Lyhytterapia

Lyhytterapia on tutkitusti hyvin vaikuttavaa, ja sillä voidaan saada tuloksia jo muutamalla terapiakäynnillä. Saat työkaluja, joilla voit vaikuttaa omaan elämääsi ja pärjätä oireidesi kanssa myös terapiajakson jälkeen. Pihlajalinnassa lyhytterapiaan pääsee nopeasti.

Missä tilanteessa voin hakeutua lyhytterapiaan?

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi masennusta, ahdistusta, stressinhallinnan ongelmia ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Lyhytterapia soveltuu lievään tai korkeintaan keskivaikeaan oireiluun. Terapian alkaessa ammattilainen määrittää kanssasi selkeän käsiteltävän aiheen ja terapian tavoitteen. Käyntikertoja on yleensä 8–10. Pihlajalinnan lyhytterapiapalveluissa ammattilaisen pohjakoulutus on sairaanhoitajan, työterveyshoitajan tai psykologin koulutus, ja lisäksi hän on saanut lisäkoulutuksen lyhytterapeuttiseen työotteeseen.

Miten pääsen lyhytterapiaan?

Lyhytterapiaa toteutetaan etäpalveluna videoyhteydellä tai puhelimitse sekä joissakin lääkärikeskuksissa.

Varaa aika lyhytterapian etävastaanotolle

Voit hakeutua lyhytterapiaan soittamalla Mielen huoli -linjaan 010 312 023 (ark. 7–18) tai jättämällä yhteydenottopyynnön tämän lomakkeen kautta. Ammattilainen on sinuun puhelimitse yhteydessä noin 1–3 arkipäivän kuluessa ja kartoittaa kanssasi tilannettasi ja lyhytterapian soveltuvuutta siihen. Tämän jälkeen ohjaamme sinut eteenpäin sopivalle terapeutille.

Pihlajalinnassa lyhytterapia voidaan käynnistää noin 1–7 vuorokauden kuluttua yhteydenotosta.

Lyhytterapian hinta on 99,50 € euroa / 45 minuuttia. Saatavilla on myös pakettihinta, joka on 890 euroa. Hintaan sisältyy kymmenen 45 minuutin tapaamista. Palvelusta ei saa Kela-korvausta.