Miksi kannattaa syödä säännöllisesti?

Ravitseva, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on avain hyvään jaksamiseen, vireyteen sekä terveyteen. Yhtä tärkeää kuin ravinnon laatu on muistaa syödä säännöllisesti. Mutta miksi?

Verensokeri ja energiatasot pysyvät tasaisina
Ensinnäkin, kun syö riittävän usein, energiatasot ja verensokeri pysyvät tasaisina koko päivän. Näin ollen annoskoot pysyvät hallinnassa eikä tarvitse ahmia kerralla suuria määriä, koska nälkä ei pääse koskaan yltymään huutavan kovaksi. Monelle on varmasti tuttu tilanne se, kun ei ole syönyt mitään koko päivän aikana, ja illalla kotia päästyä tulee syötyä jääkaappi tyhjäksi… Myös kauppaan kannattaa suunnata ennemmin täydellä vatsalla kuin tyhjällä. Silloin malttia ja itsehillintää on ostosten tekemiseen huomattavasti enemmän kuin tilanteessa, jossa vatsa kiljuu nälästä.

Jaksat paremmin
Säännöllinen ateriarytmi (n. 3-4 tunnin välein, 4-5 ateriaa päivässä) varmistaa paremman jaksamisen. Väsymys ei pääse iskemään, kun energiaa on koko ajan saatavilla. Energisyys puolestaan vaikuttaa aktiivisuuteen. Jaksaa paremmin myös treenata, kun on koko ajan energiaa elimistössä. Energiatasot vaikuttavat myös mielialaan. Mielialakin pysyy korkealla, kun elimistöllä riittää polttoainetta.

Kun syö säännöllisesti, jaksaa paremmin kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa laittaa. Ei ole koskaan niin nälkä, että tarvitsee turvautua siihen, mitä nopeimmin on saatavilla, esim. suklaapatukkaan sen sijaan, että valmistaisi itselleen terveellisen ja monipuolisen aterian. Treenaajan kannattaa aina pitää treenikassissaan mukanaan jotain helposti nautittavaa, esimerkiksi proteiinijuomia tai –patukoita siltä varalta, jos ei pääse heti treenin jälkeen kotiin syömään.

Avain painonhallintaan
Säännöllisyys ruokarytmissä on keskeinen avain painonhallintaan ja sitä kautta onnellisempaan ja tasapainoisempaan elämään. Muita keskeisiä asioita ovat riittävä uni ja lepo.

Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa kiinnittää huomiota ruokailutottumuksiinsa tai muuttaa niitä!

Tarvittaessa Pihlajalinnan ravitsemusterapeutit ja Forever-kuntoklubit auttavat sinua elämäntapamuutoksen toteuttamisessa.