Hedelmöityshoidot

Pihlajalinnassa voimme auttaa selvittämään, mitä syitä pitkän odotusajan taustalla on.

Monille lapsettomuuden ensihoidoksi sopivat kevyet hoitovaihtoehdot, kuten ovulaation induktio ja inseminaatiohoito. Tietyissä tilanteissa on viisainta valita heti koeputkihedelmöityshoito eli IVF.

Varaa aika Pihlajalinna Dextra Lapsettomuusklinikalle verkkoajanvarauksesta tai kysy lisää asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 106.

Ensikäynti lapsettomuuslääkärillä

Lapsettomuuden perustutkimukset pyritään tekemään nopeasti. Alkututkimuksiin kuuluvat esimerkiksi ultraäänitutkimukset, verikokeet, siemennestenäytteet ja munajohtimien aukiolotutkimukset. Alkututkimusten perusteella saadaan selville sopivat vaihtoehdot hedelmöityshoidolle.

Pyrimme välttämään turhia tutkimuksia ja hoitotoimenpiteitä. Jos sinulle on tehty aiempia tutkimuksia, suunnittelemme sinulle jo sopivan hedelmöityshoidon.

Ovulaation induktio eli munarakkulan kypsytyshoito

Ovulaation induktio eli munarakkulan kypsytyshoito on kevyt hoitovaihtoehto, jossa ovulaatiota eli munasolun kypsymistä ja irtoamista edesautetaan lääkehoidolla. Lääkitystä voidaan tehdä joko tableteilla tai pistoslääkkeillä. Munarakkulan kypsymistä seurataan ultraäänitutkimuksilla.

Inseminaatio eli keinohedelmöitys

Inseminaatiossa siittiöt ruiskutetaan naisen kohtuun. Hoito voidaan tehdä luonnollisen ovulaation yhteydessä tai lääkkeellisesti avustetun ovulaation yhteydessä. Inseminaatio sopii sekä pareille että itsellisille naisille. Naispareilla ja itsellisillä naisilla käytetään lahjoitettuja siittiöitä.

Koeputkihedelmöitys eli IVF

Koeputkihedelmöitys on tehokkain lapsettomuuden hoitomuoto. IVF-hoito valitaan hoitomuodoksi, jos munajohtimet ovat tukossa tai siemennesteen laatu ei ole riittävä kevyempiin hoitomuotoihin. Koeputkihedelmöityksessä on tarkoituksena saada useita munasoluja kypsymään samanaikaisesti, jonka vuoksi munasarjoja stimuloidaan pistettävillä hormonilääkkeillä.

Koeputkihedelmöityshoidot tehdään Helsingissä Pihlajalinna Dextra Lapsettomuusklinikalla.

Ajanvaraus ja lisätiedot

Lapsettomuuteen liittyvissä asioissa varaathan ensikäyntiin 60 minuutin vastaanottoajan. Varaa aika verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 106. Voit myös ottaa yhtyettä matalalla kynnyksellä ivf@dextra.fi.

Hedelmöityshoidot:

Lapsettomuuslääkärin vastaanotto, alkututkimukset hoitojen aloitukseen ja seurantaan yhteistyössä Pihlajalinna Dextra Lapsettomuusklinikan kanssa:

Lue myös