Led-valohoito

plastiikkaLed-valon avulla tehty hoito vaikuttaa ihoon monella tavalla. Led-valolla voidaan hoitaa aknea, ryppyjä, ihon punoitusta ja valovaurioita. Lisäksi led-valohoidolla voidaan nopeuttaa ihon toipumista esteettisten toimenpiteiden jälkeen.

Led-valolla voidaan hoitaa esimerkiksi ihon valovaurioita ja tasoittaa ihon juonteita. Hoito nopeuttaa solujen tuotantoa mutta samalla hidastaa entsyymien tuotantoa. Tämän ansiosta ihosta tulee elastisempi. Iho myös raikastuu ja sen väri tasoittuu.

Led-valoa voi käyttää myös aknen hoitoon. Tällöin led-valolla heikennetään bakteereita vaikuttamalla niiden valoherkkiin molekyyleihin. Tulehdusreaktio saadaan rauhoitettua,ja tulehdusalueet vähenevät ja punoitus rauhoittuu. Hoito vähentää lääkehoidon tarvetta merkittävästi. Aknen hoitoon tarkoitetut led-hoidot annetaan sarjahoitoina.

Led-valoa käytetään myös PDT-hoidossa eli fotodynaamisessa terapiassa. PDT-hoidolla voidaan hoitaa ihon valovaurioita ja pinnallisia ihosyöpiä. PDT-hoito suunnitellaan yhdessä ihotautilääkärin kanssa.