitkälle. Tarvittavien hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisesti useimmiten kahden ja 10 kerran välillä.

Onko tulos todella pysyvä?
Keholla pyrimme pysyvään karvan vähentymiseen ja poistumiseen kokonaan. Pysyvä hoitotulos on varsin todennäköinen pohjoismaisilla ihotyypeillä. Tuloksen pysyvyyteen vaikuttavat kuitenkin lukuisat seikat, jotka arvioidaan yksilöllisesti maksuttomalla konsultaatiokäynnillä. 20 vuoden karvanpoistokokemuksella tulokset ovat pääsääntöisesti erinomaisia. Poikkeuksena tähän ovat toisinaan naisten hormonaaliset kasvojen alueen karvat, joiden poissaaminen pysyvästi voi olla haastavaa.

Kuinka kauan yksi hoitokerta kestää?
Tämä riippuu hoidettavan alueen koosta. Esimerkkeinä kasvot noin 15 minuuttia, kainalot noin 25 minuuttia ja sääret noin tunnin.

Voiko laserkarvanpoistoa tehdä kaikille?
Alexandriitti-laser imeytyy väriin. Laserkarvanpoistoa voi tehdä sellaisille ihmisille, joiden iho on vaalea ja ihokarva tumma. Valkoiseen, harmaaseen tai punaiseen karvaan valolähteiset hoitomuodot (laser, ipl) eivät toimi. Ihosi ja karvasi värien sopivuus analysoidaan tarkemmin laserhoitajan maksuttomalla konsultaatiokäynnillä. Tarvittaessa voidaan tehdä maksutta pieni koehoito.

Voiko ihokarvoja poistaa miltä alueelta tahansa?
Kyllä, kriteerien täyttyessä lähes miltä alueelta tahansa (kts. edellinen vastaus). Poikkeuksena silmien läheisyys, esimerkiksi kulmakarvoja emme siis poista.

Couperosan ja punaisten ihomuutosten laserhoito

estetiikka 1
Kasvojen pintaverisuonet voivat laajentua häiritsevästi esimerkiksi perimän, lämpötilanvaihteluiden, liikunnan ja voimakkaan ultraviolettisäteilyn vuoksi. Laajeneminen näkyy punoituksena sekä usein myös selkeästi erottuvina suonina poskilla, nenässä ja leuassa eli couperosana.

Couperosa on lähinnä esteettinen haitta, mutta se häiritsee monen arkea. Ongelma ei poistu itsekseen, vaan pahenee vuosien myötä.

Laserhoito on tehokas keino vähentää couperosan aiheuttamaa punoitusta. Hoidossa hyödynnetään KTP-laseria, jonka valo hakeutuu valikoivasti vain punaiseen ihomuutokseen hävittäen laajentuneen suonen. KTP-laserilla voidaan poistaa myös arpien, aknearpien, ruusufinnin ja erilaisten näppyjen, luomien ja ihovaurioiden aiheuttamaa ihon punaisuutta.

Ennen ensimmäistä hoitoa on hyvä käydä Pihljalinna Laser Tilkan laserhoitajan maksuttomalla suunnittelukäynnillä, jossa keskustellaan hoitoon liittyvistä toiveista ja arvioidaan hoitokertojen määrä. Yleensä tarvitaan 1–3 hoitokertaa lähtötilanteesta riippuen. Käyntien väli on 4–6 viikkoa. Jos kyseessä on suuri tuliluomi tai vastaavantyyppinen alue, voidaan ensin tehdä koehoito, jonka tuloksen perusteella päätetään lopullisista hoitotehoista.

Laserhoito kestää muutamasta minuutista tuntiin riippuen hoidettavasta alueesta. Hoidon aikana iholla tuntuu kuumotusta ja pistelyä, jota lievitetään kylmäpuhalluksella. Hoidon jälkeen voi palata normaaliin arkeen. Auringolle ei pitäisi kuitenkaan altistua välittömästi hoidon jälkeen ja valoisana vuodenaikana tulee käyttää suojavoidetta seuraavat viikot.

Laserhoidon tulos on yleensä hyvä eli punoitus pysyy kurissa pitkään. Ihmisen taipumusta saada couperosaa ei voi poistaa, minkä vuoksi on mahdollista, että uusia pintaverisuonia laajenee vuosien kuluessa. Hoito voidaan uusia tarpeen mukaan muutaman vuoden välein tai tehdä yksi ylläpitävä hoito vuosittain.

Jalkojen pintasuonia ei hoideta KTP-laserilla, vaan ruiskutushoidolla tai vaahtoruiskutushoidolla.

KTP-hoitoihin varataan aika numerosta 0103 12110 tai valtakunnallisesta ajanvarauksesta.

Ihon laserkuorinta

Iho ja estetiikka
Kun ihossa olevat pigmentti- ja maksaläiskät häiritsevät tai iholle pitäisi tehdä tehokkaampi pintaryppyjen ja aknearpien hoito, on ihon laserkuorinta hyvä vaihtoehto. Laserkuorinta – eli Dermablate Erbium Fraxel -hoito – sopii lähes kaikille. Hoito voidaan toteuttaa monin eri tavoin, aivan kevyestä kuorinnasta hyvinkin voimakkaaseen hoitoon. Toimenpiteen jälkeen vanha iho hilseilee ja kuoriutuu muutaman päivän ajan, jonka jälkeen alta paljastuu uusi kirkkaampi iho.

Erbium-laserkuorinta sopii ihon ikääntymismuutosten ja värivirheiden hoitoon sekä ihon yleisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ennen ensimmäistä hoitoa on hyvä käydä Pihlajalinna Laser Tilkan laserhoitajan maksuttomalla suunnittelukäynnillä, jossa keskustellaan ihoon liittyvistä toiveista ja arvioidaan hoitokertojen määrä. Jo yksittäinen hoitokerta kirkastaa ja elvyttää ihoa, mutta riippuen ongelman luonteesta ja toivotusta tuloksesta laserkuorinta voidaan halutessa tehdä myös 2–3 hoidon sarjoina. Hoitojen väli on silloin 4–6 viikkoa.

Koulutetut ja kokeneet laserhoitajat tekevät laserkuorinnan, jonka kesto on vajaan tunnin. Hoidon aikana kasvojen iho käydään järjestelmällisesti läpi laserilla. Iholla tuntuu samalla kuumotusta ja pistelyä, mitä voidaan helpottaa kylmäpuhalluksen avulla. Välittömästi hoidon jälkeen iholle levitetään tarvittaessa puudutusvoidetta, jolloin hoidon jälkeen esiintyvä kirvely lakkaa.

Toipumisaika riippuu hoidon voimakkuudesta ja osittain myös ihotyypistä. Tärkeitä tapaamisia ei kannata sopia 3–4 päivälle hoidon jälkeen, koska iho on silloin yleensä lievästi turvonnut. Myös ihon väriin tulee muutoksia ensimmäisien päivien aikana. Usein viikonloppu riittää toipumiseen. Väri muuttuu ensin punaisesta ruskeaan, jonka jälkeen se kuoriutuu. Alta paljastuu uusi iho, joka saattaa paikoitellen vielä hiukan punottaa. Saunassa käymistä ei suositella ennen kuin iho on toipunut. Hoito ei vaikuta muuten vointiin ja toimintakykyyn.

Aurinkoa on hyvä välttää lähiviikot ja suojautua tarvittaessa asianmukaisella suojavoiteella. Auringolta suojautumista suositellaan myös jatkossa. Aurinko vanhentaa ihoa ja voi aiheuttaa pigmenttihäiriöitä vastikään hoidetulle iholle.

Erbium-laserkuorinnan tuloksiin asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä, ja hoidon vaikutus on pitkäaikainen. Tarvittaessa ylläpitohoito voidaan uusia vuoden välein. Voimakkaisiin aknearpiin, juonteisiin ja ihomuutoksiin suosittelemme laserhiontaa, jonka lääkäri tekee UltraPulse-hiilidioksidilaserilla.

Ihon laserhionta

estetiikka 1
Ihon voimakkaisiin juonteisiin, aknearpiin ja ihomuutoksiin voidaan vaikuttaa ihon laserhionnan avulla. Aiemmin hionnat tehtiin kuorimalla koko ihon pinta kauttaaltaan, mutta nykyään suositaan pistemäisiä hiontatekniikoita. Pistemäisen hionnan etuna on nopeampi paranemisaika sekä pienemmät riskit. Ihoa ei tarvitse myöskään suojata ja hoitaa keinoiholapuilla kuten vanhemmalla tekniikalla tehtävissä hionnoissa. Lisäksi hoidon voimakkuutta on mahdollista säätää lähes rajattomasti.

Pihlajalinna Laser Tilkassa laserhionta tehdään UltraPulse-hiilidioksidilaserilla eli käyttäen erittäin kehittynyttä ja modernia tekniikkaa. UltraPulse-laserhionnalla hoidetaan tyypillisesti suun ympäryksen ja ylähuulen pystyryppyjä, joihin on ollut vaikeaa löytää tehokasta hoitomuotoa. Silmien alaluomen ihoa voidaan myös kiinteyttää ja uudista laserhionnalla. Toimenpide voidaan toteuttaa myös laajemmille alueille, jolloin kuorimalla saadaan esiin uusi tasaisempi ja hehkeämpi iho. Arpihoidoissa on mahdollista valita hoitotehot arpien koon mukaan. UltraPulsella jokainen arpi voidaan hoitaa erikseen arven pohjaa kohottaen, jonka lisäksi iho tasoitsetaan vielä kauttaaltaan. Myös leikkausarpia on mahdollista hoitaa tällä menetelmällä.

Lämpövaikutteisten laserhiontojen vaikutus on kaksiosainen. Ihon kuoriutumisen ja pinnan tasoittamisen lisäksi toinen hoidon vaikutus on kollageenin uusiomuodostus. Lämmön vaikutuksesta iho alkaa muodostaa uutta kollageenia, joka ajan myötä kiinteyttää ja silloittaa ihoa myös pintaa syvemmällä ihokudoksessa. Kollageenin uusiutumisprosessi jatkuu lähes kuusi kuukautta hoidon jälkeen.

Hoitoon tuleminen vaatii aina lääkärin etukäteisarvion, koska laserhionta ei sovi kaikille. Lääkäri tekee myös itse hoidon. Toimenpide tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, mutta laajempia alueita hoidettaessa voidaan harkita myös esimerkiksi sedaatiota. Hoito kestää 15–60 minuuttia, jonka aikana ihoa käsitellään pisteittäin. Hionta tuntuu iholla kuumotuksena. Toimenpiteen päätyttyä ihoa viilennetään muutaman tunnin ajan kylmäpakkausten tai jäähdytysnaamion avulla. Ihon pinnalle sivellään voidetta, eikä mitään sidoksia tarvita. Tässä vaiheessa laserin jälki näkyy ihossa vaaleana.

Toipumisaika kestää reilun viikon tai joskus kaksi viikkoa. Ihoa hoidetaan ensimmäisinä päivinä suihkuttamalla sitä vedellä useita kertoja päivässä, mikä auttaa ihon kuoriutumisessa ja ehkäisee mahdollisia tulehduksia. Ihon hoitoon kuuluu ensimmäisten päivien aikana myös säännöllinen Ceridal-voiteen käyttö kuivumisen ehkäisemiseksi.

Iholle muodostuu toipumisaikana pistemäistä rupea, joka on pahimmillaan 4–6 päivää toimenpiteen jälkeen. Myös ihon lievä kirvely on alussa normaalia. Ihon punotusta esiintyy yksilöllisesti muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Normaaleihin ihonhoitorutiineihin siirrytään asteittain ihoa kuunnellen reilun viikon kuluttua hoidosta. Tällöin voi aloittaa myös meikkaamisen. Hiilidioksidikuorinnan jälkeen iho on erittäin arka auringolle muutamia kuukausia, minkä vuoksi huolellinen, päivittäinen aurinkosuojaus on tarpeellista valoisana vuodenaikana. Tällä pyritään estämään hoitoon liittyvä väliaikainen riski lisäpigmentaatiolle. Riski on täysin yksilöllinen eikä ole aina estettävissä edes aurinkosuojauksella. Myös varsinainen toimenpide saattaa aiheuttaa lisääntynyttä pigmenttiä, mikä on yleensä ohimenevää.

Jälkitarkastus tapahtuu hoitajan vastaanotolla noin viikon kuluttua toimenpiteestä. Laserhionnan lopulliset tulokset näkyvät pikkuhiljaa 3–6 kuukauden jälkeen toimenpiteestä. Syvien muutoksien ja arpien kohdalla hoito voidaan tarvittaessa uusia.

Laserhionta on ihon laserhoidoista voimakkain. Jos ihoa halutaan kirkastaa tai tasoittaa hellemmin, voidaan käyttää erbium-laserkuorintaa.

Hinnasto, ihon laserhoidot, Pihlajalinna Laser Tilkka

Pihlajalinna Laser tilkan hinnasto laserhoidot 2018