Ajankohtaista

Pihlajalinnan sijoittaja- ja pörssiuutiset löytyvät Pihlajalinnan sijoittajasivuilta.

19.3.2018 Seinäjoelle on avautunut uusi täyden palvelun lääkärikeskus – avoimet ovet 24.3.

Pihlajalinna on avannut lääkärikeskuksen Seinäjoen keskustaan osoitteeseen Keskuskatu 5.

Uusi lääkärikeskus on täyden palvelun kokonaisuus. Seinäjoen Pihlajalinnasta löytyy yleis- ja erikoislääkärien sekä fysioterapeuttien vastaanotot ja kattavat työterveyspalvelut. Leikkaussalit ja heräämötilat saadaan käyttöön toukokuussa. Myös tutkimuspalvelut ovat laajat, sillä laboratorion ja peruskuvantamisen lisäksi lääkärikeskuksessa on magneettikuvauslaite.

Seinäjoen hammasklinikka palvelee edelleen tutussa paikassa Hyllykalliolla osoitteessa Lieskatie 2.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Pihlajalinnan lääkärikeskuksen toiminnan käynnistymiseen uusissa, viihtyisissä ja ajanmukaisissa tiloissa Seinäjoen keskustassa. Lääkärikeskuksemme on loistavasti asiakkaiden saavutettavissa, tulivatpa he omalla autollaan tai julkisilla”, kertoo Pihlajalinnan Pohjanmaan alueen liiketoimintajohtaja Tero Järvinen.

Palvelupäällikkö Jaana Perälä-Haapa-aho odottaa mielenkiinnolla asiakkaiden mielipiteitä ja kokemuksia uudesta lääkärikeskuksesta: ”Henkilökunnan kanssa on tehty kovasti töitä, ja nyt kaikki on valmista asiakkaita varten. Toivon, että voimme tarjota asiakkaille miellyttävän käynnin ja että meillä voi viihtyä.”

”Leikkaustoimintaa varten uudet tilamme valmistuvat toukokuun alussa. Olemme täydessä valmiudessa palvelemaan asiakkaita myös sote-uudistuksen toteuduttua. Odotamme asiakkaan valinnanvapauden toteutumista positiivisin mielin. Jo tällä hetkellä meillä on merkittäviä ja laajoja kunta-asiakkuuksia, kuten Kuusiokunnat Etelä-Pohjanmaalla”, Tero Järvinen toteaa.

Avoimet ovet 24.3.

Avointen ovien päivänä 24.3.2018 klo 10–16 kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan lääkärikeskuksen toimitiloihin. Ohjelmassa on mm. kasvomaalausta, taikuriesityksiä sekä verenpaineen ja verensokerin mittauksia. Tapahtumassa seikkailee Pihlajalinnan oma kettu ja tarjolla on myös leivoskahvit. Avointen ovien vieraat voivat pysäköidä ilmaiseksi Toriparkissa kahden tunnin ajan.

Lisätiedot

Tero Järvinen, liiketoimintajohtaja, Pohjanmaa
p. 040 653 3359 tai sp. tero.jarvinen@pihlajalinna.fi

Jaana Perälä-Haapa-aho, palvelupäällikkö
p. 050 452 9382 tai sp. jaana.perala-haapa-aho@pihlajalinna.fi

12.3.2018 Pihlajalinna ostaa Doctagon-terveyspalveluyrityksen

Suomen suurimpiin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajiin kuuluva Pihlajalinna ostaa Doctagon Ab:n koko osakekannan sen nykyisiltä omistajilta. Kauppa toteutetaan Doctagon Ab:n omistajille suunnatulla Pihlajalinnan uusien osakkeiden annilla.

Doctagon on suomalainen, voimakkaasti kasvava terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa henkilöasiakkaiden lääkäripalveluja, työterveyspalveluja, henkilöstöpalveluja sekä julkisen sektorin lääkäri- ja konsultointipalveluja. Doctagon on panostanut vahvasti digitaalisiin palveluihin. Sillä on kaksi lääkärikeskusta, Helsingissä ja Turussa.

”Doctagon on erinomainen lisä Pihlajalinnan toimintaan. Yhtiön kehittämän kuntien vastuulääkärimallin vaikuttavuudesta on vahvaa näyttöä. Malli on Pihlajalinnalle selvä kilpailuetu, ja se luo merkittävää laajentumispotentiaalia”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen. ”Lisäksi Doctagon on merkittävä toimija kaksikielisissä kunnissa.”

”Doctagon on aina arvostanut paljon laatua, yhteistyötä ja innovaatioita. Olemme vakuuttuneita siitä, että arvomme tulevat säilymään ja kehittymään vahvasti osana Pihlajalinnaa. Doctagonin aikaisemmat omistajat ja johto haluavat osana Pihlajalinnaa edelleen edistää yhteistyötä julkisen sektorin kanssa ja kehittää palveluja kaksikielisillä alueilla”, sanoo Doctagonin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Pihlajalinnalla on yhteensä noin 80 yksityistä lääkärikeskusta, sairaalaa, hammasklinikkaa ja asumispalveluyksikköä ympäri Suomea. Lisäksi yhtiö tuottaa neljässä isossa kuntaulkoistuksessa kymmenien tuhansien ihmisten kaikki sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Pihlajalinnassa työskentelee noin 4800 työntekijää ja lähes tuhat ammatinharjoittajaa.

Pihlajalinna toimii vain Suomessa ja maksaa kaikki veronsa Suomeen. Yhtiön pääkonttori on Tampereella. Yhtiö on listattu Helsingin pörssissä, ja noin 90 prosenttia sen osakkeista on kotimaisessa omistuksessa. Pihlajalinnan liikevaihto oli 424 miljoonaa euroa vuonna 2017. Doctagonin 30.9.2017 päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 17 miljoonaa euroa.

Suunnatussa osakeannissa tarjottiin merkittäväksi 2 006 989 uutta osaketta 15,00 euron osakekohtaiseen merkintähintaan. Annettavien uusien osakkeiden määrä vastaa noin kymmentä prosenttia Pihlajalinna Oyj:n kaikista osakkeista ennen uusien osakkeiden antamista.

Lisätietoja:
Joni Aaltonen, toimitusjohtaja, Pihlajalinna, 040 524 7270
Stefan Wentjärvi, toimitusjohtaja, Doctagon, 040 844 2066

8.3.2018 Pihlajalinna avaa lääkärikeskuksen Poriin Sokos Satakunnan tiloihin

Suomen johtaviin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajiin kuuluva Pihlajalinna avaa Poriin lääkärikeskuksen Sokos Satakunnan tiloihin syksyllä 2018. Lääkärikeskukseen tulee laaja valikoima terveydenhoitopalveluja lääkärien vastaanotoista työterveyshuoltoon, hammashoitoon, magneettikuvaukseen ja pienimuotoisiin leikkaustoimenpiteisiin.

Sokos Satakunnan tiloihin sijoittuminen varmistaa sen, että Pihlajalinnan palvelut ovat helposti porilaisten ja lähiseudun asukkaiden saavutettavissa.

”Merkittävää on lääkärikeskuksen aito porilaisuus. Pihlajalinnan mallissa Pihlajalinna Pori tulee olemaan oma, Poriin rekisteröity osakeyhtiönsä. Osakkaiksi tulee Pihlajalinnan lisäksi lääkärikeskuksen porilaisia avainhenkilöitä, niin lääkäreitä kuin muutakin henkilöstöä”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

”Olemme iloisia saadessamme Sokokseen Pihlajalinnan täydentämään Porin ydinkeskustan laajaa palvelutarjontaa”, sanoo Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

Pihlajalinna on kotimainen yhtiö, ja se maksaa kaikki veronsa Suomeen. Yhtiön pääkonttori on Tampereella. Pihlajalinnassa työskentelee noin 4 800 työntekijää ja lähes tuhat ammatinharjoittajaa.

Satakunnan Osuuskauppa on oman alueensa suurin kaupan ja palvelualan yritys, joka työllistää noin 1 200 kaupan ja palvelualan ammattilaista. Osuuskaupan omistavat sen 69 000 asiakasomistajaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Joni Aaltonen, Pihlajalinna Oyj, puh. 040 524 7270
Toimitusjohtaja Harri Tuomi, Satakunnan Osuuskauppa, puh. 044 725 1551

6.2.2018 Kolmostien Terveys ja Psykoterapiakeskus Vastaamo yhteistyöhön - pilottihanke kestää vuoden 2018 loppuun saakka

Kolmostien Terveys ja Psykoterapiakeskus Vastaamo aloittavat yhteistyön parkanolaisten ja kihniöläisten psykoterapiapalveluiden parantamiseksi. Yhteistyön tavoitteena on madaltaa Kolmostien Terveyden asiakkaiden hakeutumista psykoterapiapalveluiden piiriin ja tarjota apua nopeasti sekä helposti. Pilottihanke kestää vuoden 2018 loppuun saakka.

”Odotamme innolla yhteistyötä Vastaamon kanssa. Tärkeintä on, että parkanolaiset ja kihniöläiset saavat apua nopeasti ja helposti. Masennuksen ja ahdistuksen hoitoon ohjaus mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on kannattavaa sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta”, Kolmostien Terveyden toimitusjohtaja Timo Hokkanen sanoo.

”Joka toinen suomalainen sairastuu elinaikanansa mielenterveyden häiriöön - yleisimpiä syitä ovat masennus ja ahdistus sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Psykoterapia helpottaa toipumista oireilusta, parantaa toimintakykyä ja antaa potilaalle välineitä selviytyä myöhemmistä ongelmista”, kertoo Vastaamon psykoterapeutti Harri Mäkelä.

Kolmostien Terveyden asiakkaat voivat hakeutua matalan kynnyksen psykoterapiapalveluihin kahta eri reittiä: Kolmostien Terveyden ammattilaisen ohjaamana esimerkiksi lääkärin tai hoitajan vastaanotolta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, perheneuvolasta tai psykiatrian poliklinikalta sekä verkossa tehtävän Elämänlaatumittarin kautta. Elämänlaatumittarin täytön jälkeen asiakas voi halutessaan hakea lyhytpsykoterapiaan tai lähettää palveluohjauspyynnön.

Palvelua tarvitsevalle asioiminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Ainoat asiat, mistä asiakkaan tarvitsee huolehtia, on elämänlaatumittarin täyttäminen ja palvelutarpeen ilmoittaminen.
Asiakas voi valita, tuleeko vastaanotolle Parkanon terveyskeskuksen tiloissa, suojatulla videovastaanotolla verkossa tai Psykoterapiakeskus Vastaamon toimipisteessä Tampereella.

Lisätietoja:
Timo Hokkanen
Toimitusjohtaja, Kolmostien Terveys
Puh. 040 83 24 330
timo.hokkanen@pihlajalinna.fi

31.1.2018 Pihlajalinna ja Lumilautaliitto jatkavat hienoa yhteistyötään

lumilautaliitto-joukkue

Kaksi vahvaa, vauhdikasta tekijää jatkavat hienoa yhteistyötä, kun Pihlajalinna ja Lumilautaliitto A-maajoukkueen kera sopivat kumppanuudesta käynnissä olevalle kaudelle. Lumilautaliitto on aiemmin tehnyt yhteistyötä nykyisin osana Pihlajalinnaa olevan Dextra Urheiluklinikan kanssa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että hienosti sujunut yhteistyömme jatkuu Pihlajalinnan kanssa. A-maajoukkuelaskijoillemme on ensiarvoisen tärkeää, että heidän hoitonsa on osaavissa käsissä ja tutut lääkärit ovat tukena niin ennaltaehkäisevässä kuin akuutissakin terveydenhuollossa”, Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson kertoo.

”On hienoa jatkaa toimivaa yhteistyötä maajoukkueen mainioiden laskijoiden ja koko lumilautaliiton kanssa. Yhteistyö on toiminut matalla kynnyksellä tuttujen, rentojen ja avointen laskijoiden kanssa”, sanoo Pihlajalinnan ylilääkäri Mikko Kirjavainen.

Joukkueen päävalmentaja, Antti Koskinen toteaa: ”Tavoitteena on pitää laskijat terveinä ja ehjinä sekä pitäytyä edelleen maailman huipulla. Pihlajalinnan yhteistyöllä on suuri merkitys siihen, että laskijamme pysyvät terveinä ja iskukykyisinä koko kauden ajan” Antti paljastaa kauteen valmistautumisesta: ”Erityisesti ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ja erinomainen yhteistyö lääkäreiden ja kehonhuollon kanssa on tuottanut toivottua tulosta. Pihlajalinnan yhteyslääkäri Klaus Köhler kävi keväällä laskijoita läpi yhdessä kehonhuoltajamme kanssa. Tästä työstä saimme kautta varten tärkeää tietoa siitä, missä kunkin laskijan kunnon suhteen mennään. Tälle pohjalle on ollut hyvä rakentaa.”

11.1.2018 Pihlajalinna jatkaa olympiavoittaja Iivo Niskasen yhteistyökumppanina

Iivo Niskanen Pihlajalinna
Iivo Niskanen on aiemmin tehnyt yhteistyötä itäsuomalaisen ITE-lääkärikeskuksen kanssa. ITE on nykyään osa Pihlajalinnaa. Urheiluklinikoidemme kautta olemme lukuisten huippu-urheilijoiden ja -joukkueiden yhteistyökumppani.

”On hienoa, että pitkä yhteistyösuhde jatkuu. Minulle urheilijana oma lääkäri, joka tuntee terveyshistoriani, on tärkeä asia. Tämä antaa myös entistä suuremmat onnistumisen mahdollisuudet akuuteissa ongelmatilanteissa”, Iivo Niskanen sanoo.

"Hyvä, että paikallinen, pitkä yhteistyö jatkuu – nyt Pihlajalinnan nimen alla", iloitsee myös Pihlajalinna ITE:n erikoislääkäri Ismo Vajanto. "Pihlajalinnassa ongelmatilanteissa urheilijan ja valmentajan käytettävissä on välittömästi useamman erikoisalan tietämys. Silloin voidaan tehokkaasti pyrkiä ratkaisuihin, joilla huippu-urheilijan työkyky palautuu nopeasti ja pysyy kunnossa."

Niskanen pitää yhteistyötä myös valmennuksellisesti arvokkaana ”Saamme ennakoivasti asiantuntijan näkemyksen ja arvion, miten tulee edetä harjoittelun ja terveyttä edistävien asioiden kanssa. Lääkäri on näin ollen myös valmentajan asiantuntijaverkoston merkittävä palanen”, Niskanen toteaa.

"Iivon tapauksessa kovimmalla harjoituskaudella ja kilpailukaudella liikutaan kahta puolen ihmisen äärimmäistä suorituskykyä, näin ollen lajin ja taustojen pitkäaikainen tunteminen on lääkärille tärkeää", Vajanto täydentää.

Urheiluklinikoillamme on pitkä kokemus urheiluvammojen ehkäisystä, hoidosta, leikkauksista ja kuntoutuksesta.

Ikipihlaja Pappilanpuiston yhteistoimintaneuvottelut päätökseen

Pihlajalinnan Tampereella sijaitsevan Ikipihlaja Pappilanpuiston yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen.

Yt-neuvottelujen tuloksena 29 hoitajaa ja siistijää irtisanotaan työn päättymisen takia. Neuvottelut koskivat 31:tä Ikipihlaja Pappilanpuiston työntekijää.

Yhteistoimintaneuvottelut johtuivat Ikipihlaja Pappilanpuiston palvelutuotannon siirtymisestä Tampereen kaupungille. Neuvotteluiden aikana selvisi, että Tampereen kaupunki ei katso palvelutuotannon siirron olevan liikkeenluovutus. Kaupungin perusteluna on se, että he aikovat uudistaa asiakkaille tuotettavan palvelukokonaisuuden.

Pihlajalinna kartoitti kaikki konsernissa auki olevat ja avoimiksi tulevat työpaikat yt-neuvotteluiden aikana. Yksi hoitaja on työllistynyt toiseen Pihlajalinnan yksikköön yt-neuvotteluiden aikana. Yhden hoitovapaalla olevan hoitajan työsuhde jatkuu nyt haetun hoitovapaan loppuun saakka.

Pihlajalinna tarjoaa irtisanotuille työntekijöille, joiden työsuhde on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta, mahdollisuutta osallistua työnantajan kustantamaan työllistymistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen. Lisäksi kaikille työntekijöille järjestetään tiedotustilaisuus muutosturvasta.

Lisätietoja: Liiketoimintajohtaja Sanna Määttänen, 0400 779152

14.8.2017 Pihlajalinna avaa uuden lääkärikeskuksen Seinäjoen keskustaan

Kotimaisessa omistuksessa oleva Pihlajalinna avaa uuden täyden palvelun lääkärikeskuksen Seinäjoen keskustaan helmikuun 2018 alussa. Täysin uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Keskuskadulla ns. Parkitus-kiinteistön ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa.

Uutta lääkärikeskusta varten on perustettu Pihlajalinna Seinäjoki Oy, joka on Pihlajalinna Terveys Oy:n tytäryhtiö. Pihlajalinnan nykyisen Hyllykallion toimipisteen (entinen Kompassi) lääkärikeskustoiminta tulee siirtymään Keskuskadulle osaksi uuden lääkärikeskuksen toimintaa. Hammasklinikka jatkaa toimintaansa Hyllykallion toimipisteessä.

”Toimintamme Seinäjoella tulee uuden lääkärikeskuksen myötä laajentumaan huomattavasti. Saamme käyttöömme kolmekymmentä nykyaikaista vastaanottohuonetta. Pihlajalinna Seinäjoesta tulee täyden palvelun lääkärikeskus: yleis- ja erikoislääkärien vastaanottojen lisäksi meillä on laajat laboratorion ja kuvantamisen tutkimuspalvelut, mukaan lukien uusinta tekniikkaa oleva magneettikuvauslaite. Lisäksi meillä on kaksi leikkaussalia heräämötiloineen, fysioterapeuttien vastaanotot sekä kattavat työterveyspalvelut”, kertoo Pihlajalinnan lääkärikeskusten aluejohtaja Timo Luomaranta.

”Pihlajalinna haluaa olla aidosti kotimainen, paikallinen toimija ja työllistäjä. Tämän vuoksi Seinäjoen uutta lääkärikeskusta varten on perustettu uusi osakeyhtiö, Pihlajalinna Seinäjoki Oy, jonka osakkuutta tarjotaan uuden lääkärikeskuksen ammatinharjoittajille ja henkilökunnalle. Ammatinharjoittajien ja henkilökunnan rekrytoinnit käynnistyvät lähiviikkoina”, jatkaa Luomaranta.

Pihlajalinna Seinäjoen uuden toimipisteen käyntiosoite on Keskuskatu 5. Keskeinen sijainti Seinäjoen keskustassa uuden parkkihallin välittömässä läheisyydessä takaa hyvät pysäköintitilat niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Matkakeskus ja rautatieasema sijaitsevat lähellä, joten lääkärikeskus on hyvin saavutettavissa myös julkisella liikenteellä.

Lisätietoja:

Timo Luomaranta
aluejohtaja, Pihlajalinna Lääkärikeskukset
p. 0400 567 980, timo.luomaranta@pihlajalinna.fi

Vesa Numminen
työterveysmyynti, Pihlajalinna Työterveys
p. 0400 906 448, vesa.numminen@pihlajalinna.fi

1.8.2017 Riikka Moilanen Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön johtoon

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen on nimitetty Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön toimitusjohtajaksi. Moilanen aloittaa tehtävässään 7.8.2017. Samalla hän eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästään, mutta jatkaa edelleen luottamustoimessaan kaupunginvaltuutettuna.

Aiemmin yrittäjänä työskennelleen Moilasen mukaan yrittäjähenkinen, kotimainen ja veronsa Suomeen maksava Pihlajalinna on kiinnostanut häntä pitkään.

”Kuulin Pihlajalinnan perustajan Mikko Wirénin puheenvuoron pari vuotta sitten. Jo silloin ajattelin, että jos johonkin yritykseen menisin töihin, se olisi Pihlajalinna”, kertoo Moilanen. ”Nyt kun Pihlajalinna laajenee Pohjois-Suomeen, pääsen alueyhtiön toimitusjohtajana yhdistämään yrittäjäkokemukseni ja kiinnostukseni sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Uudessa tehtävässäni pääsen konkreettisesti huolehtimaan oululaisten hyvinvoinnista ja luomaan uusia työpaikkoja Ouluun.”

Moilanen toimi keskustan kansanedustajana kaudella 2003–2007. Hän oli tuolloin mm. sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Oulun kunnallispolitiikassa hän on ollut vuodesta 1996.

Pihlajalinna perustaa Oulun keskustaan Anttilan entisiin tiloihin lääkärikeskuksen ja sairaalan. Yhtiö on kertonut laajenevansa tämän ja ensi vuoden aikana yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle. Pihlajalinna tarjoaa hoitohenkilökunnalle ja lääkäreille mahdollisuuden ryhtyä omistajiksi osaan uusista perustettavista lääkärikeskuksista. Uudella toimintamallilla yhtiö haluaa palauttaa paikallisuuden yksityiseen terveydenhuoltoon. Kun lääkärikeskuksia pyörittävät yritykset rekisteröidään paikkakunnille, joilla ne toimivat, ne maksavat veronsa paikallisesti.

Pihlajalinna on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja. Yhtiössä on noin 4500 työntekijää, ja pääkonttori on Tampereella.

21.6.2017 Pihlajalinna avaa uuden lääkärikeskuksen Turun keskustaan

Yli yhdeksänkymmentäprosenttisesti kotimaisessa omistuksessa oleva Pihlajalinna kasvaa suunnitelmallisesti valtakunnalliseksi toimijaksi. Pihlajalinnan uusi lääkärikeskus aloittaa toimintansa Turun Kivikukkaron kolmannessa kerroksessa joulukuussa 2017.

”Pihlajalinna Turku tulee olemaan täyden palvelun kokonaisuus: sieltä löytyy yleis- ja erikoislääkärien sekä fysioterapeuttien vastaanotot, kattavat työterveyspalvelut sekä kaksi leikkaussalia. Myös tutkimuspalvelut ovat laajat, sillä laboratorion ja peruskuvantamisen lisäksi lääkärikeskukseen tulee magneettikuvauslaite. Henkilöstöä alamme rekrytoida pian”, kertoo Pihlajalinnan työterveyshuollon liiketoimintajohtaja Jukka-Pekka Kuokkanen.

”Yksi merkittävä seikka on lääkärikeskuksen aito turkulaisuus: Pihlajalinnan uudessa mallissa Pihlajalinna Turku tulee olemaan oma, Turkuun rekisteröity osakeyhtiönsä. Osakkaiksi tulee Pihlajalinnan lisäksi lääkärikeskuksen turkulaisia avainhenkilöitä, niin lääkäreitä kuin muutakin henkilöstöä”, jatkaa Kuokkanen.

”Kuntatoiminnassamme olemme perustaneet yhteisyrityksiä kuntien kanssa. Tämä kumppanuusmalli on ollut menestys, ja nyt haluamme tuoda saman mallin uusiin lääkärikeskuksiimme”, toteaa Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Aarne Aktan. ”Me haluamme tarjota henkilöstölle mahdollisuuden saada oma osuutensa menestyksestä.”

Pihlajalinna Turun käyntiosoite on Yliopistonkatu 29. Keskeinen sijainti kävelykadun varrella, hyvät pysäköintitilat sekä muut palvelut välittömässä läheisyydessä tarjoavat sekä asiakkaille että asiantuntijoille hyvät puitteet.

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Kuokkanen
liiketoimintajohtaja, Pihlajalinna Oyj
p. 040 705 9738, jukka-pekka.kuokkanen@pihlajalinna.fi

Simo Järvelä
myyntipäällikkö, Pihlajalinnan työterveyspalvelut
p. 050 566 7834, simo.jarvela@pihlajalinna.fi

26.5.2017 Silta valitsi Pihlajalinnan

Silta valitsi Pihlajalinnan toistamiseen työterveyden yhteistyökumppaniksi

Silta, johtava henkilöstön ja palkkapalvelun asiantuntija, ja Pihlajalinna ovat toistamiseen sopineet kumppanuudesta työterveyshuollon palveluiden osalta. Silta on ollut Pihlajalinna-konsernin asiakas jo muutaman vuoden ajan ja yhteistyö on sujunut hyvin. Tärkeimmiksi valintakriteereiksi nousivat nyt kumppanin kotimaisuus sekä aito tahtotila kehittää Sillan omaa liiketoimintaa. Painopiste työterveyspalveluissa on erityisesti ennakoivassa työterveyshuollossa.

Sillan henkilöstöjohtaja Jaana Hagelin kommentoi: ”Silta on aito kumppani omille asiakkailleen ja edellytämme omilta palveluntoimittajiltamme samanlaista sitoutumista ja toiminnan aktiivista kehittämistä. Pihlajalinnan kanssa olemme hioneet yhteistyömallejamme ja olemmekin iloisia, että yhteistyö jatkuu edelleen. Meidän oman henkilöstön nk. työntekijäkokemus on ollut jatkuvasti hyvällä tasolla, joten tämä on hyvä uutinen myös meidän ihmisille. Pihlajalinnan kasvun myötä uskomme, että yhteistyö tulee parantamaan entisestään siltalaisten terveyttä.”

”Silta on yrityksenä halunnut panostaa ennaltaehkäisevään työterveyspalveluun ja sairauspoissaolojen hallintaan. Nämä ovat myös Pihlajalinnan työterveyspalvelujen kulmakivet. Tarjoamme tietysti myös muut työterveyspalvelut nopeasti ja vaikuttavasti. Olemme iloisia siitä, että Silta haluaa jatkaa tätä työtä Pihlajalinnan kanssa. Tyytyväinen asiakas ja hyvinvoiva yritys on tärkein tavoitteemme”, sanoo Pihlajalinnan työterveyspalvelujen asiakkuusjohtaja Niina Karhela.

Silta käyttää Pihlajalinnan työterveyspalveluja Helsingissä, Tampereella ja Pieksämäellä.

Lisätietoja yhteistyöstä antaa:

Silta Oy
Jaana Hagelin, henkilöstöjohtaja
puh. 040 7796 763
jaana.hagelin@silta.fi

Pihlajalinna
Niina Karhela, asiakkuusjohtaja
puh. 040 548 2995
niina.karhela@pihlajalinna.fi

22.5.2017 Pihlajalinna mukaan Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun

Pihlajalinna hakee mukaan Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauskokeiluun. Jyväskylän Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon asukkaat voivat ilmoittautua Pihlajalinnan terveysaseman asiakkaiksi syksyllä.

Terveysasema tulee Pihlajalinnan nykyisen Dextra-lääkärikeskuksen uudistuviin tiloihin Cygnaeuksenkadulle. Asiakas saa Pihlajalinnan terveyskeskuksesta samat avosairaanhoidon lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut sekä röntgen- ja laboratoriopalvelut kuin aiemmalta terveysasemaltaan. Lisäksi kokeilun palvelupakettiin kuuluu sosiaaliohjaus ja -neuvonta. Terveysasemaa saa kokeilussa vaihtaa kuuden kuukauden välein.

Pihlajalinna on ollut huhtikuusta lähtien mukana Tampereen valinnanvapauskokeilussa. Lisäksi Pihlajalinna on tuottanut Tampereella kunnallisia terveyskeskuspalveluja jo vuodesta 2007. Tänä keväänä Pihlajalinnan Omapihlaja-asemat sijoittuivat kärkeen Tampereen kaupungin tekemässä terveysasemavertailussa, jossa kriteereinä olivat mm. laatu ja jonotusaika.

”Aiomme ehdottomasti hyödyntää Tampereelta saatuja kokemuksia tarjotaksemme erinomaista palvelua valinnanvapausasiakkaillemme Jyväskylässä”, sanoo Pihlajalinnan lääkärikeskusten aluejohtaja, lääkäri Sanna Poikonen.

Jyväskylän Dextra-lääkärikeskuksen nimi vaihtuu Pihlajalinnaksi samalla, kun keskuksen tilat kaksinkertaistuvat remontin yhteydessä. Asemalta saa entistäkin monipuolisempaa palvelua, kun Jyväskylän perinteikäs lääkäriasema Gyne-Praxis siirtyy Cygnaeuksenkadulle uusiin Pihlajalinnan lääkärikeskuksen tiloihin yrityskaupan myötä. Pihlajalinnalla on Jyväskylässä myös Dextra-hammasklinikka Yliopistonkadulla.

Pihlajalinna on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja. Yhtiön kotipaikka on Tampere, ja se maksaa kaikki veronsa Suomeen.

3.5.2017 Pihlajalinna vahvistaa omia fysioterapiapalveluitaan ja aloittaa yhteistyön Fysios-ketjun kanssa

Pihlajalinna vahvistaa merkittävästi omia lääkärikeskuksissa tarjottavia fysioterapiapalvelujaan ympäri Suomea. Yhtiö aikoo tuottaa palveluja jatkossa aktiivisesti myös itse, koska näkee fysioterapian olennaisena osana vaikuttavaa tuki- ja liikuntasairauksien hoitoketjua.

Toimintaa tulee kehittämään Vesa Linna, joka aloitti Pihlajalinnan lääkärikeskusten ja sairaalan fysioterapian palvelupäällikkönä 2.5. Linna tuli Pihlajalinnaan Fysios-fysioterapiaketjusta. Aikaisemmin Linna on toiminut myös Tampereella fysioterapiapalveluita tarjonneen Kunnon Klinikka Oy:n toimitusjohtajana.

Pihlajalinna aloittaa samalla valtakunnallisen yhteistyön Fysios-ketjun kanssa. Fysios on Suomen suurin yksityinen fysioterapiayritys, ja se tarjoaa palveluja 23 paikkakunnalla 53 toimipisteessä. Fysios täydentää palvelutuotantoa niillä alueilla, joilla Pihlajalinnalla ei ole tarjolla omaa kuntoutuspalvelua. Yhteistyö alkaa toukokuun aikana.

Pihlajalinnan tavoitteena on ennen kaikkea parantaa hoitoketjun vaikuttavuutta. Asiakkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähipalveluja sekä toimipisteissä että kehitettävien digitaalisten palvelujen avulla.

”Näen, että fysioterapian rooli korostuu jatkossa tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja toiminnan kehittämisen kannalta, ja yhdistelmäratkaisu, jossa sekä vahvistamme omaa palvelutuotantoa että parannamme alueellista peittoa kumppanin kanssa, vaikutti lopulta parhaalta ratkaisulta", sanoo Pihlajalinnan lääkärikeskusten ja sairaaloiden liiketoimintajohtaja Ville Remes. "Fysioksessa on samaa yrittäjähenkistä kasvuyritystä Pihlajalinnassa. Uskon yhteistyömme tukevan molempien kasvutarinaa."

”Yhteistyöllä pystymme tarjoamaan asiakkaille valtakunnallisesti toimivan hoitoketjun ja tuomaan parhaat käytänteet asiakkaiden hyödyksi”, sanoo Fysios-ketjun toimitusjohtaja Heikki Tiitinen.

Lisätietoja:
Ville Remes, liiketoimintajohtaja, Pihlajalinna, 040 641 8111, ville.remes@pihlajalinna.fi
Heikki Tiitinen, toimitusjohtaja, Fysios, 0400 648 663, heikki.tiitinen@fysios.fi

5.4.2017 Pihlajalinnan asemat Tampereen terveyskeskusvertailun kärjessä

Pihlajalinna-konsernin Omapihlaja-terveysasemat sijoittuivat kärkeen Tampereen kaupungin tekemässä kilpailukykyselvityksessä. Ykkössijalle sijoittui Omapihlaja Kehräsaari ja toiseksi Omapihlaja Hervanta.

Selvityksessä otettiin huomioon laatu, jonotusaika ja terveysaseman vaihtosuhde. Omapihlaja Kehräsaari oli paras sekä laadussa että jonotusajan lyhyydessä. Omapihlaja Hervanta taas oli ykkössijalla vaihtosuhteessa. Vaihtosuhde tarkoittaa terveysasemalle tulleiden ja sieltä lähteneiden terveysaseman vaihtajien suhdetta suhteutettuna aseman vastuuväestöön.

”Kehitämme määrätietoisesti toimintatapojamme tehokkaammaksi ja arvioimme jatkuvasti omaa työtämme”, kertoo Omapihlajan vastaava lääkäri Pertti Asikainen Omapihlajien menestyksen syistä. ”Ajattelemme toimintaamme asiakkaan eli kuvitteellisen ’Maijan’ näkökulmasta. Kysymme usein, mitä Maija tästä ajattelisi. Kun saamme terveysaseman arjen sujumaan, meillä on energiaa ja resursseja palvella asiakkaita silloin, kun he apua tarvitsevat.”

Asikainen kiittää myös Tampereen kaupunkia yhteistyöstä. ”Meillä on aina ollut hyvä vuoropuhelu kaupungin kanssa.”

Pihlajalinnan perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirénin mielestä vertailu antaa hyvän esimerkin siitä, mihin valinnanvapaus parhaimmillaan johtaa. ”Kymmenen vuoden kokemuksella voidaan todeta, että valinnanvapaus on selvästi parantanut tamperelaisten terveyskeskuspalvelujen saatavuutta”, Wirén sanoo. ”Toisin kuin julkisessa keskustelussa usein väitetään, asiakkaitamme ovat nimenomaan paljon palveluja käyttävät. Näin olemme saaneet luotua pitkäjänteisiä ja hyviä hoitosuhteita.”

Linkki kilpailukykyselvitykseen: http://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat/palvelut/vaihtaminen/kilpailukyky.html

Lisätietoa:
Pertti Asikainen, Omapihlajan vastaava lääkäri, 0400 339 803

5.4.2017 Henkilökuntaa osakkaiksi Pihlajalinnan uusiin lääkärikeskuksiin ja sairaaloihin

Pihlajalinna tarjoaa hoitohenkilökunnalle ja lääkäreille mahdollisuuden ryhtyä omistajiksi osaan uusista, ympäri Suomea perustettavista lääkärikeskuksista. Uudella toimintamallilla Pihlajalinna haluaa palauttaa paikallisuuden yksityiseen terveydenhuoltoon. Kun lääkärikeskuksia pyörittävät yritykset rekisteröidään paikkakunnille, joilla ne toimivat, ne maksavat veronsa paikallisesti.

”Kuntatoiminnassamme olemme perustaneet yhteisyrityksiä kuntien kanssa. Tämä kumppanuusmalli on ollut menestys, ja nyt haluamme tuoda saman mallin uusiin lääkärikeskuksiimme”, sanoo Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Aarne Aktan. Aikoinaan paikalliset lääkärikeskukset syntyivät, kun joukko lääkäreitä perusti yrityksen ja palkkasi henkilökuntaa avustamaan heitä. Yritysostojen ja alan ketjuuntumisen vuoksi lääkärikeskusten työntekijät eivät enää omista näitä yhtiöitä. ”Me haluamme kääntää tätä kehitystä, sitouttaa henkilökuntaa ja tuoda uusiin toimipisteisiin Pihlajalinnalle tyypillistä yrittäjähenkeä”, Aktan sanoo.

Tavoitteena on pitää osakkaaksi pääsyn kynnys niin matalana, että myös hoitohenkilökunnalla on mahdollisuus lähteä omistajaksi. Jokainen uusi lääkärikeskus tulee olemaan oma osakeyhtiönsä. Näin jokaiseen lääkärikeskukseen voi tulla eri omistajat. Osakkuutta tarjotaan paikkakuntakohtaisesti avainhenkilöstölle koulutukseen ja taustaan katsomatta. Osakkaat saavat omistuksensa suhteessa osuuden yrityksen mahdollisesta voitosta. Henkilöstölle tarjottavaa osuutta ei ole päätetty, mutta se on alustavasti arvioituna noin viidennes kunkin yrityksen osakekannasta.

”Uskomme, että tarjoamamme tasavertainen kumppanuus toimii meille myös rekrytointivalttina uusilla paikkakunnilla”, sanoo Pihlajalinnan lääkärikeskusten ja sairaaloiden liiketoimintajohtaja Ville Remes. ”Me haluamme tarjota henkilöstölle mahdollisuuden saada oma osuutensa menestyksestä. Työstämme samalla mallia nykyisen henkilökuntamme palkitsemiseen ja kannustamiseen.”

Pihlajalinna laajentuu yli 10 uudelle paikkakunnalle ympäri Suomea ensi vuoden loppuun mennessä. Samalla se siirtää Dextra-lääkäriasemat ja -sairaalat Pihlajalinna-brändin alle.

13.2.2017 Pihlajalinna valmistautuu sote-uudistukseen laajentumalla valtakunnallisesti – Dextra-lääkärikeskukset Pihlajalinna-brändin alle

Pihlajalinna-konserni vahvistaa asemaansa valtakunnallisena sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajana. Yhtiö aikoo laajentua sote-uudistuksen alkuun eli vuoteen 2019 mennessä yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle. Tänä vuonna yhtiö laajenee isoista yliopistokaupungeista ainakin Ouluun ja Turkuun.

Ensisijaisesti Pihlajalinna aikoo kasvaa avaamalla kokonaan uusia toimipisteitä. Lisäksi yhtiö voi nopeuttaa laajentumista tekemällä yritysostoja.

Tulevaan valinnanvapauteen Pihlajalinna valmistautuu siirtymällä yhteen brändiin, Pihlajalinnaan. Samalla Pihlajalinnan ilme ja logo uudistuvat, jotta niiden avulla voidaan paremmin kuvata yhtiön monipuolisia palveluita asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö on toiminut yksityisessä terveydenhuollossa pääsääntöisesti Dextra-brändin alla. Muutos on tarkoitus viedä läpi viimeistään sote-uudistuksen alkuun mennessä.

”Haluamme hoitaa suomalaisten terveyttä sen sijaan, että hoitaisimme pelkästään sairauksia. Kotimaisena toimijana haluamme olla suomalaisten ensisijainen kumppani terveydenhuollossa. Tavoitteemme on, että Pihlajalinna merkitsee ihmisille laadukasta ja ystävällistä terveydenhuoltoa”, sanoo toimitusjohtaja Aarne Aktan. ”Kun avaamme uusia toimipisteitä eri puolille Suomea, tarjoamme asiakkaillemme uudentyyppisen palvelukokemuksen.”

Pihlajalinna julkisti tarkennetun laajenemissuunnitelmansa ja uuden ilmeensä henkilökunnalle järjestetyssä yhtiön 15-vuotisjuhlassa lauantai-iltana Tampereen Messukeskuksessa.

Pihlajalinna on toiminut Pihlajalinna-brändillä kuntaulkoistuksissa, joissa yhtiö on kotimaassa markkinajohtaja. Pihlajalinna on ainoana toimijana perustanut kuntien ja kuntayhtymien kanssa yhteisyrityksiä, jotka tuottavat paikkakunnillaan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut. Yhteisyritysmallissa kuntien asukkaat saavat palvelunsa läheltä ja kunnat saavat verotuloja sekä osuuden yhteisyrityksen voitoista.

Lisätietoja:
Aarne Aktan, toimitusjohtaja, 040 342 4440
Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, 040 743 2177

Pihlajalinna lyhyesti

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita lääkärikeskuksissa, terveysasemilla, hammasklinikoilla ja sairaaloissa ympäri Suomea. Yhtiö tuottaa Dextra-brändin alla toimivissa yksityisissä lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa muun muassa lääkärivastaanotto- ja erikoissairaanhoidon palveluita mukaan lukien päivystyspalvelut, monipuoliset kirurgiset palvelut sekä työterveyshuollon ja suun terveydenhoidon palvelut. Pihlajalinna- brändin alla Yhtiö tarjoaa julkisyhteisöille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuotantomalleja, joiden tarkoituksena on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä tuottaa laadukkaita palveluita julkisrahoitteisen terveydenhuollon asiakkaille.

23.1.2017 Minna Elomaa Pihlajalinnan lääkärikeskusten johtoon

Minna Elomaa on Pihlajalinna-konsernin Dextra-lääkärikeskusten uusi liiketoimintajohtaja. Elomaa tulee Pihlajalinnaan Diacorista, jossa hän toimi viimeksi liiketoiminta- ja varatoimitusjohtajana. Hänen vastuullaan olivat muun muassa yksityisasiakasliiketoiminta, lääkäriasemat ja sairaala. Elomaa aloittaa Pihlajalinnassa 1.8.2017.

”Olen erittäin iloinen siitä, että saamme Minnan Pihlajalinnaan. Hän on rautainen ammattilainen, jolla on vahva kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja asiakkaiden palvelemisesta. Sote-uudistuksessa tapahtuu mielenkiintoinen valtasiirtymä, kun potilaista tulee asiakkaita. Minna on selvästi oivaltanut tämän muutoksen”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktan. ”Uskon, että Minna sopii erinomaisesti joukkoomme ja toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi.”

”On hienoa päästä Pihlajalinnan ammattitaitoiseen tiimiin rakentamaan Pihlajalinnan lääkäriasemista entistä vahvempaa verkostoa. Pihlajalinna on ollut edelläkävijänä monessa alan uudistuksessa. Halua ja kykyä uudistua tarvitaan etenkin seuraavien vuosien aikana, kun sote-uudistus ja digitaalisuus muokkaavat terveyspalvelusektoria. Tässä murroksessa haluan olla mukana ja pitää asiakkaat uudistuksen keskiössä”, sanoo Minna Elomaa.

Elomaa työskenteli Diacorissa vuodesta 2013. Sitä ennen hän toimi 17 vuotta vakuutus- ja finanssialalla Tapiolassa ja Lähi-Tapiolassa. Elomaa toimi erilaisissa johtotehtävissä mm. pankki-, säästö- ja sijottajapalveluiden myynti- ja markkinointijohtajana, Henki-Tapiolan yritysliiketoiminnan yksikönjohtajana ja liiketoimintajohtajana yritysasiakasliiketoiminnassa. Elomaa on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Dextra-lääkärikeskusten vt. liiketoimintajohtajana jatkaa heinäkuun loppuun asti Pihlajalinnan sairaalatoiminnan liiketoimintajohtaja Ville Remes.

Lisätietoja:
Aarne Aktan, toimitusjohtaja, 040 342 4440
Minna Elomaa, liiketoimintajohtaja 1.8.2017 alkaen, 040 747 1786
Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, 040 743 2177, siri.markula@pihlajalinna.fi

1.2.2017 Tule tarkastuttamaan luomesi

Melanoomien ja muiden ihosyöpien ilmaantuvuus on kasvussa. Valtaosa niistä voidaan hoitaa, mikäli muutokset todetaan varhaisessa vaiheessa.

Dextra Koskiklinikan luomihuolipäivillä kokeneet ihotautien erikoislääkärit tarkistavat koko ihosi käyttäen dermatoskooppia. Saat asiantuntijan arvion huolestuttavien luomien tai muiden ihomuutoksien poiston tarpeellisuudesta sekä yksilöllisen suosituksen luomiseurannasta.

Luomihuolivastaanoton kampanjahinta on 58 €.
Varaa aikasi soittamalla puh. 010 312 149.

Kevään 2017 luomihuolipäivät Dextra Koskiklinikalla: 18.2., 18.3. ja 22.4.

2.1.2017 Pihlajalinna ostaa Itä-Suomen Lääkäritalo Oy:n

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy on sopinut ostavansa nykyisiltä omistajilta koko Itä-Suomen Lääkäritalo Oy:n osakekannan. Kauppa tulee voimaan 2.1.2017. Yhtiö liitetään osaksi Dextra-ketjua, ja sen johto, ammatinharjoittajat ja työntekijät jatkavat yhteenliittymisen jälkeen Dextran palveluksessa.

Itä-Suomen Lääkäritalo tarjoaa monipuolisia lääkärikeskus- ja sairaalapalveluja, ja sen toimipisteet ovat Ite Lasaretti Kuopio, Lääkärikeskus Ite Leppävirta ja Lääkärikeskus Ite Suonenjoki. Pihlajalinna ostaa Itä-Suomen Lääkäritalon vahvistaakseen asemaansa yksityisissä lääkäriasemapalveluissa ja palveluitaan Kuopion alueella.

Itä-Suomen Lääkäritalo on tehnyt Lääkärikeskus Ite -nimen alla läheistä yhteistyötä Itä-Suomen Lääkärikeskus Oy:n kanssa. Pihlajalinna osti helmikuussa 2016 Itä-Suomen Lääkärikeskus Oy:n kaksi lääkärikeskusta Joensuussa sekä lääkärikeskukset Nurmeksessa ja Outokummussa.

Itä-Suomen Lääkäritalon toimitusjohtajana jatkaa Urho Väätäinen.

Lisätiedot:
Joni Aaltonen, yrityssuunnittelujohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 524 7270, joni.aaltonen@pihlajalinna.fi
Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 743 2177, siri.markula@pihlajalinna.fi

30.11.2016 Pihlajalinna ostaa rekrytointiyritys MediApu Oy:n

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy on sopinut ostavansa nykyisiltä henkilöomistajilta koko MediApu Oy:n osakekannan. MediApu on oululainen rekrytointipalvelu, joka rekrytoi lääkäreitä kuntiin suoriin työ- ja palkkasuhteisiin. Kauppa tulee voimaan 30.11.2016. MediApu jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.

Pihlajalinna tavoittelee kaupalla merkittävää vahvistusta yhtiön lääkärirekrytointiin ja tukea yhtiön sote-ulkoistushankkeisiin. MediAvun asiakkaat ovat muun muassa kuntia ja kuntayhtymiä. MediAvun palveluilla kunnat säästävät rahaa korvaamalla kalliit vuokralääkärit sitoutuneilla ja pysyvillä virkalääkäreillä. Palvelun ansiosta ylilääkärit vapautuvat rekrytointityöstä. Työnantajana ja palkanmaksajana MediAvun rekrytoimille lääkäreille toimii aina kunta. Yhtiön kautta on tarjolla yli 110 kuntatyönantajan toimipaikkaa eri puolilla Suomea.

Pihlajalinnan rekrytointitiimi odottaa innostuneesti MediAvun kanssa alkavaa yhteistyötä.

”Saamme vahvistusta olemassa olevaan toimintaamme niin maantieteellisesti kun sisällöllisestikin”, sanoo Pihlajalinnan rekrytointijohtaja Teija Santala. ”Yritystemme toisistaan poikkeavat maantieteelliset toimintaympäristöt tulevat tukemaan hienosti laajentumisstrategiaamme. Myös erilaiset arjen toimintamallimme tuovat molemmille yrityksille mittavaa lisäarvoa. Saamme riveihimme innostuneen ja innovatiivisen ammattilaisten porukan, joka tulee täydentämään mainiosti omaa rekrytointitiimiämme.”

”MediAvulla on lupaavat tulevaisuudennäkymät ja yhtiön laajentunut liiketoiminta vaatii tukevia harteita taakse ja nyt niitä on saatu. Yhteenliittyminen ja siitä saatava synergia Pihlajalinnan kanssa tulee suuresti vahvistamaan toimintamahdollisuuksiamme suomalaisen lääkäreiden suorarekrytoinnin parissa”, iloitsee MediAvun toimitusjohtaja Juha Virolainen. ”Olen iloinen kotimaisesta ostajasta ja siitä, että yrityskaupan jälkeenkin verot maksetaan Suomeen.”

Lisätiedot:

Joni Aaltonen, yrityssuunnittelujohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 524 7270, joni.aaltonen@pihlajalinna.fi
Teija Santala, rekrytointijohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 582 9111, teija.santala@pihlajalinna.fi
Juha Virolainen, toimitusjohtaja, MediApu Oy, 0400 847 626, juha.virolainen@pihlajalinna.fi

7.3.2016 Pihlajalinna ostaa lääkäri- ja hammaslääkärikeskuksen Seinäjoelta

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy on sopinut ostavansa nykyisiltä henkilöomistajilta osake-enemmistön Kompassi Hammaslääkärikeskus Oy:stä, Kompassi Lääkärikeskus Oy:stä ja Etelä-Pohjanmaan Sydäntutkimuspalvelu Oy:stä. Kaupan on tarkoitus tulla voimaan 1.4.2016. Yhtiöt liitetään osaksi Dextra-ketjua ja niiden johto, ammatinharjoittajat ja työntekijät jatkavat yhteenliittymisen jälkeen Dextran palveluksessa.

Kompassi on toiminut nykyisen kaltaisena kokonaisuutena vasta muutaman vuoden mutta on jo saavuttanut Pohjanmaalla laadukkaan toimijan maineen, ja tarjoaa varsin kattavasti hammaslääkäri- ja lääkärikeskuspalveluita. Kompassin liittyminen osaksi Dextra-ketjua muodostaa Seinäjoelle vahvan lääkärikeskuksen, joka tuottaa niin yksityisen kuin julkisen erikoissairaanhoidon palveluita.

Pohjanmaalle laajeneva Dextra palvelee entistä paremmin konsernin vakuutusyhtiökumppaneiden tarpeita ja toisaalta mahdollistaa myös kiireettömän ja perustason erikoissairaanhoidon tuottamisen omana toimintana Pohjanmaan alueella. Pihlajalinna vastaa Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta ja hallinnoi sitä kautta merkittävää kuntien erikoissairaanhoidon volyymia.

22.1.2016 Pihlajalinna Oyj on Pirkanmaan Vuoden Työnantaja 2015

Tammerkosken Nuorkauppakamari valitsi jälkeen Pirkanmaan Vuoden Työnantajan.

Pihlajalinna Oyj on valittu Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi. Valinnan on suorittanut Tammerkosken Nuorkauppakamarin raati. Raati perustelee valintaansa seuraavasti:

Pihlajalinnan kasvutarina ja menestys osoittavat, millaiseen lentoon positiivinen yrittäjähenki ja rohkeus haastaa vallitsevia toimintatapoja antaa siivet. Sote-ala on voimakkaassa muutoksessa ja herättää tunteita mutta Pihlajalinna on vastannut alan haasteisiin kehittämällä toimintaansa edelläkävijän rohkeudella, ja panostamalla samalla merkittävästi koko henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvointiin.

Pihlajalinnan henkilöstömäärä on kasvanut huimaa vauhtia viime vuonna, jolloin konsernin palvelukseen tuli satoja uusia työntekijöitä muun muassa yrityskauppojen ja kuntien soteulkoistusten kautta. Yhtiö on myös yksi Pirkanmaan suurimmista työllistäjistä. Konserni on panostanut haltuunottoprosessiin, jonka kautta uusia yksiköitä siirtyy osaksi Pihlajalinnaa. Kasvun myötä myös esimiestyön ja johtamisen kehittämiseen on panostettava entistä enemmän. Tätä varten on perustettu Pihlajalinna Akatemia -ohjelma, joka starttaa täysillä vuoden 2016 aikana. Yksi tärkeimpiä seikkoja on se, että Pihlajalinnassa saa tehdä työtä, jolla on merkitystä. Tämä käy ilmi konsernin työhyvinvointikyselystä, joka toteutettiin konsernin kaikissa yksiköissä marras-joulukuussa 2015.

Kyselyn tulosten mukaan pihlajalinnalaiset ovat työstään innostuneita ammattilaisia, jotka kokevat työnsä mielekkäänä ja ilmapiirin hyvänä. Keskustelu työyhteisössä avointa ja työkaveria autetaan. Positiivinen henki on voimavara, jota halutaan konsernissa jatkossakin vaalia, tukea ja kasvattaa. Toisaalta nopea kasvu aiheuttaa myös haasteita. Esimiestyötä ja johtamista sekä työn sisältöjä ja organisointia täytyy entisestään kehittää. Pihlajalinnan esimiehet ovat tehneet valtavan arvokasta työtä välillä haastavissa olosuhteissa ja jatkuvan muutoksen keskellä. Onkin tärkeää pitää esimiesten työkalupakki ja työssä jaksaminen kunnossa.

Pihlajalinna Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Wirén:

-Olen ylpeä ja iloinen, että Pihlajalinna on valittu Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi. Olemme panostaneet paljon henkilöstön hyvinvointiin ja positiiviseen työilmapiiriin, ja saaneet myös hyvää palautetta omista henkilöstötutkimuksistamme. On todella hienoa nähdä kuinka suurella sydämellä ja tarmolla pihlajalinnalaiset tekevät joka päivä töitä asiakkaiden ja potilaiden hyvinvoinnin eteen.

Pihlajalinna Oyj:n henkilöstöjohtaja Sanna Hildén:

-Pihlajalinna on vuoden työnantaja koska meillä on vuoden työntekijät. Palkinto on todella tärkeä ja kannustaa meitä jatkossakin kehittämään johtamista ja esimiestyötä. On myös tärkeää nostaa esiin ne tekijät, jotka onnistumisen rakentavat eli meidän upeat, innostuneet ja ammattitaitoiset pihlajalinnalaiset!

Lisätietoja:

Sanna Hildén, henkilöstöjohtaja, 040 728 33 04 sanna.hilden@pihlajalinna.fi