Liikkujan laboratoriopaketti

Liikkujan laboratoriopaketti on suositeltava testi raskaampaa liikuntaa aloittaville sekä hyvä perustarkastus jo aktiivisesti liikkuville.

Tarkastus määrittää perusveriarvot, rasva- ja sokeriarvot, havaitsee mahdollisen raudanpuutteen ja toimii myös yleisen ravinnonsaannin karkeana mittarina.

Voit varata ajan verkosta tai puhelimitse. Kerrothan laboratorioon saapuessasi ottavasi Liikkujan laboratoriopaketin, erillistä lääkärin lähetettä et tarvitse.

Voit varata ajan tulosten läpikäyntiin lääkärille tai katsoa itse tulokset Oma Pihlajalinnasta.
HUOM! Ennen tutkimusta tulee olla syömättä ja juomatta noin 10 tuntia. Tarkemmat valmistautumisohjeet löydät täältä.

Sisältö:

• Perusverenkuva ja trombosyytit (PVK+T)
Perusverenkuva antaa yleiskuvan verisoluista ja hemoglobiinista. Tutkimuksessa mitataan punasoluja sekä niiden hemoglobiinipitoisuutta ja valkosoluja. Myös verihiutaleiden (trombosyyttien) lukumäärä ilmoitetaan perusverenkuvan yhteydessä.
Perusverenkuvan avulla voidaan todeta monia eri sairauksia. Veren puna- tai valkosolujen muutokset voivat kertoa raudan tai jonkin vitamiinin puutteesta.
• Ferritiini (S–Ferrit)
Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Ferritiinimääritystä käytetään etenkin epäiltäessä raudanpuuteanemiaa muuten terveellä henkilöllä.
• Rasva-arvot, fS-Lipidit (sis. fS-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL, fS-Trigly)
Korkeat kokonaiskolesteroli-, LDL-kolesteroli- ja triglyseridipitoisuudet sekä matala HDL-kolesterolipitoisuus lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.
• Sokeriarvot, Glukoosi (fP-Gluk)
Tämä arvo paljastaa, voiko taustalla vaania diabetes.

Koko paketin hinta 65,00 € (sisältää toimistokulut)