Maija Lahtinen — Pihlajalinna

Maija Lahtinen

Neurokirurg

 

Olen eteläpohjalaiset sukujuuret omaava neurokirurgian erikoislääkäri ja olen työskennellyt päätoimisesti Oulun yliopistollisessa sairaalassa vuodesta 2008 lähtien, joista viimeiset 10 vuotta (2013) neurokirurgian erikoislääkärinä. Työssäni kohtaan laaja-alaisesti potilaita, joilla on neurokirurgista leikkaushoitoa vaativa sairaus esim. aivotuumori, aivo-selkäydinnestekierron häiriö (shuntti), aivo- tai selkäydinvamma, rankaperäinen ongelma (esimerkiksi välilevytyrä(prolapsi), selkäydinkanavan ahtauma, juurikanava-ahtauma). Neurokirurgina pystyn arvioimaan, onko kaula- tai lannerankaongelmasi kirurgisesti autettavissa. Hoidan niin aikuisia kuin lapsia.

Erityismielenkiinnon alaani on takakuopan tuumorikirurgia ja lisäksi toimin OYS:ssa vastaavana neurokirurgina syväaivostimulaatio (DBS) -tiimissä hoitaen kirurgisesti pääasiassa liikehäiröpotilaita (esim. Parkinsonin tauti, dystonia, vapina; DBS-laitteistot Boston Scientific ja Medtronic). DBS-tiimimme antaa vapinapotilaille myös leesiohoitoja (RF-ablaatio). Olen väitellyt syyskuussa 2023 Parkinson potilaiden syväaivostimulaatiosta.

Olen työssäni huolellinen ja perehtyvä.  Jos sinulla on MRI-kuvat valmiina, toimita kuvat etukäteen Pihlajalinnan toimipisteeseen siirrettäväksi järjestelmään. Ota mukaan vastaanotolle ajankohtainen lääkelista. Tervetuloa vastaanotolle!

Specialiseringsområden och uppgifter:

Specialist inom neurokirurgi

Barnpatienter:
Jag tar emot barnpatienter
Språkkunskaper:
engelska, finska, svenska
Verksamhetsställen:

Pihlajalinna Seinäjoki

Keskuskatu 5, 60100 Seinäjoki