Suonikohjut

Suonikohjut ovat yleinen vaiva. Jopa neljällä viidestä työikäisestä on lieviä suonikohjuja. Suonikohjuista kärsivät kaikenikäiset, mutta niitä on erityisesti yli 40-vuotiailla naisilla. Suonikohjut oireilevat usein särkynä, turvotuksena, paineentunteena, väsymyksenä, kutinana ja suonenvetona. Suonikohjut näkyvät usein päällepäin ihon alta pullottavina sinertävinä muhkuroina, minkä lisäksi iho saattaa tummua. Aina suonikohjuja ei huomaa silmin, koska niitä voi olla myös syvemmällä ihonalaiskudoksessa.

Suonikohjuhoidot ovat kehittyneet huomattavasti. Uudentyyppiset suonensisäiset ultraääniohjatut hoidot laserhoidot ja vaahtoruiskutushoidot ovat syrjäyttäneet lähes täysin perinteiset suonikohjujen leikkaukset, koska ne ovat vaivattomampia ja toipuminen on nopeaa. Lisäksi käytetään ruiskutushoitoa, jolla käsitellään pintaverisuonia. Uusissa hoidoissa käynnistetään laskimoiden häviäminen sen sijaan, että ne leikattaisiin pois.

Vialliset suonikohjut kannattaakin poistaa pysyvästi, mutta suonikohjuja hoidetaan paljon myös esteettisistä syistä. Ulkonäköön liittyvät seikat huomioidaan meillä aina niissäkin tapauksissa, kun hoitoon hakeudutaan pelkästään terveydellisten syiden vuoksi.

Meillä Pihlajalinnassa hoitoa edeltävään ultraäänitutkimukseen pääsee ilman vastaanottokäyntiä tai lähetettä. Ajan voi varata suoraan ultraäänen avulla tehtävään suonikohjujen esitutkimukseen.