Policy för kakor

Dataskydd, kakor och analys

Dataskydd avser integritetsskydd vid hantering av personuppgifter. Dataskydd och -säkerhet i enlighet med Pihlajalinnas godkända dataskydds- och säkerhetspolicy ingår i alla verksamhet inom Pihlajalinna. Utveckling och underhåll av dataskyddet och -säkerheten är en del av Pihlajalinnas säkerhetsfunktion, riskhantering och interna kontroll. Hantering av personuppgifter regleras av EU:s dataskyddsförordning samt relaterad lokal lagstiftning. Patientuppgifter kopplade till hälsovårdstjänster och kunduppgifter kopplade till socialtjänster omfattas av speciallagstiftning.

Hjälp oss att utveckla våra tjänster – kakor och analytik i webbtjänsten

En kaka är en liten textfil, som sparas på användarens enhet. Pihlajalinna använder kakor för att individualisera och identifiera webbläsare som besökt webbtjänsten. På basen av beteendeinformationen från webbläsaren kan vi rikta och utveckla Pihlajalinnas kundtjänst, marknadsföring, dataanalys och statistik. Med kakor får vi till exempel veta på vilka sidor besökaren rör sig, hur han eller hon flyttar från sida till sida eller anländer till webbplatsen. Med kakor kan vi betjäna dig bättre och utveckla våra tjänsters kvalitet, innehåll och användarupplevelse.

Vi erbjuder dig en möjlighet att lätt och transparent hantera kakor som används i vår webbtjänst. Då du anländer till vår webbtjänst för första gången med en viss webbläsare berättar vi om användningen av kakor och erbjuder dig möjligheten att ändra inställningarna för kakor eller godkänna dem. I inställningarna för kakor preciserar vi användningsändamålet för varje enskild kaka och för varje kaka kan du välja om du tillåter eller förbjuder dess användning. Informationen om ditt val sparas i kakan i 90 dagar. Du kan ändå alltid ändra ditt val i sekretessinställningarna i vår webbtjänst eller rensa kakor i webbläsarens inställningar. Vi använder inga utomstående tjänster utan ditt godkännande.

För att vi ska kunna erbjuda dig bästa möjliga service även på webben skickar vi information som kakorna samlat om användningen av webbplatsen till utomstående tjänster. Vi skickar inga uppgifter likställda med starka direkta identifierare till utomstående tjänster. Förhindrad användning av kakor kan påverka webbtjänstens funktion eller helt eller delvis hindra användningen av den.

Kakorna som används vid varje enskilt tillfälle ser du i sekretessinställningarna i vår webbtjänst.

Kakor och analys på webbplatsen för investerare

Vår webbplats för investerare investors.pihlajalinna.fi produceras av vår partner Investis. Webbsidans dataskyddsbeskrivning och policy för kakor hittar du här.

Kakor och analys i mobilappen

I Pihlajalinna-mobilappen används inga kakor. Appen samlar dock fel- och användningsanalys för att föra statistik och analysera användningen av tjänsten. På så sätt kan vi utveckla appens kvalitet, innehåll och användningsupplevelse för att betjäna dig bättre.