Korkea-annoksinen influenssarokote yli 60-vuotiaille

Yli 60-vuotta täyttäneet ovat muuta väestöä alttiimpia vaikealle influenssalle ja jälkitaudeille. Korkea-annoksinen influenssarokote on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa vastaan.

Tulevalla influenssakaudella on tarjolla korkea-annoksinen influenssarokote. Korkea-annoksinen influenssarokote Efluelda ehkäisee tehokkaammin influenssaa ja jälkitauteja kuin tavallinen rokote.

Yli 60-vuotiaille influenssa jälkitauteineen on vakava, jopa hengenvaarallinen sairaus. Influenssa voi pahentaa perussairautta ja huonontaa toimintakykyä. Influenssan jälkeen myös sydäninfarktien ja aivoverenkierron häiriöiden ilmaantuvuus on lisääntynyt. Influenssa voi viedä aiemmin kotona selviytyneen ikäihmisen laitoshoitoon.

Paras keino suojautua influenssalta on rokottautuminen influenssaa vastaan. Influenssarokotus pitää ottaa joka vuosi, sillä suojateho hiipuu noin vuoden kuluessa, ikäihmisillä jopa aiemmin.

Varaa rokotusaika asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010 tai suoraan toimipisteestä.

Mikä on korkea-annoksinen influenssarokote?

Korkea-annoksinen influenssarokote Efluelda on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa vastaan ikääntyneille, joilla vaste tavanomaisille rokotteille (nykyisin käytössä olevat influenssarokotteet kuten rokotusohjelmassa tarjolla oleva rokote) on heikentynyt.

Korkea-annoksisen influenssarokotteen edut:

  • Suurempi antigeenimäärä (influenssaviruksen pintaproteiini)
  • Ehkäisee tehokkaammin influenssaa ja jälkitauteja kuin tavallinen rokote

Milloin korkea-annoksisen influenssarokotteen voi ottaa?

Korkea-annoksisen rokotteen voi ottaa, vaikka olisi edellisenä syksynä saanut tavanomaisen influenssarokotteen. Sen voi ottaa, vaikka ei olisi koskaan aiemmin saanut mitään influenssarokotetta. Rokote soveltuu yleensä kaikille yli 60-vuotiaille, jotka voivat ottaa myös tavanomaisen influenssarokotteen.

Ajanvaraus

Varaa rokotusaika asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010

Korkea-annoksisen influenssarokotteen saa myös Punkkibussista ilman ajanvarausta. Katso Punkkibussin aikataulu ja hinnasto punkkibussi.fi

Hinta

Korkea-annoksisen influenssarokotteen hinta on 85,91 €. Katso tarkemmin rokotusten hinnasto.

Muut influenssarokotteet

Suomessa on kolmenlaisia influenssarokotteita. Eri rokotteet on tarkoitettu eri ikäryhmille:

Influenssarokotteen voi ottaa, jos haluaa suojata itseään tai lähipiirissään olevaa riskiryhmään kuuluvaa henkilöä influenssalta. Influenssarokotusta suositellaan myös matkailijoille terveydenhuollon ammattilaisen tekemän riskin arvion mukaan.

Lue myös