Kemialliset kuorinnat

plastiikka 2
Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa monenlaisia iho-ongelmia. Kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana – asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden ja keston.

Kemiallinen kuorinta parantaa ihon hyvinvointia poistamalla kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia sekä supistamalla ihohuokosia. Kemiallinen kuorinta aktivoi myös ihon omaa kollageenituotantoa ja tekee ihosta kimmoisamman ja kiinteämmän. Tästä syystä kuorintoja on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin. Kemialliset kuorinnat parantavat myös ihon kosteustasapainoa sekä tasoittavat ihon sävyjä ja pintaryppyjä.

Kevyempi, elvyttävä kemiallinen kuorinta sopii erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle tai hyvin herkälle iholle. Kaikille ihotyypeille kevyt kuorintahoito voidaan tehdä esimerkiksi juuri ennen juhlia ihon kirkastamiseksi ja virkistämiseksi. Kevyempi kuorinta voidaan yhdistää muihin hoitoihin. Voimakasta kemiallista kuorintaa voidaan puolestaan käyttää pigmenttimuutosten ja värivirheiden, ikääntymismuutosten ja pintaryppyjen sekä aknen ja aknearpien hoitoon.

Kemialliset kuorintahoidot edistävät akneihon terveyttä ja ihon kosteustasapainoa. Happo puhdistaa ihon pinnan kuolleista soluista, ja epäpuhtaudet ja ylimääräinen tali pääsevät pois ihohuokosista. Kemiallinen kuorinta puhdistaa ihon pinnalta bakteereita sekä estää niiden kasvua. Kuorinnan jälkeen iho sitoo paremmin kosteutta ja hoitavat voiteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kosteutus ja kuolleen ihosolukon säännöllinen kuoriminen pois ihon pinnalta ehkäisevät uusia näppyjä. Aknen hoidossa suosittelemme, että kemialliseen kuorintaan yhdistetään led-valohoitoa.

Hoitojen toipumisaika riippuu suunnitellun kuorinnan tehosta ja voimakkuudesta. Kevyt kuorintahoito ei vaadi toipumisaikaa, mutta voimakkaampien kuorintojen jälkeen iho voi punoittaa lievästi ja hilseillä 5–10 päivää hoidon jälkeen. Ensimmäisinä päivinä ei suositella meikkiä.

Kuorintakertojen määrä riippuu hoidettavasta ongelmasta. Kevyemmissä kuorinnoissa paras hoitotulos saavutetaan, kun hoito tehdään muutaman kerran vuodessa 3–5 kerran sarjahoitona. Voimakkaampi kuorinta voidaan tehdä myös kertahoitona. Ikääntymismuutoksia hoidettaessa kemialliseen kuorintaan on hyvä yhdistää myös muita hoitoja, kuten pistoshoitoja, mesoterapiaa ja timanttimikrohiontaa.