Mesoterapia ja mikroneulaus

estetiikka 4Mesoterapian ja mikroneulauksen tarkoituksena on elvyttää ihoa. Hoidoissa ihoon imeytetään solujen toimintaa aktivoivia vitamiineja ja antioksidantteja. Molempia hoitoja tehdään neulauksella, ja ne sopivat kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Mesoterapia ja mikroneulaus soveltuvat kuorinnan tai hionnan jälkeen ihoa elvyttäviksi hoidoiksi. Hoito on erinomainen valinta, kun haluat parantaa ihosi rakennetta ja kimmoisuutta sekä ennaltaehkäistä ikääntymismuutoksia.

Mesoterapiassa ihoon pistetään pienin paikallisin pistoksin mesoterapia-aineita käsiteltäville hoitoalueille, ja siinä saadaan haluttu määrä vaikuttavaa ainetta kasvojen eri osiin. Hoidossa käytettävät aineet valitaan ihotyypin ja mahdollisen iho-ongelman mukaan.

Mikroneulauksella taas toimitaan mikroneulaspäätä hyödyntäen. Neulaus saa aikaan biologisen korjausprosessin, jonka seurauksena kollageenin tuotanto tehostuu.

Mesoterapia- ja mikroneulaushoidoissa käytetään usein hyaluronihappoa tai kasvutekijöitä (esim. AQ Skin Solutions), jolla parannetaan ihon kosteustasapainoa ja elvytetään pintakuivaa ihoa. Säännöllinen hoito auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymismuutoksia. Hoidon jälkeen iho on kiinteämpi ja sen oma kollageenin sekä elastiinin tuotanto virkistyy.

Mesoterapia ja mikroneulaus sopivat kaikille. Mesoterapiasta on hyötyä esimerkiksi kuivaihoisille, ja mikroneulaus taas kohottaa kasvoja ja virkistää väsähtynyttä ilmettä. Mikroneulaus sopii tehtäväksi milloin vain, mutta suosittelemme meikkiä vasta seuraavana päivänä hoidon jälkeen. Mesoterapiassa on hieman suurempi mustelmien riski.

Molempia hoitoja suositellaan tehtäväksi sarjahoitona, jonka jälkeen jatketaan ylläpitohoitoa. Suositus hoitosarjalle on 4–6 kertaa 3–6 viikon välein. Ylläpitohoitoja suositellaan 2–4 kertaa vuodessa.