Laserleikkaus

Oletko miettinyt, miltä tuntuisi herätä aamulla niin, ettei ensimmäisenä tarvitsisi hakuilla yöpöydältä silmälaseja? Entä miltä tuntuisi harrastaa ja urheilla vapaasti ilman laseja tai piilolinssien kanssa räpeltämistä? Kuvittele mielessäsi, että voisit ajaa autoa tai lukea ilman silmälaseja. Puhumattakaan siitä, ettei enää tarvitsisi kärsiä rillien huurtumisesta sateella tai pakkasella ja että voisit auringon paistaessa käyttää tavallisia aurinkolaseja.

Taittovirheen laserleikkaus on helpottanut monen elämää. Maailmalla jo arviolta 30 miljoonaa ihmistä on hyötynyt silmän laserleikkauksesta.

Olisiko nyt sinun vuorosi sanoa hyvästit silmälaseille ja piilolinsseille?

Tule keskustelemaan Pihlajalinna Dextra Munkkivuoren optikoiden kanssa omasta tilanteestasi ja haaveistasi päästä eroon silmälaseista. Voit myös lähettää suoraan optikoille kysymyksiä ja ajatuksiasi silmän taittovirheleikkauksista osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai varaa aika ilmaiseen optikon esitutkimukseen

Varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 110.

Taittovirheleikkauksen hoitopolkusi Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa:

Ensin sinulla on mahdollisuus keskustella optikon kanssa toimenpiteestä, tai voit halutessasi varata suoraan ajan esitutkimukseen. Perusteellisessa esitutkimuksessa selvitetään, sopiiko laserleikkaus sinulle ja arvioidaan erilaisia leikkausvaihtoehtoja. Saatujen mittausten pohjalta silmälääkäri tekee lopullisen leikkaussuunnitelman.

Leikkauspäivänä saavut Pihlajalinna Dextra Munkkivuoreen noin tuntia ennen toimenpiteen alkua ja toimenpiteen jälkeen lepäät muutaman tunnin ennen kotiinlähtöä. Saat yksityiskohtaiset valmistautumisohjeet ja ohjeet jälkihoitoa varten.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laserleikkauksesta

Asiantuntijana toimii optikko Anna-Maija Puntanen

Sattuuko laserleikkaus?
Silmät puudutetaan tipoilla. Mitään piikkejä ei käytetä, joten leikkaus ei satu.

Kuinka paljon laserleikkaus maksaa?
Laserleikkaus maksaa 1590 € / silmä. Hinta sisältää optikon esitutkimuksen, kirurgin tutkimukset, leikkauksen sekä jälkitarkastukset 1 kk ja 6 kk leikkauksen jälkeen.

Voiko laserleikkauksen tehdä kaikille?
Tarkassa optikon esitutkimuksessa selvitetään muun muassa sarveisakalvon paksuus. Riittävä paksuus on edellytys leikkaukselle. Myös tietyt sairaudet tai lääkitykset voivat olla esteenä, kuten diabetes, reuma, roaccuttan-lääkitys yms.

Kauanko leikkaus kestää?
Molempien silmien leikkaus kestää yhteensä noin puolituntia.

Onko tulos pysyvä?
Femtolasik on todella tarkka laserointimenetelmä. Miinus voi lisääntyä ajan myötä, mutta uusintalaserointi on mahdollinen. Ikänäköä laserointi ei korjaa. Lukulasit tarvitaan n. 45-vuotiaana.

Voiko käyttää piilolinssejä ennen leikkausta?
Piilolinssien käyttö tulee lopettaa kaksi viikkoa ennen esitutkimusta. Leikkaus voidaan tehdä aikaisintaan viikon kuluttua esitutkimuksesta. Piilolinssejä siis ei saa käyttää kolme viikkoa ennen leikkausta.

Hinnasto