Koskiklinikka sai rinnalleen Pihlajalinna Kelloportin – nämä palvelut saat uudesta hoidon huippuyksiköstä Tampereelta

Pohjola Sairaala Tampere siirtyi Pihlajalinnan omistukseen helmikuussa, ja nyt syntyy uusi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoyksikkö.

Kaaduin portaissa, ja nyt sattuu käteen. Murtuikohan ranne? Polvivaivani ovat pahentuneet viime kuukausina. Mitähän on taustalla ja millainen hoito olisi avuksi?

Pihlajalinna Koskiklinikka on ennestään tuttu ja tunnettu hoidon huippuyksikkö, ja nyt apua tapaturmiin sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksiin voi saada myös Pihlajalinna Kelloportista.

– Pohjola Sairaala Tampere siirtyi Pihlajalinnan omistukseen viime helmikuussa, ja Pihlajalinnalla on nyt Tampereella kaksi huippuyksikköä: Koskiklinikka ja Kelloportti, sairaalan ylilääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Petri Sillanpää taustoittaa.

Heikki-Jussi Laine ja Petri Sillanpää
Pihlajalinna keskittää ortopedisen ja käsikirurgisen toiminnan Kelloportin tiloihin, mikä vahvistaa hoitoprosesseja, sanovat tuki- ja liikuntaelinkirurgi, ortopedi Heikki-Jussi Laine ja sairaalan ylilääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Petri Sillanpää.

– Kelloportissa asiakkaita ottavat vastaan ortopedit, käsikirurgit, toimintaterapeutit ja fysioterapeutit. Vastaanotto- ja leikkaustoiminta on täydessä käynnissä kesän jälkeen. Myöhemmin syksyllä yksikköön siirtyy lisää tuki- ja liikuntaelinsairauksiin liittyviä palveluja.

Kuka tahansa voi Sillanpään mukaan käyttää Kelloportin palveluja: itsemaksavat asiakkaat ja vakuutusten kautta hoitoon hakeutuvat potilaat. Kelloportti palvelee kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita.

– Pihlajalinna muodostaa Pirkanmaalla ainutlaatuisen tuki- ja liikuntaelinsairauksien tules-hoitoyksikön, mikä on alueellamme iso uudistus. Olemme nykyisinkin jo kohtuullisen iso toimija, ja nyt toimintamme kasvaa ja vahvistuu entisestään. Meillä on kattavasti ortopedian ja käsikirurgian sekä fysioterapian asiantuntijoita hoitamaan esimerkiksi lonkka- ja polvivaivoja sekä jalkaterän, selän ja yläraajojen ongelmia.

Kelloportti
Pihlajalinnan vastaanotolla palvellaan sekä itse maksavia että eri vakuutusyhtiöiden asiakkaita.

Pihlajalinnan tuki- ja liikuntaelinkirurgina toimivan ortopedi Heikki-Jussi Laineen mukaan Kelloportissa on valmiina monia hyviä asioita otettavaksi Pihlajalinnan käyttöön. Vastikään rakennetut uudenaikaiset tilat mahdollistavat erinomaiset olosuhteet vastaanotto- ja leikkaustoiminnalle.

– Ortopedien ja käsikirurgien osaamisen saaminen saman katon alle vahvistaa entisestään hoitoprosessejamme, Laine tähdentää.

Monet ovat jo tottuneet käyttämään yksityisterveydenhuollon lääkäripalveluita, mutta yksityispuolen leikkaustoiminnan laajuus saattaa vielä yllättää. “Ai, se leikkaus tehdään täällä” on Koskiklinikalla aika ajoin kuultava asiakkaan yllättynyt reaktio hoidon sujuvaan etenemiseen.

Vakuutusyhtiöiden hoitoon ohjaamien tapaturmapotilaiden määrä on Laineen mukaan lisääntymässä.

– Akuutin vamman ja murtumien leikkaushoito yksityispuolella on lisääntynyt Pirkanmaallakin. Etenkin monenlaiset pienmurtumat voidaan hoitaa kattavasti yksityispuolella, mikä helpottaa myös julkisen sektorin leikkaustoimintaa. Moni havahtuu huomaamaan vasta julkisen terveydenhuollon vastaanotolla, että minullahan on vakuutus tällaisten tapaturmien varalle, Laine sanoo.

Kelloportti2
Heikki-Jussi Laine ja Petri Sillanpää sanovat Kelloportin uudenaikaisten tilojen mahdollistavan erinomaiset olosuhteet vastaanotto- ja leikkaustoiminnalle.

Kelloportti hoitaa myös työtapaturmia, joissa yksi potilasryhmä on ammattiurheilijat. Pihlajalinna tekee läheistä yhteistyötä esimerkiksi huippu-urheilun seurojen kanssa.

– Osaksi tules-hoitoyksikköä meille tulee vahva urheiluklinikka, jota johtaa ortopedian ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Heidi Haapasalo, Petri Sillanpää esittelee.

– Etunamme on lisäksi huippu-urheilun arvostama moniammatillisuus, jolloin urheilijoiden suorituskykyä on tukemassa myös muita terveydenhuollon ammattilaisia, kuten fysioterapeutteja ja ravitsemusterapeutteja, hän summaa.

Kelloportti ja Koskiklinikka

Uusi Pihlajalinna Kelloportti sijaitsee osoitteessa Kelloportinkatu 1D, jossa aiemmin toimi Pohjola Sairaala.

Pihlajalinna Koskiklinikka jatkaa toimintaansa tutulla paikalla Hatanpään valtatie 1:ssä.

Pihlajalinnan palvelut Tampereella:
– tapaturmapäivystys
– yleislääkärit
– erikoislääkärit, kuten ortopedit, käsikirurgit, fysiatrit
– fysioterapia
– laajat kuvantamisen palvelut
– laboratorio
– sairaala

Varaa aika Pihlajalinna Kelloporttiin.

Varaa aika Pihlajalinna Koskiklinikalle.

Juttu on ilmestynyt Aamulehdessä 31.5.2022.