Hermopinne jalassa

Jos nilkan ja jalkaterän alueella on särkyä, tunnon alenemaa, tikuttelua tai epämääräisiä motorisia häiriöitä, voi syynä olla hermopinne.

Kärsitkö kivusta jalassa? Varaa aika jalan vaivojen ja vammojen asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme.

Mistä jalan hermopinne johtuu?

Jalan hermopinteen taustalla on usein jalan ryhtimuutos, jonka seurauksena hermot joutuvat pinnetilaan. Tyypillinen jalkaterän alueella oleva vaiva on Mortonin neurooma, jossa kipu tuntuu erityisesti jalkapöydän luiden välissä kolmannen ja neljännen jalkapöytäluun tai varpaiden välissä.

Toinen jalkaterän yleinen ongelma on tarsaalitunnelioireyhtymä, joka aiheuttaa varsinkin jalkaterän sisäsyrjälle polttavaa kipua.

Miten jalan hermopinnettä hoidetaan?

Nilkan ja jalkaterän hermopinteiden hoidoksi riittää usein lepo, kylmähoito, tulehduskipulääke ja kenkien vaihtaminen tilavampiin ja tukevampiin. Myös tukipohjallishoitoa ja hermopinteen puuduttamista voidaan käyttää.

Välillä pinnetila johtaa hermon paksuuntumiseen eli hyvälaatuiseen hermokasvaimeen. Paksuuntunut hermo on mahdollista vapauttaa tai katkaista leikkauksessa.

Jos hermopinne vaivaa pitkään, on syytä hoitaa jalan kokonaisryhtiä. Jalan kokonaisryhdin ongelmat voivat johtaa myös jalkaterän virheasentoihin.

Ajanvaraus

Epäiletkö hermopinnettä? Varaa aika jalan vaivojen ja vammojen asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa joka päivä ympäri vuorokauden.