Mielen huoli -palvelu

Pihlajalinnan Mielen huoli -palvelu tarjoaa nopeaa ja laadukasta matalan kynnyksen apua jaksamisen ongelmiin, ahdistuneisuuteen, mielialaongelmiin sekä muihin toiminta- ja työkykyä mahdollisesti uhkaaviin tilanteisiin.

Mikä Mielen huoli -palvelu on?

Mielen huoli -palvelu on matalan kynnyksen palvelu, jonka kautta saat nopeasti avun ongelmaasi. Palvelun kautta pääset keskustelemaan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa 1–3 kertaa ilman ajanvarausta puhelimitse tai Pihlajalinna Terveyssovelluksen chatissa, jossa on mahdollista ottaa myös videoyhteys. Psykiatrinen sairaanhoitaja tarjoaa mielenterveyden asiantuntijana akuuttia keskusteluapua myös pienemmissä huolenaiheissa. Käynneillä puretaan tilannetta keskustelun avulla, ja saat työkaluja tilanteesta selviytymiseen mahdollisimman toimintakykyisenä. Joillekin jo muutama käynti voi riittää tilanteen ratkeamiseen, mutta sairaanhoitaja voi tarvittaessa ohjata sinut eteenpäin esimerkiksi lyhytterapiaan tai psykiatrian erikoislääkärin vastaanotolle.

Millaisissa tilanteissa Mielen huoli -palvelua voi hyödyntää?

Mielen huoli -palveluun voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Palvelu tarjoaa apua sekä yhtäkkisiin elämänmuutoksiin että jo hieman pidempään jatkuneisiin ongelmiin. Apua kannattaa kuitenkin hakea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä silloin hoito on vaikuttavampaa.

Voit olla Mielen huoli -palveluun yhteydessä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • kuormittavat ja ahdistavat tilanteet työssä tai muussa elämässä
  • huoli omasta jaksamisesta ja työkyvystä
  • palautumisen haasteet
  • alentunut mieliala ja merkityksellisen tunteen lasku
  • elämäntilanteen muutokset, esim. avioero
  • unettomuus
  • huoli tai muu kuormitus läheisestä

Miten saan Mielen huoli -palvelun käyttööni?

Mielen huoli -palveluun voi ottaa yhteyttä joko Pihlajalinna Terveyssovelluksessa tai puhelimitse, p. 010 312 023. Ammattiapua tarjotaan heti mieltä kuormittavien tilanteiden alkuvaiheessa ennen kuin tilanne pahenee tai kroonistuu.

Pihlajalinna Terveyssovelluksessa palvelu aloitetaan Mielen huoli -painikkeen kautta. Kahden esikysymyksen jälkeen asiakas pääsee keskustelemaan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa Pihlajalinna Terveyssovelluksen chatissa, jossa on mahdollista ottaa myös videoyhteys.

Palvelu on avoinna arkisin klo 8−16 ilman ajanvarausta aikaveloitusperusteisesti alkaen 23,10 euroa/alkava 15 minuuttia (92,50 euroa/tunti). Palvelusta ei saa Kela-korvausta.

Mielen huoli -palvelun sairaanhoitaja voi ohjata asiakkaan tarvittaessa jatkohoitoon.

Työterveysasiakkaat

Pihlajalinnan työterveyden asiakasyritys saa Mielen huoli -palvelun käyttöönsä ottamalla yhteyttä omaan työterveystiimiin tai asiakkuuspäällikköön.

Pihlajalinnan työterveysasiakkaat saavat ohjeet palvelun käytöstä työterveyshoitajalta.

icon mielen chat