Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopiossa hampaita hoitaa iloinen ammattilaisten porukka

“Tämä on ennen kaikkea terveydenhoitoa, ei pelkkää kosmetiikkaa”

Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopio on niin kotoisa paikka kuin hammaslääkärin vastaanotto voi olla. Lupsakan tunnelman salaisuus on työporukan yhteinen huumorintaju.

Kerrostalon rappukäytävästä askel eteiseen ja siitä sohvalle odottelemaan. Tunnelma on kodikas. Aivan kuin tulisi jonkun luokse kylään.

Moni muistaa Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopion edelleen sen aiemmalla nimellä. Savodent perustettiin vuonna 1980 Suokadulle, jossa joukko alan ammattilaisia pitää edelleen huolen kuopiolaisten suunterveydestä.

Odotustilan täyttää iloinen puheensorina, kun hammasklinikan väki saapuu työhuoneistaan ja kokoontuu yhteen. Tätä ihmisläheistä työtä tehdään yhdessä, ja lämmin työyhteisö on tärkeä osa sen toimivuutta.

Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopio henkilökunta

Savolaisen lupsakka tunnelma tarttuu hammasklinikan vastaanotolla käydessä. Suuhygienisti Tiina Kourunen, hammaslääkärit Lauri Ågren ja Matleena Hirvelä, suukirurgian erikoislääkäri Kari Konki, suuhygienisti Hanna Ikonen ja hammashoitaja Sisko Räsänen saavat helposti toisistaan naurun irti.

Uusin tieto ja vuosien kokemus

Suukirurgian erikoislääkäri Kari Konki on ottanut hammasklinikan nuoret hammaslääkärit ikään kuin itselleen oppiin. Konki tahtoo, että seuraava hammaslääkärisukupolvi on edellistäkin parempi. Siksi hän siirtää kartuttamaansa tietoa mielellään eteenpäin.

Konki teki pitkän, arvostetun uran Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, ja hän on yksi Savodentin perustajista. Toinen kokenut hammaslääkäri Martti Kainulainen on niin ikään alkuperäisen klinikan perustajia. Myös hän jakaa oppiaan uusille ammattilaisille.

– Siitä on hyötyä, että konsultoimme toisiamme hoidollisissa asioissa. Meillä on vastaanotollamme hyvä yhdistelmä uusinta tietoa ja vuosien kokemusta, kiteyttää hammaslääkäri Lauri Ågren.

– Hampaita hoidetaan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta hoito on erilaista. Tärkeintä on mielestäni muistaa, että tämä on ennen kaikkea terveydenhoitoa, ei pelkkää kosmetiikkaa, Kari Konki sanoo.

Hammaslääkäri Matleena Hirvelä muistaa, milloin hän alkoi miettiä hammaslääkärin ammattia.

– Kajaanissa minulla oli lapsena hyvä kokemus hammaslääkärissä käymisestä. Hauskaa oli se, että yhdessä opiskeluajan harjoittelussa sain vielä työskennellä tämän minua silloin hoitaneen hammaslääkärin kanssa.

Hirvelä ja Ågren olivat kurssikavereita Kuopion hammaslääkärikoulutuksessa. Hirvelä aloitti työt Suokadulla vuonna 2018 ja Ågren hieman tätä aiemmin.

Klinikasta ja sen työntekijöistä on tullut hammaslääkärikaksikolle tärkeitä. Työvuorot ovat vaihtelevia ja työ itsessään haastavaa sekä palkitsevaa. Läheisiä työpareja ovat klinikan hammashoitajat.

– Samanlaiset ihmiset vetävät toisiaan puoleensa. Se on tietynlaista huumoria ja persoonan samankaltaisuutta, selittää hammashoitaja Sisko Räsänen hammasklinikan lupsakan tunnelman salaisuutta.

Räsänen on työskennellyt samalla klinikalla 33 vuoden ajan, joten hän tietää, mistä puhuu. Hammashoitajana Räsäsen kanssa työskentelee Minna Luostarinen.

Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopio suuhygienisti

Suuhygienistit Tiina Kourunen ja Hanna Ikonen tekevät muun muassa hampaiden tehovalkaisuja.

Hammasklinikka samalla tutulla paikalla

Pihlajalinnan palvelut Kuopiossa keskittyvät asteittain Leväsentielle, mutta hammashoito pysyy tutulla paikallaan. Palveluita kehitetään jatkuvasti. Iltavastaanottojen määrää on lisätty, ja uutena hammaslääkärinä on aloittanut Wilma Orava. Hammasklinikan kuudes hammaslääkäri on Andy Abdel Hamid.

Hammasklinikalla on nyt erikoistarjous hampaiden tehovalkaisulle. Ajan hoidon arviointiin voi varata suuhygienisteille Hanna Ikoselle tai Tiina Kouruselle.

Iltavastaanotto helpottaa suunterveydestä huolehtimista

  • Pihlajalinna Hammasklinikka Kuopio tarjoaa aiempaa laajemman kattauksen ilta-aikoja. Tämä helpottaa monien pääsyä vastaanotolle.
  • Hammasklinikka tarjoaa hampaan perushoitoa, kuten tarkastukset, paikkaukset, hampaan poistot sekä juurihoidot. Tarjontaan kuuluvat myös esimerkiksi kattavat proteettiset hoidot, implantit, keraamiset kruunut sekä kalvo-oikominen.
  • Maksuna käyvät myös ePassi ja palveluseteli.

Katso täältä hammasklinikan asiantuntijat ja varaa aika.

Yhteystiedot:
Suokatu 36 C (2. kerros), 70110 Kuopio
Ajanvaraus: 017 261 1551

Juttu on ilmestynyt Savon Sanomissa 16.5.2022