Tervetuloa etälääkärin vastaanotolle!

Lääkärin etävastaanottomme avautui juuri kaikille yksityisasiakkaillemme. Aikaisemmin vain työterveyden asiakkaat pääsivät käyttämään palvelua. Etälääkärimme ovat valmiina auttamaan klo 7 - 23 vuoden jokaisena päivänä.

Pihlajalinnan etälääkärisovellus on ladattavissa iPhonelle App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta.

Wille Komulainen on helsinkiläinen yleislääkäri ja lääketieteen lisensiaatti, jolla on kokemusta niin äitiysneuvolasta, päivystyksestä kuin työterveyshuollostakin. Erityisenä kiinnostuksen aiheena Willellä ovat sähköiset palvelut ja siksipä mies onkin ollut vahvasti mukaan etälääkäripalvelumme kehityksessä.

Wille vastasi muutamaan palveluun liittyvään kysymykseen.

Mikä on etälääkäri?

  • Etälääkäri on lääkäri joka hoitaa potilaita välimatkan päästä ilman, että ollaan fyysisesti samassa tilassa. Etäpalvelukanavana toimii yleensä chat, mutta etävastaanotolla on mahdollista lähettää myös kuvia tai avata jopa videoyhteys.

__Millaisissa tapauksissa etälääkäriin ollaan useimmiten yhteydessä? __

  • Infektioiden - kuten silmä- ja virtsatietulehduksien, ihottumien, reseptinuusintojen tai yleisneuvonnan tiimoilta.

__Missä asioissa etälääkäri ei voi auttaa? __

  • Etävastaanotolla suurimpana rajoittavana tekijänä on fyysisen tutkimisen mahdollisuuden puuttuminen, esimerkiksi korviin ei voida katsoa. Myöskään vakavilta vaikuttavia vaivoja, kuten vaikka puristavaa rintakipua, ei lähdetä hoitamaan etänä, vaan potilas ohjataan fyysisesti vastaanotolle.

__Onko palvelu todellakin valtakunnallinen? Pääseekö palveluun mistä vain? Entä ulkomailta? __

  • Palvelu on valtakunnallinen, potilas voi olla yhteydessä Pihlajalinnan etälääkäreihin mistä vain Suomen rajojen sisäpuolelta, kunhan hänellä on internetyhteys ja Pihlajalinna-sovellus. Ulkomailta voisi muuten olla myös yhteydessä, mutta potilasvakuutuskeskus on linjannut, että potilasvakuutus ei ole voimassa, mikäli potilas tai lääkäri ovat ulkomailla.

Lue lisää palvelusta
__Lataa __
iPhonelle App Storesta
Android-laitteille Google Playsta.