Rintatutkimus

144 €

Rinnat on tärkeää tutkituttaa säännöllisesti, jotta mahdolliset kudosmuutokset löydetään ajoissa. Rintatutkimuksemme sisältää mammografia- ja ultraäänitutkimuksen, joilla saadaan hyvä kokonaiskäsitys rintojen normaalista rakenteesta ja mahdollisista muutoksista. Hinta on omavastuu Kela-korvauksen jälkeen. Ilman korvausta hinta on 170 € ja normaalisti 210 €.

Rintojen kuvantaminen

Pihlajalinna6 0704Rintoja voidaan kuvantaa mammografia- ja/tai ultraäänitutkimuksella. Mammografia on yli 30-vuotiaan naisen ensisijainen rintojen tutkimusmenetelmä ja siihen liitetään usein täydentävä ultraäänitutkimus. Käyttämällä molempia tutkimusmenetelmiä saadaan parempi kokonaiskäsitys rintojen normaalista rakenteesta ja mahdollisista muutoksista. Voit hyödyntää tarjouksen liityttyäsi Kauan eläköön elämä -ohjelmaan.

Mitä tutkitaan?
Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja Suomessa todetaan yli 5000 syöpää vuosittain. Yleisin rintasyövän oire on rinnassa tuntuva kyhmy. Kainalossa tuntuva suurentunut imusolmuke saattaa myös olla syövän ensioire. Rintasyövän voi joskus paljastaa nännistä erittyvä kirkas tai verinen neste. Mahdollisia rintasyövän oireita ovat myös rintarauhasen punotus ja turvotus, iho- tai nännivetäymä, nännin tai nännipihan ihottuma tai rinnan uusi kipuoire.

Kuvantamistutkimuksilla voidaan todeta hyvän- ja pahanlaatuiset rintamuutokset. Jatkotutkimuksena otetaan tarvittaessa ultraääniohjattu karkeaneulanäyte. Ohutneulalla voidaan tarvittaessa tyhjentää nesterakkuloita.

Raskaus ja imetys
Raskauden tai imetyksen aikana kuvantamistutkimukset aloitetaan aina ensin ultraäänikuvauksella. Mammografia tehdään tarvittaessa tämän jälkeen.

Valmistautuminen rintojen kuvantamistutkimukseen
Rintojen kuvantamistutkimukseen ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Jos imetät, tulee rinnat tyhjentää ennen kuvausta. Muualla aiemmin tehdyt mammografia- ja ultraäänikuvat sekä mahdolliset biopsiavastaukset kannattaa aina ottaa mukaan tutkimuskäynnille.

Toimipisteet
Rintojen kuvantamistutkimuksia tehdään seuraavissa toimipisteissä:
• Helsinki: Pihlajalinna Dextra (Munkkivuori)
• Hämeenlinna: Pihlajalinna Hämeenlinna
• Joensuu: Pihlajalinna Ite Joensuu Kuvantaminen
• Jyväskylä: Pihlajalinna Jyväskylä
• Kuopio: Pihlajalinna Ite Kuopio Kuvantaminen
• Tampere: Koskiklinikalla Koskiröntgen ja Koskimagneetti

Ajanvaraus
Varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 010 tai suoraan toimipisteestä. Mammografiatutkimuksiin pääsee myös ilman lääkärin vastaanottokäyntiä. Jos saavut tutkimukseen ilman ennalta tehtyä lähetettä, suorittava radiologi tekee tarpeellisuusarvion ja lähetteen ennen tutkimuksen alkua.

Tarjous on voimassa 30.11.2018 asti Kauan eläköön elämä -ohjelmaan liittyneille. Tarjousta ei voi yhdistää muihin etuihin. Tarkista palvelun saatavuus toimipisteestäsi.

Rinnat on tärkeää tutkia säännöllisesti itse, jotta kudosmuutokset löytyvät ajoissa. Mahdolliset havainnot voit merkitä rintojen omatutkintakarttaan.