Hammashoito ja estetiikka

Esteettisen hoidon avulla on mahdollista palauttaa omien hampaiden luonnollinen ja kaunis väri. Hampaiden pinnan värimuutokset poistetaan valkaisun avulla ammattilaisten menetelmin ja välinein. Esteettisillä hoidoilla voidaan myös korjata kudospuutoksia sekä hampaiden värimuutoksia ja epäsymmetrisyyksiä esimerkiksi posliinisia laminaatteja tai osakruunuja hyödyntäen. Hampaiden virheasentoja on mahdollista korjata myös oikomishoidolla.

Keraamiset laminaatit

Kuluneiden, lyhentyneiden tai muulla tavoin vaurioituneiden hampaiden ulkonäköä voidaan parantaa hammaslaminaattien avulla. Keraaminen laminaatti mahdollistaa luonnollisen lopputuloksen, tarttuu hyvin hampaan pintaan ja on materiaalina kestävä. Keraamisia laminaatteja voidaan käyttää kaikenikäisille ja kaikkiin hampaisiin. Keraamiset laminaatit kestävät vuosikausia tai jopa eliniän, kun niitä hoidetaan oikein.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkoisuus vähenee usein iän myötä. Värjäytymiä hampaisiin aiheuttavat esimerkiksi kahvi, tee ja tupakka. Erilaisia värimuutoksia voi aiheutua myös esimerkiksi tapaturman, lääkkeiden tai juurihoidon seurauksena. Kun hampaiden omaa sävyä halutaan vaalentaa, voidaan hampaat valkaista vastaanotolla tai kotivalkaisulusikoiden avulla. Molemmissa valkaisuvaihtoehdoissa vaikuttavana aineena on vetyperoksidi. Kotivalkaisussa valkaisugeeli on vastaanotolla tehtävää käsittelyä miedompaa. Hampaiden valkaisu on turvallinen toimenpide, eikä se vahingoita hampaita. Paras tulos saavutetaan, kun valkaisu tehdään terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Ennen valkaisua olisikin hyvä tehdä hampaiden perustarkastus sekä tarvittaessa hammaskiven poisto.

Valkaisu ei tehoa paikkoihin tai posliinirakenteisiin, mutta ne on mahdollista uusia valkaisun jälkeen. Valkaisutulos ja sen pysyvyys ovat yksilöllisiä, ja niihin vaikuttavat esimerkiksi suunhoitotottumukset sekä elämäntavat.

Lue lisää hampaiden valkaisusta

Kotivalkaisu

Kotivalkaisulusikoilla on mahdollista valkaista hampaita silloin kuin itselle sopii. Kotivalkaisulusikat valmistetaan yksilöllisesti ja niitä voi käyttää useamman kerran.

Valkaisulusikoiden valmistus aloitetaan ottamalla hampaista jäljennökset, joiden pohjalta hammasteknikko valmistaa valkaisulusikat. Kun valkaisulusikat ovat valmiit, suuhygienisti varmistaa niiden istuvuuden sekä ohjeistaa käytön. Valkaisugeeliä levitetään lusikoihin ja annetaan vaikuttaa joko päivisin tai öisin, kunnes haluttu valkaisutulos on saavutettu. Valkaisulusikoita käytetään kuitenkin enintään 14 vuorokauden ajan.

Lue lisää kotivalkaisulusikoista

Vastaanottovalkaisu

Vastaanottovalkaisulla on mahdollista saada valkoinen hymy yhdellä hoitokerralla. Ennen valkaisugeelin levittämistä määritetään hampaiden lähtösävy ja suojataan ikenet. Valkaisugeeli levitetään hampaisiin 1–3 kertaa. Geelin vaikutusta tehostetaan laservalkaisussa laservalolla ja Zoom-valkaisussa UV-valolla. Valkaisun päätteeksi määritellään loppusävy sekä levitetään fluorigeeli.

Lue lisää vastaanottovalkaisusta