Influenssakausi on alkanut – suojaa itseäsi ja muita rokotteella

Influenssakausi tulee vuosittain, vaikka ajankohta saattaa vaihdella. Influenssa on tavalliseen flunssaan verrattuna paljon rajumpi tauti, joka voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita tai johtaa ikäviin jälkitauteihin. Huolehdi omasta tai läheisesi influenssarokotuksesta, jotta voimme yhdessä pitää huolta toisistamme!

Kaiken ikäisille tarkoitetun influenssarokotteen hinta on 39 €. Hinta sisältää palvelumaksun ja Kanta-maksun. Varaa aika rokotukseen verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

pihlajalinna asiantuntijat riihijarvi web meta
– Influenssa voi olla todella rankka tauti nuoremmallekin ja saattaa heikentää yleiskuntoa. Erityisesti se on kuitenkin hankala niille, joiden elimistön puolustuskyky on esimerkiksi iän myötä heikentynyt, korostaa Pihlajalinnan lääketieteellinen johtaja Sari Riihijärvi.

Rokote kannattaa ottaa hyvissä ajoin loka-marraskuussa ennen influenssakauden alkua. Tarkkaa ajankohtaa influenssakaudelle ei koskaan tiedetä, sillä se vaihtelee vuosittain. Tyypillisesti influenssakausi Suomessa sijoittuu talvikauteen ja etenkin vuodenvaihteeseen.

Influenssarokotus suojaa myös työikäisiä ja heidän läheisiään

Influenssarokotetta suositellaan ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville. Myös perusterveiden työikäisten kannattaa ottaa rokote, sillä se on paras keino suojautua taudilta.

– Rokotuksen ottaminen on paras suoja influenssan vakavia tautimuotoja vastaan. Influenssa voi aiheuttaa pitkiä sairauspoissaoloja, joten siksi rokote on suositeltava myös työikäisille, toteaa Riihijärvi.

Yritysten kannattaakin tarjota influenssarokote tai tehdä sen ottamisesta työntekijöille mahdollisimman helppoa, jotta mahdollisimman moni sen ottaisi. Rokotettuna ei myöskään tartuta tautia muihin ennen oireiden alkua tai vähäoireisena.

Influenssarokote kuuluu yleiseen rokoteohjelmaan riskiryhmille ja riskiryhmien lähipiirille. Riskiryhmiin kuuluvat yli 65-vuotiaat, pitkäaikaissairaat, raskaana olevat ja alle yksivuotiaat lapset. Erityisesti riskiryhmillä on vaarana saada vakava jälkitauti. Iäkkäimmillä saattaa olla myös perussairauksia, jotka voivat altistaa jälkitaudeille, lisätä komplikaatioiden riskiä ja heikentää yleiskuntoa.
Influenssarokote tulee ottaa joka vuosi, sillä rokotteen suojateho hiipuu noin vuoden kuluessa.

Influenssarokotteet eri ikäisille

Tällä hetkellä Suomessa on käytössä kolmenlaista influenssarokotetta eri ikäryhmille:

– Yli 60-vuotias voi halutessaan valita korkea-annoksisen influenssarokotteen, joka sisältää enemmän vaikuttavaa ainetta. Ikääntyneen elimistön puolustuskyky on heikentynyt, minkä vuoksi korkea-annoksinen rokote antaa vahvemman suojan influenssaa vastaan, sanoo Riihijärvi.

Tehostettu rokote ei ole vielä mukana yleisessä rokotusohjelmassa eikä siten ole saatavana julkisen terveydenhuollon kautta.

Kaikki influenssarokotteet on helppo käydä ottamassa ajanvarauksella lähimmässä Pihlajalinna toimipisteessä. Lisäksi influenssarokotteita on tarjolla kiertävässä Punkkibussissa, missä rokotuksen saa ilman ajanvarausta.

– Pihlajalinna haluaa tarjota kaikenikäisille asiakkailleen parasta mahdollista suojaa, Riihijärvi toteaa.

Ajanvaraus rokotukseen

Varaa aika rokotukseen verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Influenssarokotteen saa myös Punkkibussista ilman ajanvarausta. Katso Punkkibussin aikataulu: punkkibussi.fi

Lue myös: Pihlajalinnan rokotuspalvelut

Rokotteiden hinnasto

  • Influenssarokote kaiken ikäisille: 39 €
  • Nenäsumuterokote: 68,61 €
  • Korkea-annoksinen influenssarokote yli 60-vuotiaille: 85,91 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun ja Kanta-maksun.

Tutustu Pihlajalinnan työterveyspalveluihin

Pihlajalinnan asiakaslähtöinen ja tarpeisiin perustuva toimintamalli saa aikaan terveyttä ja työkykyä kustannustehokkaasti. Laadukas ja ennaltaehkäisevä työterveystoiminta perustuu työpaikan tuntemiseen. Ota meihin yhteyttä, annamme sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Pyydä tarjous työterveyspalveluista