Markkinointijohtaja Pauli Waroma: Itseluottamus on suurin asia, jonka voit antaa lapsillesi

Pihlajalinnan markkinointijohtaja Pauli Waroma on viiden lapsen isä. Isyys on tuonut hänelle perspektiiviä elämään ja opettanut sietämään keskeneräisyyttä. Kysyimme Paulilta neljä kysymystä isyydestä.

Mikä on parasta isyydessä?

On ollut hienoa nähdä, että evoluutio toimii myös käytännössä ja lyhyellä aikavälillä. Lapsistamme tulee parempia kuin me olemme. Pidän myös siitä, että saan tehdä yhdessä lasteni kanssa sellaisia asioita, joista kaikki nauttivat. Lisäksi vanhemmuus on avannut uutta perspektiiviä elämään.

Mikä on isoin asia, jonka isyys on opettanut sinulle? 

Ensinnäkin olen huomannut, kuinka keskeneräinen olen ihmisenä itse. Toiseksi olen oppinut, että usein asiat sujuvat paremmin ilon ja positiivisen motivoinnin kautta, ei keppiä heiluttamalla.

Kolmas tärkeä oppimiskokemus on ollut huomata, että me kaikki näemme ja koemme maailman omista lähtökohdistamme käsin.
  
Kerro jokin haastava tilanne, joka opetti sinulle jotain isänä olemisesta.

Opin isänä uutta päivittäin: opin tuntemaan itseäni paremmin, ja opin virheistäni. Isommat haastavat tilanteet ovat ehkä liian henkilökohtaisia kerrottavaksi, ja pienemmät saattavat saada kysymään, eikö muka tuota haastavampaa ole ollut.

Ero ensimmäisten lasten äidistä oli omalla tavallaan yksi haastavimmista ja opettavaisimmista kokemuksista: kun olin joka toinen viikko yksin lasten kanssa, jouduin ottamaan vastuuta itsenäisemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Anna muutama vinkki tuoreille isille näin isänpäivän kynnyksellä.

Muista, että sinun kiireinen arkesi on jälkikasvusi ainutkertainen lapsuus.

Toinen vinkkini on, että itseluottamus on suurin asia, jonka voit antaa lapsellesi. Se rakentuu siitä, että lapsesi tuntee syvällä sisimmässään, että hän on ainutlaatuinen ja rakastettu.


Osta isälle lahjaksi hyvinvointia! Kauan eläköön elämää -ohjelmaan liittyneenä voit ostaa FirstBeat-hyvinvointianalyysin ja Voi hyvin -terveyskartoituksen kampanjahintaan itsellesi tai lahjaksi lahjakortin muodossa.