3.11.2021 Pihlajalinna ja Finnair tarjoavat edullista koronatestausta Finnairin asiakkaille

Release in English // Q&A in English

Pihlajalinna ja Finnair aloittavat yhteistyön, joka tarjoaa Finnairin asiakkaille helpon ja nopean pääsyn koronavirustestiin ennen lentomatkaa. Finnairin asiakkaat saavat RT-PCR-testin 93 euron hintaan, ja pika-antigeenitestin 80 euron hintaan. Palvelu on saatavilla 3.11.2021 alkaen Pihlajalinnan valtakunnallisessa toimipisteverkostossa.

Testin voi tästä päivästä alkaen varata Pihlajalinnan verkkosivuilta osoitteessa www.pihlajalinna.fi/finnair. Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti noin 24 tunnin sisällä. Osassa toimipisteistä tulos tulee noin 36 tunnin kuluessa. Testitulos siirtyy myös Omakantaan. Edullinen testi on saatavilla kaikille asiakkaille, joilla on varattuna Finnairin lento.

─ On hienoa, että voimme yhteistyön myötä sujuvoittaa asiakkaidemme matkantekoa tarjoamalla edullista testausvaihtoehtoa eri puolilla Suomea. Negatiivinen koronatestitodistus on yhä maahantulon edellytyksenä useissa maissa, erityisesti jos ei ole täysin rokotettu, sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen.

─ Pihlajalinna haluaa omalta osaltaan olla avaamassa yhteiskuntaa ja helpottamassa lentomatkustusta. Olemme iloisia tästä yhteistyöstä Finnairin kanssa, ja tarjoamme valtakunnallisen toimipisteverkostomme matkustajien käyttöön, toteaa Pihlajalinnan julkisten palveluiden myyntijohtaja Antti Hulkkonen.

Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta. Finnair jatkaa myös PCR- ja pika-antigeenitestauksen tarjoamista Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevassa omassa toimipisteessään.

Lisätietoja palvelusta löydät Pihlajalinnan ja Finnairin verkkosivuilta.


Q&A

Yhteistyön edut

Edullinen hinta: RT-PCR-testi maksaa 93 € ja pika-antigeenitesti 80 €. Hinta sisältää kaikki lähetteeseen, näytteenottoon ja sähköiseen todistukseen liittyvät kulut. Testistä ei saa Kela-korvausta.

Testauspaikkoja on ympäri Suomen. Pihlajalinnan verkkosivulta löytyy päivittyvä lista testauspaikoista.

Nopeat tulokset: saat englanninkielisen todistuksen negatiivisen RT-PCR-testin tuloksesta suojatulla sähköpostilla noin 24 tunnin kuluessa näytteenotosta ja pika-antigeenitestin tuloksesta noin kolmen tunnin kuluessa näytteenotosta. Osassa toimipisteistä tulos tulee noin 36 tunnin kuluessa. Testitulos siirtyy myös Omakantaan.

Näin saavut testiin

Varaa testiaika Pihlajalinna verkkosivuilta osoitteesta www.pihlajalinna.fi/finnair. Testin varaamiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta voit varata testin Pihlajalinnan puhelinpalvelun kautta numerosta 010 312 010.

Testauspisteiden sijainnit ja aukioloajat löydät Pihlajalinnan verkkosivuilta. RT-PCR-testejä tehdään joko lääkärikeskusten läheisyydessä olevissa testauspisteissä tai lääkärikeskuksissa erillisissä testaustiloissa. Katso päivittyvä lista testauspaikoista. Pika-antigeenitestejä teemme koronanäytteenottopisteissä, tarkista testauspaikkojen päivittyvä lista. Testauspisteiden aukioloajat ja lisätiedot avautuvat yllä olevien linkkien listauksesta toimipaikan nimeä klikkaamalla.

Testi maksetaan paikan päällä testauspisteessä tai laskulla. Mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, maksu suoritetaan testauspisteessä. Käytössä ovat yleisimmät pankki- ja luottokortit.

RT-PCR-testi otetaan nenänielusta ja todistus toimitetaan suojatulla sähköpostilla noin 24 tunnin kuluessa näytteenotosta. Osassa toimipisteistä tulos tulee noin 36 tunnin kuluessa.

Pika-antigeenitesti otetaan nenänielusta ja todistus toimitetaan suojatulla sähköpostilla noin kolmen tunnin kuluessa näytteenotosta.

Minne pika-antigeenitestillä voi matkustaa? Entä PCR-testillä?

Voit tarkastaa ajantasaiset kohdemaiden testivaatimukset matkustusrajoituskartastamme tai ottamalla yhteyttä kohdemaasi suurlähetystöön tai muihin viranomaislähteisiin. Muistathan, että olet itse vastuussa siitä, että sinulla on kohdemaasi vaatimat matkustusasiakirjat. Eri maiden vaatimukset vaihtelevat sen suhteen, kuinka tuore testituloksen tulee olla.

Mitä teen, jos testini on positiivinen?

Jos testituloksesi on positiivinen, et voi matkustaa. Tieto positiivisesta testituloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja sinuun otetaan yhteyttä puhelimitse jatko-ohjeiden osalta. Matkavakuutus saattaa kattaa sairaudesta johtuvan matkan peruuntumisen kuluja, joten tarkastathan oman matkavakuutuksesi vakuutusehdot.

Miten/missä muodossa saan testitodistuksen?

Negatiivinen testitulos ja englanninkielinen todistus toimitetaan sähköisesti suojattuna sähköpostina asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Tulokset siirtyvät myös Omakantaan.

Voinko saada todistuksen myös paperisena?

Halutessaan voi saada myös paperisen testitodistuksen. Testitodistus on saatavissa lääkäriasemalta henkilötodistusta vastaan tai sen voi itse tulostaa Omakanta-palvelusta.

Millä kielellä todistus on?

Todistus on englanninkielinen.

Voinko saada todistusta kielellä X?

Todistus on englanninkielinen.

Kuinka voin varata ajan testiin?

Varaus tapahtuu Pihlajalinnan verkkosivuilla osoitteessa www.pihlajalinna.fi/finnair.

Voiko testiin saada ajan soittamalla?

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta voit varata ajan testiin puhelimitse Pihlajalinnan puhelinpalvelun kautta numerosta 010 312 010.

En pääsekään varaamaani testiin, voinko siirtää tai peruuttaa aikani?

Kyllä voit siirtää tai peruuttaa aikasi. Tämä onnistuu sekä Pihlajalinnan verkkosivujen kautta tai puhelimitse Pihlajalinnan puhelinpalvelusta numerosta 010 312 010.

Voinko tulla tekemään testin, vaikka en olisi lähdössä matkalle tai olisin lentämässä toisen yhtiön lennolla?

Hintaetu on saatavilla asiakkaille, joilla on varattuna Finnairin lennot, eli esimerkiksi Aurinkomatkojen asiakkaille. Sinun tulee täyttää lomakkeeseen Finnairin varaustunnus varatessasi testausaikaa. Varauduthan myös esittämään lentovarauksesi testauspisteessä.

Voivatko esimerkiksi Aurinkomatkojen tai muun matkanjärjestäjän asiakkaat saada alennuksen?

Hintaetu on saatavilla asiakkaille, joilla on varattuna Finnairin lennot, eli esimerkiksi Aurinkomatkojen asiakkaille. Sinun tulee täyttää lomakkeeseen Finnairin varaustunnus varatessasi testausaikaa. Varauduthan myös esittämään lentovarauksesi testauspisteessä.

Miten voin osoittaa, että minulla on Finnairin lennot?

Sinun tulee täyttää lomakkeeseen Finnairin varaustunnus varatessasi testausaikaa. Varauduthan myös esittämään lentovarauksesi testauspisteessä.

Mistä saan Finnairin varaustunnuksen?

Löydät kuusimerkkisen varaustunnuksen e-lipustasi, esimerkiksi Y2KP3D.