YEK Pihlajalinnalla

Mikä ihmeen YEK?

YEK:n pääasiallinen tarkoitus on saada kattavaa ohjausta sekä koulutusta yleislääketieteestä. Tavoitteena on perehtyä perusterveydenhuollon lääkärin tehtäviin, sen hallintoon, sosiaaliturvajärjestelmään ja moniammatilliseen yhteistyöhön. YEK:n aikana tutustutaan eri toiminta-alueisiin, potilaan kokonaishoidon toteuttamiseen, hoidon porrastukseen, konsultaatiomahdollisuuksiin ja lääkärintyön kliiniseen hallintaan.

YEK:n suorittamiseen vaaditaan vähintään 9 kk terveyskeskuspalvelua/-koulutusta, vähintään 6 kk sairaalapalvelua, enintään 6 kk ”muuta palvelua”, 16h hallinnollista koulutusta sekä koulutuksen sähköisen arvioinnin suorittaminen terveyskeskuspalvelujaksosta. Yliopistosi järjestää näistä kaksi viimeisintä. Jos esim. tk-jakso tehdään useassa eri paikassa, niin jokainen työpätkä arvioidaan erikseen. Tk:ssa ja sairaalassa edellytetään osallistumista säännöllisesti toimintayksiköiden toimipaikkakoulutukseen. (Lähde: YEK for dummies - NLY)

YEKiin Pihlajalinnalle

Pihlajalinnalla voit kerryttää vaikka koko YEKin: 9 kk tk-palvelut onnistuu Alavudella, Ähtärissä, Jämsässä, Mänttä-Vilppulassa ja Parkanossa. Sairaalajaksoa voi tulla tekemään Jämsään ja Mänttä-Vilppulaan. Muu palvelu kertyy yllämainittujen lisäksi Kristiinankaupungissa ja Orivedellä.

YEK

Palveluita voit kerryttää halutessasi joustavalla työajalla omaan elämäntilanteeseesi sovittaen – voit työskennellä esimerkiksi osa-aikaisena, ja/tai tehdä normaalia pidempää työpäivää. Myös lyhyemmän työviikon tekeminen on mahdollista.

YEKiä suorittavilla on nimetty ohjaaja ja kussakin kuntayhtiössämme on vahva seniorituki. YEKin Pihlajalinnalla suorittaneet ovat etusijalla Pihlajalinnan erikoistumispaikkoihin.

Kaikissa pisteissä Orivettä lukuun ottamatta pystyt halutessasi tekemään YEKin ohella virka-ajan ulkopuolisia päivystysvuoroja, mutta päivystysvelvollisuutta Pihlajalinnalla ei ole. Pihlajalinnalla päivystäminen on hyvä keino ansaita lisätienestejä ja kerryttää kokemusta perusterveydenhuollon päivystyksestä. Lue lisää päivystämisestä Pihlajalinnalla täältä.

Miksi Pihlajalinnalla kertyy palvelut YEKiin, vaikka olette yksityinen toimija?

Palveluiden kerryttämisen ajaksi sinulle tehdään virkamääräys eli palvelussuhde kaupungille, jotta palvelut kertyvät. Osa kuukausittaisesta palkastasi maksetaan siis kaupungilta ja osa Pihlajalinnalta, mutta olet kuitenkin Pihlajalinnan työntekijä siinä missä muutkin, ja me hoidamme kaiken byrokratian taustalla.

Kiinnostaisiko YEK Pihliksellä? Ota yhteyttä, rekryn yhteystiedot löydät täältä!