HP Parviainen: Legot kannattaa pitää kunnossa

Duudsoneista ja tv:sta tuttu HP Parviainen pitää huolta itsestään, mutta miten on hänen hampaidensa laita?

Esiintyjälle suu on tärkeä työväline. Hampaat on tietysti kiva pitää siisteinä ja kauniina, kun ovat paljon esillä, mutta ennen kaikkea terveinä ja ehjinä. Suun terveys vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin ja hoitamalla niitä säännöllisesti voi välttää monet isommat terveyshuolet.

− On monia erilaisia kipuja, mutta hammassärky tai vihlonta ovat aivan omassa luokassaan kokonaisvaltaisuutensa takia. Yllättävää kyllä, mutta kova hammassärky saa myös minutkin polvilleen. Vaikka olen Duudsoneiden stunteissa kokenut kaikenlaista hurjaa ja kipuakin tuottavaa, on silti hammassärky yksi kovimmista kivuista mitä olen elämässäni kokenut.

− Vaikka tiedän kuinka tärkeää on hampaiden kotihoito, miksi se jää aina viimeiseksi? Käyn säännöllisesti kuntosalilla, huolehdin omasta jaksamisestani ja hyvinvoinnistani monin eri tavoin, mutta suun terveys jää jotenkin ihan viimeiseksi. Aika hammaslääkärille tai -tarkastukseen tulee varattua aina liian myöhään, tai unohtuu jopa vuosiksi.

− Ruokailutottumukseni ovat aika fiksuja hampaiden kannalta , mutta juon kahvia ja makuvissyjä reilusti, jotka käsittääkseni eivät ole hampaille parhaita valintoja. Olen pyrkinyt kohtuullistamaan makean syöntiä, verraten vaikka nuoruusvuosiin. Olin tosi perso makealle.

− Pesen säännöllisesti hampaani, mutta myönnän, olen laiska käyttämään hammaslankaa, enkä edes omista sellaista. On jännä nähdä millaisen tuomion hammasvälini saavat Pihlajalinnan hammaslääkärin vastaanotolla.

− Olen innoissani saadessani tehdä yhteistyötä Pihlajalinna hammasklinikan kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden pohdintaan, tai oikeastaan pakottaa minut miettimään miksi en viitsi käyttää esimerkiksi 2 minuuttia iltaisin hammaslankaukseen puhelimalla roikkumisen sijaan. Jännittävää ja kiinnostavaa!

Nyt on hyvä syy avata suu. Meiltä löydät kaikki hampaisiin littyvät palvelut: hoitopolku suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, tarpeita ja toiveita kuunnellen.