Vakuutusasiakas Turva

Pihlajalinna palvelee Turvan asiakkaita sairauksien ja tapaturmien hoidossa. Turvan asiakkaana lisätietoa ja ohjeita löydät Turvan verkkosivuilta.

Käyttäessäsi Turvan henkilövakuutusta, lisätietoa ja vahinkoilmoituksen löydät tämän linkin takaa.
Käyttäessäsi Turvan yritysvakuutusta, lisätietoa löydät tämän linkin takaa.

Ajanvarausohje Turvan vakuutusasiakkaille

Varaa aika Pihlajalinnan asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme tai soita ajanvarauksemme puhelinnumeroon 010 312 010.

Maksan käyntini itse ja haen korvausta vakuutusyhtiöstä tämän jälkeen

Varaa aikasi haluamallesi Pihlajalinnan asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme täältä tai soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 010 312 010. Turvan verkkosivuiltasivuilta löydät ohjeet korvauksen hakemiselle jälkikäteen.

Minulle on sattunut työtapaturma, liikennetapaturma tai Turva on sitoutunut maksamaan käyntini

Varaa aikasi soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 010 312 010. Varaamme sinulle sopivimman ajan ja varmistamme käyntiisi liittyvien tietojen dokumentoinnin käyntiäsi varten. Näin pystymme takaamaan sinulle parhaan ja nopean hoidon.

Hyvä tietää vakuutusasiakkaana

Vakuutusasiakkaana voit ennen ensimmäistä käyntiäsi selvittää seuraavat asiat:

  • Vakuutusehdoistasi tai Turvan asiakaspalvelusta on hyvä tarkistaa etukäteen, mitä toimenpiteitä ja lääkäripalveluita vakuutuksesi korvaa.
  • Voit selvittää myös etukäteen, voidaanko vastaanottokäynnit ja toimenpiteet laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöltäsi vai maksatko käynnit ensin itse ja haet jälkikäteen korvaukset vakuutusyhtiöstäsi.
  • Työtapaturmien kohdalla tulee tapaturmasta viipymättä ilmoittaa esimiehellesi. Häneltä saat ohjeistuksen yrityksen lakisääteisen vakuutuksen toiminnasta ja käyttömahdollisuudesta.

Yleinen toimintamalli Turvan vakuutusasiakkaille

  • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa, joihin kuuluvat yksityiset tapaturma-, matka-, sairauskulu- ja lisenssivakuutukset, maksat käynnit pääsääntöisesti ensin itse ja haet korvaukset jälkikäteen Turvasta, ellei sinulla ole käytössäsi TaskuTurvan suorakorvauskorttia.
  • Suorakorvauskorttia käyttäessäsi huomaathan käyttää oikeaa korttia (tapaturma tai sairaus) ja jos vakuutuksella on omavastuu niin se pitää olla ensin maksettuna, jotta suorakorvauskortin käyttäminen onnistuu.
  • Lakisääteisissä vakuutuksissa, joihin kuuluvat työtapaturma ja liikennevahinko, voimme laskuttaa ensimmäisen käynnin suoraan Turvasta. Tähän tarvitsemme esimerkiksi vakuutustodistuksen, jolla voimme varmentaa työantajasi vakuutusyhtiön.

Hoidot ja tutkimukset, kuten kuvantaminen ja leikkaukset

Kalliimpien hoitojen ja tutkimusten osalta vakuutus toimii pääsääntöisesti seuraavalla tavalla:

  • Lääkäri tekee pyynnön maksusitoumuksesta Turvalle vastaanottokäyntisi jälkeen. Tällaisia ovat muun muassa magneettitutkimus ja leikkaushoito.
  • Turvan myöntäessä maksusitoumuksen on meillä mahdollisuus laskuttaa suoraan hoidot ja tutkimukset vakuutusyhtiöltäsi.

Tapaturmat

Vapaaehtoisissa vakuutuksissa sinun on hyvä ensin itse tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi, josta selviää tapahtumien kulku. Vakuutusyhtiöllä on omat vahinkoilmoituslomakkeensa, joka on mahdollista täyttää Turvan omilla verkkosivuilla.

Työtapaturmien sattuessa työnantajan tai esimiehen tulee tehdä vakuutusyhtiöön vahinkoilmoitus, jossa selviää tapahtumien kulku. Turvalla on oma vahinkoilmoituslomakkeensa, joka on mahdollista täyttää Turvan verkkosivuilla.