Kaihileikkaus

Väestön ikääntyessä yhä useampi sairastuu harmaakaihiin. Taudin kehittymistä ei voi ehkäistä ja sen ainoa hoitomuoto on leikkaus. Harmaakaihissa silmän mykiö samentuu, jolloin näkökyky ja näöntarkkuus heikkenevät. Kaihileikkauksessa samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan uusi tekomykiö.

Kaihileikkaus on yksi yleisimmistä leikkauksista. Lääketieteellisen kehityksen ansiosta kaihileikkaus on myös yksi nykyajan turvallisimmista toimenpiteistä. Kaihileikkaus on yleensä vaivaton ja kivuton toimenpide, josta toipuu nopeasti.

Suomessa keskimäärin noin kolmasosalla yli 65-vuotiaista ja kolmella neljästä yli 85-vuotiaista on näköä haittaavia kaihimuutoksia.

Ikääntymisen lisäksi harmaakaihi voi kehittyä tapaturmien jälkeen tai pitkäaikaisen kortisonihoidon komplikaationa tai joihinkin muihin silmäsairauksiin liittyen.

Harmaakaihin ainoa hoito on leikkaus. Kaihileikkausta suositellaan, kun heikentynyt näkö haittaa normaalia elämää, kuten lukemista, television katselua ja autolla ajamista.

Veitsetön kaihileikkaus uudella femtolaserilla

Perinteisen kaihileikkauksen lisäksi Pihlajalinna Laser Tilkassa tehdään ainoana Suomessa uudenlaisia veitsettömiä kaihileikkauksia laserilla. Perinteiseen kaihileikkaukseen verrattuna uuden lasermenetelmän tarkkuus on tietokoneohjatun lasertekniikan ansioista huippuluokkaa. Tässä kehityksessä Pihlajalinna Laser Tilkka seuraa silmäkirurgian maailman huippuja.

HUS-palveluseteli kaihileikkaukseen
Julkisen terveydenhuollon kumppanina Pihlajalinna Laser Tilkka suorittaa kaihileikkauksia HUSin antamalla palvelusetelillä.

Pihlajalinna Laser Tilkassa on toistaiseksi voimassa oleva tarjous: palvelusetelipotilaan omavastuu vain 41 euroa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laserleikkauksesta

Asiantuntijana toimii optikko Anna-Maija Puntanen

Milloin kaihileikkaus pitää tehdä?
Heti, kun kaihi aiheuttaa haittaa jokapäiväisessä elämässä, kuten lukiessa ja autoa ajaessa.

Mitkä ovat kaihin oireet?
Silmän linssi eli mykiö samenee iän myötä. Sameneminen aiheuttaa muun muassa näön hämärtymistä, häikäistymistä ja lukemisen hankaluutta.

Uusiutuuko kaihi?
Ei, kaihileikkauksen tulos on pysyvä. Jälkikaihia voi ilmetä muutama vuosi kaihileikkauksen jälkeen, mutta se hoidetaan laserilla.

Miten kaihi poistetaan?
Ainoa hoitomuoto on leikkaus.

Tule keskustelemaan asiasta ja varaa aika ilmaiseen optikon esitutkimukseen. Voit olla myös suoraan yhteydessä Pihlajalinna Laser Tilkan optikoihin osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi.

Varaa aika puhelimitse Pihlajalinna Laser Tilkkaan numerosta 010 312 110.

Hinnasto