Laserleikkaus

Oletko miettinyt, miltä tuntuisi herätä aamulla niin, ettei ensimmäisenä tarvitsisi hakuilla yöpöydältä silmälaseja? Entä miltä tuntuisi harrastaa ja urheilla vapaasti ilman laseja tai piilolinssien kanssa räpeltämistä? Kuvittele mielessäsi, että voisit ajaa autoa tai lukea ilman silmälaseja. Puhumattakaan siitä, ettei enää tarvitsisi kärsiä rillien huurtumisesta sateella tai pakkasella ja että voisit auringon paistaessa käyttää tavallisia aurinkolaseja.

Taittovirheen laserleikkaus on helpottanut monen elämää. Maailmalla jo arviolta 30 miljoonaa ihmistä on hyötynyt silmän laserleikkauksesta. Olisiko nyt sinun vuorosi sanoa hyvästit silmälaseille ja piilolinsseille?

Tule keskustelemaan Pihlajalinna Laser Tilkan optikoiden kanssa omasta tilanteestasi ja haaveistasi päästä eroon silmälaseista. Voit myös lähettää suoraan optikoille kysymyksiä ja ajatuksiasi silmän taittovirheleikkauksista osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 2472.

Taittovirheleikkauksen hoitopolkusi Pihlajalinna Laser Tilkassa:

Ensin sinulla on mahdollisuus keskustella optikon kanssa toimenpiteestä, tai voit halutessasi varata suoraan ajan esitutkimukseen. Perusteellisessa esitutkimuksessa selvitetään, sopiiko laserleikkaus sinulle ja arvioidaan erilaisia leikkausvaihtoehtoja. Saatujen mittausten pohjalta silmälääkäri tekee lopullisen leikkaussuunnitelman.

Leikkauspäivänä saavut Pihlajalinna Laser Tilkkaan noin tuntia ennen toimenpiteen alkua ja toimenpiteen jälkeen lepäät muutaman tunnin ennen kotiinlähtöä. Saat yksityiskohtaiset valmistautumisohjeet ja ohjeet jälkihoitoa varten.

Katso laserleikkausten hinnasto.

Sopiiko laserleikkaus minulle?

Viime vuosikymmenien lääketieteellisen kehityksen ansiosta taittovirheleikkaus laserilla on monelle asiakkaalle erinomainen vaihtoehto näön korjaamiseen. Alconin uusimmalla WaveLight® Refractive Suite -laserleikkausyksiköllä voidaan korjata silmien taittovirheet, kuten liki- ja kauko- ja hajataitteisuutta.

Likitaitteisuutta on mahdollista korjata -14 dioptriaan ja kaukotaitteisuutta +6 dioptriaan asti. Hajataitteisuuden korjaamisessa liikutaan alueella + 6 ja - 6 dioptriaa. Näistä arvoista poikkeavat korjausvaihtoehdot käydään läpi tapauskohtaisesti. Lue lisää silmän taittoviheistä.

Esteenä taittovirheen laserleikkaukselle ovat seuraavat asiat:

 • Olet alle 18-vuotias.
 • Näkösi muuttuu edelleen merkittäväsi. Näön tulisi olla stabiili eli näkö ei ole muuttunut merkittävästi viimeisen 2 vuoden aikana.
 • Olet raskaana tai imetät. Toimenpiteeseen voi tulla, kun synnytyksestä on kulunut 6 kuukautta ja imetyksen lopettamisesta 2 kuukautta.
 • Käytät limakalvoja kuivattavaa lääkitystä (esim. akneen Roaccutan). Toimenpiteeseen voi tulla 6 kuukautta lääkityksen päättymisen jälkeen.
 • Sarveiskalvo on liian ohut tai siinä on todettu kartiopullistuma (keratoconus).
 • Sairastat diabetesta tai reumaa.
 • Sinulla on sydämentahdistin.
 • Näkösi on heikentynyt ikänäön vuoksi (katso kohta linssileikkaus laserilla).
 • Sinulla on todettu harmaakaihi (katso kohta kaihileikkaus laserilla).

Yllä olevat asiat ovat suuntaa antavia yleisiä ohjeita. Pihlajalinna Laser Tilkan optikot käyvät aina yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kanssa läpi kaikki leikkaukseen vaikuttavat tekijät. Tule keskustelemaan Pihlajalinna Laser Tilkan optikoiden kanssa omasta tilanteestasi ja haaveistasi päästä eroon silmälaseista.

Voit myös lähettää suoraan optikoille kysymyksiä ja ajatuksiasi silmän taittovirheleikkauksista osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 2472.

Silmän laserleikkauksen esitutkimus

Ennen silmän laserleikkausta optikko ja leikkaava silmäkirurgi tekevät sinulle tarkan näön esitutkimuksen. Tutkimuksen avulla selvitetään silmien terveys ja soveltuvuus leikkaukseen. Samalla varmistetaan, ettei näössä ole tapahtunut suuria muutoksia lyhyen ajan sisällä. Pihlajalinna Laser Tilkassa esitutkimus tehdään perusteellisesti. Silmiäsi ja taittovirhettäsi tutkitaan sekä pupillien laajennustipan vaikutuksen alaisena että ilman pupillien laajennusta. Tämän vuoksi osa tutkimuksista tehdään kahdesti, jotta nähdään silmän käyttäytyminen eri tilanteissa. Silmän rakennetta tutkitaan aina mikroskoopilla ja silmän koko etuosa analysoidaan Alconin tutkimuslaitteistolla.

Silmien laserleikkauksen esitutkimus tehdään vähintään 7 päivää ja enintään 3 kuukautta ennen silmäleikkausta. Esitutkimus kestää noin puolitoista tuntia. Piilolinssien käyttö muokkaa silmän pintaa ja vaikuttaa näin virheellisesti lopullisiin voimakkuusarvoihin. Tämän vuoksi piilolinssien käyttö vaikuttaa myös laserleikkauksen esitutkimustuloksiin, jonka vuoksi et saa käyttää:

 • __Pehmeitä piilolinssejä 2 viikko__a ennen esitutkimusta
 • Kovia piilolinssejä 3 viikkoa ennen esitutkimusta

Kysy tarvittaessa Pihlajalinna Laser Tilkan optikoilta, mikäli olet epävarma piilolinssimerkistäsi. Ennen laserleikkausta piilolinssien käyttö on myös lopetettava viikkoa ennen toimenpidepäivää.

Esitutkimuksen kulku:

 1. Ensin käydään läpi yhdessä optikon kanssa kyselykaavake, jossa kartoitetaan mahdolliset leikkauksen esteenä olevat sairaudet tai muut leikkauksen lopputulokseen vaikuttavat tekijät. Sen jälkeen käydään läpi myös entiset silmä- ja piilolinssitiedot, jotta voidaan varmistua, ettei taittovirheessä ole tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuosina.

 2. Seuraavaksi mitataan Alconin Wavelight -diagnostiikkalaitteella silmän sarveiskalvon paksuus ja muoto.

 3. Esitutkimuksessa tehdään normaali näöntarkastus Nidekin tutkimuslaitteistolla. Näöntarkastuksen uudet mitatut arvot verrataan entisiin ja määritellään taittovirhearvot. Sekä silmänpaineet että pupillin koko mitataan ja määritellään johtava silmä.

 4. Silmän mustuainen laajennetaan 1 %:n Syklotipoilla tarkempaa tutkimusta varten. Näöntarkastus tehdään toistamiseen laajentuneilla mustuaisilla.

 5. Silmät tutkitaan tarkasti Haag-Streitin mikroskoopilla mahdollisten silmäsairauksien varalta. Näin varmistetaan silmien sarveiskalvon kunto ja soveltuvuus leikkaukseen.

 6. Saatujen mittaustulosten pohjalta tehdään lopullinen leikkaussuunnitelma. Keskustellaan yhdessä mahdollisista leikkausvaihtoehdoista, selvitetään mahdolliset leikkauksen riskit ja keskustellaan saavutettavasta lopputuloksesta. Yleensä pyritään + /- 0 näköön.

 7. Leikkausajan voit varata samalla kertaa tai jäädä rauhassa miettimään leikkauspäätöstä. Esitutkimuksen jälkeen saat tarkat ohjeet leikkausta varten eli mitä tulee ottaa huomioon ennen leikkausta ja sen jälkeen. Toisin kuin leikkauksessa, esitutkimuksessa silmämeikki ei häiritse, joten tutkimukseen voi tulla meikattuna.

Silmien laserleikkaus

Edistyksellinen teknologia – näkösi puolesta

Taittovirhekirurgiassa silmän sarveiskalvoa muokataan tarkalla laserteknologialla. Sarveiskalvon uusi muoto korjaa taittovirheen ja valo taittuu silmässä toivotulla tavalla. Optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseen tarvitaan sekä silmän diagnostiikkaa varten laadukas esitutkimuslaitteisto että uuden sukupolven laserlaitteisto, jolla on laajat asiakaskohtaiset hoitomahdollisuudet ja nopea silmänliikkeen seuranta. Esitutkimuksen tiedot siirtyvät suoraan laserlaitteeseen, jonka perusteella hoito suunnitellaan ja toteutetaan.

Perusteellisten selvitysten jälkeen Pihlajalinna Laser Tilkassa valittiin Alconin taittovirhekirurgian laiteteknologia. Nopeus, tarkkuus, luotettavuus ja laajat asiakaskohtaiset hoitovaihtoehdot vaikuttivat päätökseen, kun valitsimme Alconin WaveLight® Refractive Suite –leikkausyksikön ja siihen liittyvän diagnostiikkalaitteiston.

Taittovirheen korjausleikkaukset tehdään Alconin uusimmalla WaveLight® EX500 Excimer -laserlaitteella, joka mahdollistaa laajat yksilölliset korjausmahdollisuudet. Lasik-leikkauksessa läppä tehdään Femtosecond Laser -laitteella. Laite on maailman nopein läpän teossa ja nopeus lisää turvallisuutta.

Taittovirhekirurgian laiteviidakko
Taittovirhekirurgiassa hoitolaitteisiin liittyvä teknologia voi olla kuluttajalle melkoinen laiteviidakko ja erilaisten laitteiden vertailu on hankalaa. Voit olla suoraan yhteydessä Pihlajalinna Laser Tilkan optikkoihin osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 2472.

Laserleikkauksen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen levätään ensin muutama tunti lepohuoneessa. Silmät ovat valonarat ja niissä voi esiintyä roskantunnetta. Aurinkolasit on hyvä ottaa mukaan.

 • Leikkauksen jälkeen ulkoilua ei tarvitse rajoittaa ja kevyttä liikuntaa saat harrastaa varoen.

 • Kontaktilajeja sekä hikoilua on vältettävä viikon ajan leikkauksen jälkeen.

 • Laserilla hoidettuja silmiä ei tarvitse peittää lapulla, mutta yöksi silmät suojataan suojalaseilla 1-2 viikon ajan, jottet vahingossa hankaa silmiä nukkuessa. Suojalasit saat mukaasi leikkauksesta kotiin lähtiessä.

 • Kasvot ja hiukset saat pestä normaaliin tapaan, kunhan pidät silmät suljettuina.

 • Silmien meikkaamista tulee välttää 2 viikon ajan.

 • Saunaan ja uimaan saa mennä vasta 2 viikon kuluttua leikkauksesta.

 • Laserilla hoidettu silmä ei yleensä ole kipeä, mutta silmässä voi olla roskan tunnetta muutaman päivän ajan.

Leikkauksen jälkeen kotihoito-ohjeet käydään aina yhdessä tarkasti läpi.