Kaja Normet — Pihlajalinna

Kaja Normet

Diabetesklinikan hoitaja
Diabetes nurse
NCD Clinic nurse
Obesity Clinic nurse

 

Työskentelen diabeteshoitajana ja painonhallintahoitajana Pihlajalinnan Koskikeskuksen yksikössä, Tampereella.

Pohjakoulutukseltani olen sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja (AMK). Heti valmistuttuani lähdin erikoistumaan diabetekseen ja nyt takanani on jo useamman vuoden diabeteshoitajan työkokemus eri-ikäisten diabetesta sairastavien parissa. Olen valmistunut myös ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi (2020).

Työtäni ohjaa asiakaslähtöinen ote. Diabetesta sairastava tai sen riskissä oleva henkilö tarvitsee ajankohtaista tietoa elintapa- ja lääkehoitomahdollisuuksista.  Yhtä tärkeää on löytää voimavaroja ja ratkaisuja sairauden hoitoon ja sen kanssa elämiseen. Vastaukset löytyvät usein ihmisestä itsestä. Toivon olevani asiakkailleni vierellä kulkija oman elämänsä tutkimusmatkalla. Sairastuminen voi olla myös mahdollisuus aloittaa entistä tietoisempi ja terveellisempi elämä. Pyritään yhdessä soveltamaan lääke- ja/tai elintapahoito asiakkaalle mieluisaan elämään.

Vastaanotolla annan yksilöllistä elintapaohjausta (ravitsemus, liikunta, uniongelmat, painonhallinta, mielen hyvinvointi) ja opastan lääkehoidon ja omaseurantaan liittyvissä asioissa (mm. insuliinihoidon tai muun pistettävän lääkkeen aloitus ja siihen liittyvä glukoosiseuranta). Diabetesta sairastavien lisäksi otan vastaan painohallintapotilaita ja kaikenikäisiä diabetesriskissä olevia asiakkaita. Myös raskautta suunnittelevat diabeetikot, raskausdiabetesdiagnoosin saaneet tai raskausdiabeteksen riskissä olevat henkilöt ovat tervetulleita vastaanotolleni. Ensikäynnin pituus on tavallisesti 60 min, jatkokäynnit 30-60 minuuttia. Voit hakeutua vastaanotolleni joko lääkärin tai hoitajan ohjaamana sekä myös ilman lähetettä.


Specialisations and tasks:

Bachelor of Health Care (Nursing)

Diabetes nurse

Child patients:
I treat child patients
Languages:
Finnish, English, Estonian
Locations:

Remote appointment

Pihlajalinna Koskiklinikka

Koskikeskus: Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere