Silmien laserleikkaus

Silmien laserleikkauksella on mahdollista päästä eroon silmälaseista turvallisesti ja kivuttomasti. Silmien laserleikkaus korjaa silmien taittovirheitä. Laserleikkaus suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti huippuluokan tekniikalla.

Harkitsetko silmien laserleikkausta? Varaa aika maksuttomaan optikon esitutkimukseen numerosta 010 312 110.

Silmien laserleikkauksia tehdään Helsingissä Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Laserleikkauksella eroon silmälaseista

Silmien laserleikkauksella voidaan korjata likinäköä eli likitaitteisuutta ja hajataitteisuutta. Likitaitteisuutta on mahdollista korjata -14 dioptriaan asti. Hajataitteisuuden korjaamisessa liikutaan välillä + 6 ja - 6.

Silmien laserleikkaus suunnitellaan aina yksilöllisesti. Kattavalla esitutkimuksella kartoitetaan silmille sopivin vaihtoehto. Esitutkimuksen tiedot siirtyvät suoraan laserlaitteeseen, jonka perusteella hoito suunnitellaan ja toteutetaan.

Pihlajalinnassa käytettävä Femtolasik on todella tarkka laserointimenetelmä. Laserleikkauksen jälkeen miinus voi lisääntyä ajan myötä, mutta uusintalaserointi on mahdollinen. Lukulasit tarvitaan n. 45-vuotiaana. Silmien laserleikkaus ei korjaa ikänäköä.

Taittovirheen korjausleikkaukset tehdään Alconin uusimmalla WaveLight® EX500 Excimer -laserlaitteella, joka mahdollistaa laajat yksilölliset korjausmahdollisuudet.

Silmien laserleikkauksen esitutkimus

Ennen silmän laserleikkausta optikko ja leikkaava silmäkirurgi tekevät esitutkimuksen, jossa selvitetään, sopiiko laserleikkaus sinulle ja arvioidaan erilaisia leikkausvaihtoehtoja. Tutkimuksen avulla selvitetään silmien terveys ja samalla varmistetaan, ettei näössä ole tapahtunut suuria muutoksia lyhyen ajan sisällä.

Silmien laserleikkauksen esitutkimus tehdään vähintään 7 päivää ja enintään 3 kuukautta ennen silmäleikkausta. Esitutkimus kestää noin puolitoista tuntia.

Saatujen mittaustulosten pohjalta tehdään lopullinen leikkaussuunnitelma. Samalla keskustellaan yhdessä mahdollisista leikkausvaihtoehdoista, selvitetään mahdolliset leikkauksen riskit ja keskustellaan saavutettavasta lopputuloksesta.

Leikkausajan voi varata samalla kertaa tai jäädä rauhassa miettimään leikkauspäätöstä.

Piilolinssien käyttö muokkaa silmän pintaa ja vaikuttaa näin virheellisesti lopullisiin voimakkuusarvoihin. Tämän vuoksi pehmeitä piilolinssejä ei saa käyttää 2 viikkoon ja kovia piilolinssejä 3 viikkoa ennen esitutkimusta.

Esitutkimuksessa silmäsi pupillit laajennetaan laajennustipoilla, joilla on vaikutusta ajokykyyn. Siksi autolla ajoa tulee välttää tutkimuksen jälkeen. Mahdollisen silmien häikäisyn ehkäisemiseksi mukaan on myös hyvä ottaa aurinkolasit.

Esteet silmien laserleikkaukselle

Esteenä taittovirheen laserleikkaukselle ovat seuraavat asiat:

  • Olet alle 18-vuotias.
  • Näkösi muuttuu edelleen merkittäväsi. Näön tulisi olla stabiili eli näkö ei ole muuttunut merkittävästi viimeisen 2 vuoden aikana.
  • Olet raskaana tai imetät. Toimenpiteeseen voi tulla, kun synnytyksestä on kulunut 6 kuukautta ja imetyksen lopettamisesta 6 kuukautta.
  • Käytät limakalvoja kuivattavaa lääkitystä (esim. akneen Roaccutan). Toimenpiteeseen voi tulla 6 kuukautta lääkityksen päättymisen jälkeen.
  • Sarveiskalvo on liian ohut tai siinä on todettu kartiopullistuma (keratoconus).
  • Sairastat diabetesta tai reumaa.
  • Sinulla on sydämentahdistin.
  • Näkösi on heikentynyt ikänäön vuoksi
  • Sinulla on todettu harmaakaihi

Harmaakaihia ja ikänäköä korjataan kaihileikkauksella.

Ikänäköä voidaan korjata linssileikkauksella.

Mitä silmien laserleikkauksessa tapahtuu?

Taittovirhekirurgiassa silmän sarveiskalvoa muokataan tarkalla laserteknologialla. Sarveiskalvon uusi muoto korjaa taittovirheen ja valo taittuu silmässä toivotulla tavalla.

Silmien laserleikkauksen ajaksi silmät puudutetaan silmätipoilla. Neulapuudutusta ei käytetä, joten leikkaus ei satu. Leikkaus on nopea; molempien silmien leikkaus kestää yhteensä noin puoli tuntia.

Toimenpiteen jälkeen levätään lepohuoneessa muutama tunti. Kotiin pääsee jo saman päivän aikana.

Seuraavana päivänä näkö on jo kirkas eikä silmälaseja tarvita.

Valmistautuminen silmien laserleikkaukseen

Leikkaus voidaan tehdä aikaisintaan viikon kuluttua esitutkimuksesta. Ennen leikkausta saa syödä ja juoda normaalisti. Autolla ajoa ei suositella leikkauspäivänä. Mukaan on hyvä ottaa aurinkolasit.

Saat esitutkimuksessa tarkat valmistautumisohjeet myös kirjallisena.

Silmien laserleikkauksen jälkeen

Laserleikkauksen jälkeen levätään ensin muutama tunti lepohuoneessa. Silmät ovat valonarat ja niissä voi esiintyä roskantunnetta, joten aurinkolasit voivat helpottaa oloa.

Leikkauksen jälkeen kotihoito-ohjeet käydään aina yhdessä tarkasti läpi. Sairasloman tarve arvioidaan yksilöllisesti. Yleensä sairaslomaa ei tarvita.

Laserilla leikattu silmä ei yleensä ole kipeä, mutta silmässä voi olla roskan tunnetta muutaman päivän ajan. Yöksi silmät suojataan suojalaseilla 1–2 viikon ajan, jottet vahingossa hankaa silmiä nukkuessa. Suojalasit saa mukaan leikkauksesta kotiin lähtiessä.

Ajanvaraus

Silmien laserleikkauksia tehdään Helsingissä Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Varaa aika maksuttomaan optikon esitutkimukseen numerosta 010 312 110.

Hinnat

Katso silmien laserleikkausten hinnat hinnastosta.

Muut silmien asiantuntijapalvelut