Delbetalning

Med delbetalning finansierar du din vård på ett lätt och smidigt sätt. Du kan enkelt ansöka om finansieringsbeslut via Svea Banks webbsidor eller vid Pihlajalinnas verksamhetsställe före vården, åtgärden eller operationen.

Med delbetalning kan du dela upp ditt inköp i rater i upp till 60 månader och du kan ansöka om finansiering för upp till 15 000 euro. Du får kreditbeslutet snabbt, senast följande vardag och månadsbeloppet samt återbetalningsperioden kan du bestämma enligt eget behov. Vi erbjuder en räntefri och kostnadsfri återbetalningsperiod på 30–60 dagar.

Så här fungerar Svea Banks delbetalning:

  1. Gör en ansökan på webben eller vid vårt verksamhetsställe.
    Det lönar sig att ansöka om en lite större summa för delbetalningens förhandsbeslut än vad kostnadskalkylen för din vård är. Du kommer väl ihåg att fråga din vårdande läkare eller vid verksamhetsstället om kostnadskalkylen innan du ansöker om finansiering.
  2. Välj ett månadsbelopp och en återbetalningsperiod som passar dina egna behov.
  3. Du får kreditbeslutet snabbt, senast följande vardag.
  4. Fakturan får du till e-posten eller hem.

Delbetalningen är en engångskredit som kräver ett godkänt kreditbeslut, minst 21 års ålder och en stadigvarande adress i Finland. Vi kontrollerar den ansökandes kredituppgifter samt gör en förfrågan i Suomen Asiakastieto Oy:s söksystem för konsumentkredituppgifter. En person som fått ett nekande kreditbeslut har rätt att ansöka om ett nytt kreditbeslut mot ytterligare uppgifter genom att kontakta Svea Banks kundtjänst.

Räkneexempel

Representativt exempel på delbetalning för typisk användning av 500 € kredit, betalningstid 10 mån. Kreditkostnader totalt 40,02 € (uppläggningsavgift 5 €, 15 % ränta (men inte mer än den maximala räntesatsen enligt avsnitt 7:17 a § i konsumentskyddslagen) och kreditavgift 0 €/mån), effektiv ränta 18,50 %. Kreditpris enligt konsumentskyddslagen 540,02 €. Den månatliga amorteringen i räkneexemplet är 53,50 €. Svea kan komma överens om olika priser med försäljaren. Finansieringsbeslutet som du beviljats är giltigt i 60 dagar.

Behandlingar och åtgärder som syftar till att återställa eller bibehålla hälsa och funktions- och arbetsförmåga är undantagna från moms (0%). Estetisk kirurgi och behandling är momspliktig (moms 24%) när det handlar om att förändra kroppens utseende för att uppfylla kundens önskemål.

ANSÖK OM AVBETALNINGSBESLUT PÅ NÄTET (på finska)

Skicka ett sms med nyckelordet pihlajalinna till 045 739 50161 så får du ett returmeddelande med en länk för att fylla i ansökan online.

Läs mer om kreditvillkoren samt Svea Banks dataskyddsbeskrivning på förhand här(på finska).

Kreditor
Svea Bank AB, Filial i Finland, Mechelingatan 1a, 00180 Helsingfors, kontakta kundtjänsten per telefon, tfn 09 4242 300, eller med kontaktformuläret.