Ihosairauksien hoito

Pihlajalinnassa palvelevat ihotauteihin ja sukupuolitauteihin erikoistuneet ammattitaitoiset lääkärit. Varaa aika vastaanotolle netistä tai puhelimitse numerosta 030 6060.

Ihotautilääkäri diagnosoi ja hoitaa erilaisia ihosairauksia ja iho-ongelmia sekä laatii yksilöllisen ihon hoitosuunnitelman.

Ihosairauksien hoito

Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihosairauksien ja iho-ongelmien vuoksi. Kokeneet ihotautilääkärit diagnosoivat ja hoitavat mm. atooppista ihottumaa, erilaisia ekseemoita, käsi-ihottumia, psoriaasista, nokkosihottumaa, ihon infektioita ja haavoja.

Aknepotilaiden hoito sisältää akuutin vaiheen lisäksi hoitovastetta ylläpitävää ja tarvittaessa aknen aiheuttamia jälkiä korjaavaa hoitoa. Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihomuutosten ja luomien arvioon. Ihotautilääkärillä on käytössään dermatoskooppi, jolla ihomuutoksen tai pigmenttiluomen rakenteen pystyy arvioimaan tarkasti. Tarvittaessa muutos poistetaan tai siitä otetaan koepala patologin arvioitavaksi. Ikääntyvän ihon valovauriomuutokset kuten aurinkokeratoosit voidaan hoitaa yksilöllisesti erilaisin hoitomenetelmin. Tavanomaisin hoito on nestetyppijäädytys eli kryo-hoito.

Sukupuolitaudit ja genitaalialueelle paikantuvat ihotaudit kuuluvat ihotautilääkärin hoitoon. Ihotautilääkäri tutkii ja hoitaa myös iholla ilmeneviä allergisia sairauksia kuten välittömiä ja viivästyneitä allergioita.