Urheilijan terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastus on tarkoitettu kaikille liikkujille vasta kuntourheilua aloittavista ihan huippu-urheilijoihin. Tarkastus antaa hyvän pohjatiedon treenaamiseen. Tutkimuksessa kartoitetaan muun muassa tuki- ja liikuntaelimistön tasapaino, mahdolliset terveysriskit ja harrastamiesi lajien tyypilliset vammat. Haluamme, että voit liikkua terveenä niin tänään kuin jatkossakin.

Tarkastuksessa lääkäri tutkii tuki- ja liikuntaelimistön sekä sydämen mahdolliset terveysriskit. Tarkastuksen tavoitteena on varmistaa, että voit liikkua jatkossakin mahdollisimman terveenä.

Tarkastuksen sisältö

• pieni verenkuva (puna- ja valkosolutasapaino sekä hemoglobiini)
• sydänfilmi (EKG)
• lääkärin antama suullinen ja kirjallinen arvio terveydentilasta sekä jatko-ohjeet

Huippu-urheilijoiden terveystarkastusten yhteydessä voimme hoitaa myös mahdolliset lajiliiton määräämät lisätutkimukset. Lisätutkimuksista hinnaston mukainen kustannus.

Ohjeet terveystarkastukseen tulijalle

1. Varaa 30 minuutin aika lääkärille

Varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 010. Mainitse aikaa varatessasi, että kyseessä on urheilijan terveystarkastus. Kerro myös, minkä tasoinen urheilija olet: aloittelija, aktiiviliikkuja vai huippu-urheilija. Näin varmaistat, että saat ajan aiheeseen parhaiten perehtyneelle lääkärille.

2. Tulosta ja täytä esitietokaavake

•Alle 18-vuotiaat Urheilijan terveyskysely
•18-vuotiaat tai yli Urheilijan terveyskysely

3. Käy laboratoriossa viimeistään 60 minuuttia ennen lääkäriaikaasi

Voit hoitaa laboratoriokäynnin myös lääkäriaikaa edeltävinä päivinä. Laboratorion löydät samasta osoitteesta lääkärinvastaanoton kanssa.
• Saat syödä ja juoda normaalisti ennen näytteenottoa.
• Tupakointi, alkoholi ja fyysinen rasitus vaikuttavat laboratoriotutkimusten tuloksiin, minkä vuoksi niitä kannattaa välttää näytteenottoa edeltävien 24 tunnin aikana.
• Verenkierron tasapainottamiseksi on hyvä istua rauhassa noin 15 minuuttia ennen verikokeen ottamista.

Hinta 180 € (hinta sisältää toimistomaksun).