Ihotautien erikoislääkäri

Ihon hoitoa pintaa syvemmältä. Pihlajalinnassa palvelevat ihotauteihin, allergologiaan ja sukupuolitauteihin erikoistuneet ammattitaitoiset lääkärit.

Varaa aika ihotautien erikoislääkärille verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihosairauksien ja iho-ongelmien vuoksi. Kokeneet ihotautilääkärit diagnosoivat ja hoitavat muun muassa atooppista ihottumaa, erilaisia ekseemoita, käsi-ihottumia, psoriaasista, nokkosihottumaa, ihon infektioita ja ihokasvaimia.

Ihotauteja voidaan hoitaa paikallisilla tai suun kautta otettavilla lääkehoidoilla, mutta myös valohoito, kylmähoito, leikkaus, laser tai hionta ovat mahdollisia hoitokeinoja. Ihotautilääkäri laatii yksilöllisen ihon hoitosuunnitelman. Aknepotilaiden hoito sisältää akuutin vaiheen lisäksi hoitovastetta ylläpitävää ja tarvittaessa aknen aiheuttamia jälkiä korjaavaa hoitoa.

Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihomuutosten ja luomien arvioon. Ihotautilääkärillä on käytössään dermatoskooppi, jolla ihomuutoksen tai pigmenttiluomen rakenteen pystyy arvioimaan tarkasti. Tarvittaessa muutos poistetaan tai siitä otetaan koepala patologin arvioitavaksi. Ikääntyvän ihon valovauriomuutokset kuten aurinkokeratoosit voidaan hoitaa yksilöllisesti erilaisin hoitomenetelmin. Tavanomaisin hoito on nestetyppijäädytys eli kryo-hoito.

Sukupuolitaudit ja genitaalialueelle paikantuvat ihotaudit kuuluvat ihotautilääkärin hoitoon. Ihotautilääkäri tutkii ja hoitaa myös iholla ilmeneviä allergisia sairauksia kuten välittömiä ja viivästyneitä allergioita.

Lue lisää ihomuutosten poistosta ja melanooman hoidosta: