Puolesta asiointi

Pihlajalinnan asiakkaana voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen eli valtakirjan hoitaa puolestasi asiointia Pihlajalinnassa.

Mikäli haluat antaa toiselle henkilölle valtakirjan puolesta asiointiin, toimi näin:

  1. Tulosta, täytä ja allekirjoita alla oleva “Valtakirja puolesta asiointiin” -lomake ja tuo se Pihlajalinnan toimipisteeseen. Voit myös tulla toimipisteeseen täyttämään lomakkeen.
  2. Pihlajalinnan toimipisteessä henkilöllisyytesi tarkastetaan. Valtakirjan saajan eli valtuutetun henkilön ei tarvitse olla läsnä valtakirjan teon yhteydessä, vaan hänen henkilöllisyytensä tarkastetaan aina asioinnin yhteydessä.
  3. Mikäli et pysty toimittamaan valtakirjaa henkilökohtaisesti Pihlajalinnan toimipisteeseen, myös valtakirjassa valtuutettu henkilö voi palauttaa valtakirjan puolestasi. Tällöin valtakirjalle tarvitaan kaksi täysi-ikäistä todistajaa, jotka varmentavat valtakirjan oikeaksi allekirjoituksellaan. Valtuutetun henkilön henkilöllisyys tarkastetaan valtakirjan palautuksen yhteydessä.

Valtakirja tallennetaan Pihlajalinnan potilastietojärjestelmään. Kun haluat päättää valtakirjan voimassaolon, tulosta alla oleva ”Puolesta asioinnin valtakirjan peruutus”-lomake ja täytä se. Peruutuslomakkeen voi palauttaa postitse tai henkilökohtaisesti Pihlajalinnan toimipisteeseen. Myös peruutuslomake tallennetaan Pihlajalinnan potilastietojärjestelmään.

Mikäli sinut on valtuutettu asioimaan henkilön puolesta Pihlajalinnassa, huomioi seuraavat asiat:

  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi aina asioidessasi Pihlajalinnan toimipisteessä.
  • Jos asioit puhelimitse, tunnistaminen tehdään soittamalla takaisin valtakirjassa annettuun valtuutetun numeroon. Varaudu kertomaan jokaisen puhelun yhteydessä nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi.

Jos asiakas antaa toiselle henkilölle valtuutuksen koskien potilastietoja, valtuutettu täyttää erikseen ”Potilasasiakirjojen pyyntö” -lomakkeen, minkä jälkeen tietopyyntö etenee normaalin prosessin mukaisesti. Lue lisää potilasasiakirjojen pyynnöistä.

Valtakirjan voi antaa täysi-ikäinen henkilö, joka on oikeustoimikelpoinen ja kykenevä ymmärtämään valtakirjan merkityksen. Jos henkilö ei täytä edellä mainittuja edellytyksiä eikä hänellä ole laillista edustajaa, kukaan ei voi antaa valtakirjaa hänen puolestaan.

Lisätietoja puolesta asioinnista saat lähimmästä Pihlajalinnan toimipisteestä tai asiakaspalvelusta.

Valtakirja puolesta asiointiin
Puolesta asioinnin valtakirjan peruuttaminen