Perheryhmäkoti Mathilda Jyväskylässä auttaa maahanmuuttajanuoria kotoutumaan Suomeen

Jyväskylässä toimiva perheryhmäkoti Mathilda tarjoaa palveluita maahanmuuttajataustaisille nuorille, jotka ovat saapuneet Suomeen alaikäisinä ilman huoltajaa. Pihlajalinnan heinäkuussa 2023 avaama ja ylläpitämä perheryhmäkoti on suunnattu 15 vuotta täyttäneille nuorille, jotka asuvat perheryhmäkodissa, kunnes he ovat täysi-ikäisiä tai heidän huoltajansa saapuvat maahan.

– Nuoret ovat saapuneet Suomeen yksin ja Mathildaan muuttaessaan heille on jo myönnetty oleskelulupa. Meidän ensisijainen tehtävämme onkin tarjota turvaa ja tukea nuorille sekä auttaa heitä kotoutumaan Suomeen. He saavat meiltä arjen huolenpitoa sekä apua kokemuksiinsa, joita ovat kohdanneet aivan liian nuorina, kertoo perheryhmäkoti Mathildan johtaja Tessa Tuukkanen.

Mathildassa asuvilla nuorilla on arkeen asettumisen edellytykset esimerkiksi siten, että heillä kaikilla on opiskelupaikka syksyksi 2023.

– Autamme heitä opiskelun aloittamisessa ja edistämisessä. Lisäksi arkeen asettumisen yhtenä tärkeänä elementtinä on edesauttaa heitä yhdistämään oma ja uusi kulttuuri heidän uudeksi kulttuurikseen. Tämä antaa voimavaroja elämässä eteenpäin.

Moniammatillinen tiimi nuorten tukena joka käänteessä

Mathildassa työskentelee asiantunteva työryhmä, joka koostuu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisista. Moniammatilliseen 15-henkiseen tiimiin kuuluu muun muassa sosionomi, psykiatrinen sairaanhoitaja, toimintaterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja, lähihoitaja ja yhteisöpedagogi.

Matilda 1

– Kaikkia osaajiamme yhdistää kokemus lasten ja nuorten parissa työskentelystä tai pakolais- ja maahanmuuttajataustaisten henkilöiden auttamisesta.

Rauhallinen sijainti keskellä lukuisia mahdollisuuksia

Perheryhmäkoti Mathilda sijaitsee rauhallisella sijainnilla, aivan kaupungin kupeessa Kukkumäessä, josta on kivenheitto tekemisen ja tapahtumien ytimeen. Jyväskylä on tunnettu avoimena ja energisenä kaupunkina, joka tarjoaa nuorille ja opiskelijoille paljon harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia. Opiskelijoita tulee joka puolelta Suomea ja yhä useampi ulkomailta. Tämä tekee Jyväskylästä paikan, jonne on helppo tulla ja asettua riippumatta monimuotoisista taustoista.

Matilda 2

Pihlajalinna tuottaa palvelun Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Yhtiöllä on myös aiempaa kokemusta maahanmuutossa auttamisesta vastaanottokeskustoiminnan muodossa Pirkanmaalla.

– Meillä Pihlajalinnalla on aina kokemus ja valmius auttaa nopeasti maahanmuuttoon liittyvissä avunpyynnöissä. Toiminta on vahvasti osa Pihlajalinnan arvopohjaa ja tarkoitusta auttaa elämään parempaa elämää kaikissa olosuhteissa, sanoo Tuukkanen.

Kiinnostuitko kuulemaan lisää perheryhmäkodista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista maahanmuuttajanuorille?

Ota yhteyttä:

Tessa Tuukkanen
perheryhmäkoti Mathildan johtaja
puh. 040 661 4657
[email protected]