Ihon laserkuorinta

Iho ja estetiikka
Kun ihossa olevat pigmentti- ja maksaläiskät häiritsevät tai iholle pitäisi tehdä tehokkaampi pintaryppyjen ja aknearpien hoito, on ihon laserkuorinta hyvä vaihtoehto. Laserkuorinta – eli Dermablate Erbium Fraxel -hoito – sopii lähes kaikille. Hoito voidaan toteuttaa monin eri tavoin, aivan kevyestä kuorinnasta hyvinkin voimakkaaseen hoitoon. Toimenpiteen jälkeen vanha iho hilseilee ja kuoriutuu muutaman päivän ajan, jonka jälkeen alta paljastuu uusi kirkkaampi iho.

Erbium-laserkuorinta sopii ihon ikääntymismuutosten ja värivirheiden hoitoon sekä ihon yleisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ennen ensimmäistä hoitoa on hyvä käydä Pihlajalinna Laser Tilkan laserhoitajan maksuttomalla suunnittelukäynnillä, jossa keskustellaan ihoon liittyvistä toiveista ja arvioidaan hoitokertojen määrä. Jo yksittäinen hoitokerta kirkastaa ja elvyttää ihoa, mutta riippuen ongelman luonteesta ja toivotusta tuloksesta laserkuorinta voidaan halutessa tehdä myös 2–3 hoidon sarjoina. Hoitojen väli on silloin 4–6 viikkoa.

Koulutetut ja kokeneet laserhoitajat tekevät laserkuorinnan, jonka kesto on vajaan tunnin. Hoidon aikana kasvojen iho käydään järjestelmällisesti läpi laserilla. Iholla tuntuu samalla kuumotusta ja pistelyä, mitä voidaan helpottaa kylmäpuhalluksen avulla. Välittömästi hoidon jälkeen iholle levitetään tarvittaessa puudutusvoidetta, jolloin hoidon jälkeen esiintyvä kirvely lakkaa.

Toipumisaika riippuu hoidon voimakkuudesta ja osittain myös ihotyypistä. Tärkeitä tapaamisia ei kannata sopia 3–4 päivälle hoidon jälkeen, koska iho on silloin yleensä lievästi turvonnut. Myös ihon väriin tulee muutoksia ensimmäisien päivien aikana. Usein viikonloppu riittää toipumiseen. Väri muuttuu ensin punaisesta ruskeaan, jonka jälkeen se kuoriutuu. Alta paljastuu uusi iho, joka saattaa paikoitellen vielä hiukan punottaa. Saunassa käymistä ei suositella ennen kuin iho on toipunut. Hoito ei vaikuta muuten vointiin ja toimintakykyyn.

Aurinkoa on hyvä välttää lähiviikot ja suojautua tarvittaessa asianmukaisella suojavoiteella. Auringolta suojautumista suositellaan myös jatkossa. Aurinko vanhentaa ihoa ja voi aiheuttaa pigmenttihäiriöitä vastikään hoidetulle iholle.

Erbium-laserkuorinnan tuloksiin asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä, ja hoidon vaikutus on pitkäaikainen. Tarvittaessa ylläpitohoito voidaan uusia vuoden välein. Voimakkaisiin aknearpiin, juonteisiin ja ihomuutoksiin suosittelemme laserhiontaa, jonka lääkäri tekee UltraPulse-hiilidioksidilaserilla.

Ajanvaraus suoraan toimenpiteeseen Pihlajalinna Laser Tilkkaan numerosta 010 312 110. Verkkoajanvarauksesta voit varata ajan vastaanotolle ilmaiseen laserhoitajan konsultaatioon.