7.1.2019 Julkinen terveydenhuolto palaa Lopelle

Pihlajalinna ja Hattulan Terveys palauttavat julkista terveydenhuoltoa ja lähipalveluita Lopelle. Kuntalaiset pääsevät palveluiden piiriin käyttämällä perusterveydenhuollon valinnanvapautta ja valitsemalla Hattulan Terveyden terveysasemapalvelujen tuottajaksi. Valinta koskee kiireetöntä hoitoa.

Loppilaiset voivat jatkossa valita terveysasemapalveluiden tuottajaksi Hattulan Terveyden ja saada lääkärin ja sairaanhoitajan, fysioterapeutin, psykiatrisen sairaanhoitajan ja geriatrian erikoislääkärin vastaanottopalveluita lähipalveluna Lopella. Lisäksi laboratoriopalvelut sekä etälääkäri- ja hoitajapalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä. Palvelut tuotetaan Hattulan Terveyden toimipisteessä Lopella, osoitteessa Viertotie 2. Muut palvelut tuotetaan Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Neuvola- ja kuntoutuspalvelut sekä hammashoito toimivat Hattulassa.

− On hienoa, että julkisia perusterveydenhuollon palveluita voidaan jatkossa tuottaa loppilaisille lähipalveluna, omalla kirkonkylällä. Lopen kunnan päättäjät ovat aktiivisesti edistäneet kuntalaisten etua ja määrätietoisesti etsineet vaihtoehtoja palveluiden palauttamiseksi paikkakunnalle. Yhteistyö kunnan kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja hedelmällistä. Kehitämme palveluita jatkossa, ja nyt aloitamme palvelutuotannon kiireettömillä lääkäri- ja hoitajavastaanotoilla, sanoo Pihlajalinnan aluejohtaja Tiina Halinen.

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana loppilaiset voivat valita, minkä terveysaseman palveluja haluavat käyttää. Asiakas maksaa palveluista Hattulan asiakasmaksuhinnaston mukaisesti.

Terveysasemavaihdoksen voi tehdä asioimalla Pihlajalinnan ja Hattulan Terveyden Lopen toimipisteessä osoitteessa Viertotie 2 tai tulostaa ne itse osoitteesta hattulanterveys.fi/valinnanvapaus.

Hoitovastuu siirtyy uudelle terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Lopen toimipisteessä siirtymäaikaa ei ole, ja kuntalaiset voivat varata ajan palveluihin heti vaihtamisen jälkeen. Terveysasemaa voi vaihtaa uudelleen aikaisintaan vuoden kuluttua, ja jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä tehdään erillinen ilmoitus. Valinta ei koske koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, kotisairaanhoitoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa.

Pihlajalinna ja Hattulan Terveys, Loppi
Viertotie 2
Avoinna ma–to klo 8–16, pe 8–14.30
Ajanvaraus ja neuvonta ma–to klo 8–16, pe 8–15, puh. 03 254 3300

Lisätietoja:
Tiina Halinen, aluejohtaja, Kanta-Häme, Pihlajalinna
tiina.halinen@pihlajalinna.fi tai 050 439 0033