Lastenlääkärin chat-palvelu

Lastenlääkärin chat-palvelu on avoinna Pihlajalinna Terveyssovelluksessa arkisin klo 8–22 sekä viikonloppuisin klo 8–18.

Lastenlääkärin chat-palvelu on 1.–31.7. avoinna seuraavasti:
ma–ti klo 8–20
ke–su klo 8-18

Palvelussa pääset asioimaan suoraan lastenlääkärin kanssa. Lastenlääkärin chat-palvelussa voit asioida huollettavanasi olevan alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Palvelussa voivat asioita myös ne, joiden lapsella on vakuutus, sillä palvelu on vakuutuskorvattavaa.

PL Laakarikettu

Lastenlääkärin chat-palvelusta apua moneen vaivaan

Lastenlääkärin chat-palvelussa pääset keskustelemaan lastenlääkärin kanssa chatissa ilman ajanvarausta. Etävastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja vaivoja, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista. Lääkäri voi myös määrätä lääkkeitä, uusia reseptin tai tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin.

Etävastaanotolla saa apua esimerkiksi näihin vaivoihin:

  • ihottumat
  • infektiot
  • allergiat
  • astma
  • vatsavaivat
  • ylipaino

Etävastaanotolla ei käsitellä käyttäytymis-ja keskittymisongelmia, pitkittynyttä kipua tai väsymystä, nivelvaivoja, nopeasti edennyttä tai vaikeaa päänsärkyä tai
kehitykseen tai kasvuun liittyviä ongelmia. Etävastaanotolla ei myöskään voida määrätä esimerkiksi korva- tai poskiontelotulehdukseen antibiootteja, uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV-lääkkeitä).

Näin lataat sovelluksen ja aloitat käytön

  1. Aloita lataamalla Pihlajalinna Terveyssovellus ilmaiseksi iPhonelle App Storesta tai Android-laitteelle Google Playsta.
  2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla.
  3. Ensimmäisellä kerralla luot oman PIN-koodin, jolla jatkossa kirjaudut palveluun.
  4. Nyt olet valmis aloittamaan ensimmäisen etävastaanottokäyntisi.

appstore googleplay

Lastenlääkärin chat-palvelun hinnat

Etävastaanotto on edullinen vaihtoehto verrattuna tavalliseen vastaanottokäyntiin. Käynnin hinta Kela-korvauksen jälkeen arkisin alkaen 66 euroa, lauantaisin alkaen 84 euroa ja sunnuntaisin alkaen 96 euroa. Käynnit veloitetaan luottokortilta.