Terveys on hyvinvointisi kulmakivi − pidä siitä huolta

Pihlajalinnassa saat nopean ja turvallisen avun terveyspulmiin. Vastaanottomme palvelevat normaalisti, monet asiat ratkeavat myös puhelimitse tai etälääkärillä.

Terveys on hyvinvoinnin kulmakivi, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Yksi osa tätä on käydä lääkärissä silloin, kun sen aika on.

− Meille on turvallista tulla, onpa kyseessä pitkäaikaissairauden kontrolli, murtuma, äkillinen särky tai muu oire, sanoo Pihlajalinnan päivystyksen vastaava lääkäri Risto Rapila.

Turvallista asiointia

Pihlajalinnan vastaanotolle voi tulla levollisella mielellä.

− Kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan. Henkilökuntamme on töissä vain täysin terveenä, pesemme käsiä usein ja esimerkiksi asiakkaan ja potilaan kättelystä on toistaiseksi luovuttu, Rapila sanoo.

Mikäli asiakkaalla on flunssaa, nuhaa, kurkkukipua, yskää, lihassärkyä, kuumetta tai äkillisen vatsataudin oireita, hänet ohjataan eri tiloihin kuin muut asiakkaat. Koronatestit tehdään joko lääkärikeskusten läheisyydessä olevissa testauspisteissä tai lääkärikeskuksissa erillisissä testaustiloissa, joten mahdollisen koronan tartuntavaaraa muihin asiakkaisiin ei ole.

Kontrollikäyntiä ei kannata perua

Risto Rapila painottaa, että erityisesti pitkäaikaissairauksien hyvästä hoitotasapainosta on tärkeä pitää kiinni myös nyt. Tämän takia esimerkiksi kontrolliaikoja ei kannata perua.

− Tämä pätee niin reumaan, sydänsairauksiin, astmaan kuin esimerkiksi mielenterveyssairauksiin. Jos hyvä hoitotasapaino pääsee horjumaan, tilanteen korjaaminen voi olla työlästä ja kuukausien tai vuosien työ hyvän tilanteen saavuttamiseksi valua hukkaan, Rapila muistuttaa.

Jos perinteiselle vastaanottokäynnille tuleminen mietityttää, voi ennestään tutun lääkärin kanssa usein asioida puhelimitse tai varata ajan etävastaanotolle. Esimerkiksi monet diabetespotilaat asioivat jo nyt etäyhteyden avulla lääkärinsä kanssa ja käyvät laboratoriokokeissa etälääkärin kirjoittamien lähetteiden mukaan.

Moni asia hoituu etänä

Etävastaanotolla voi hoitaa myös monia kertaluonteisia vaivoja, kuten virtsatie- tai silmätulehduksen. Korva- ja poskiontelotulehdukset vaativat edelleen perinteisen vastaanottokäynnin, etävastaanotolla ei kirjoiteta myöskään uni- tai psyykelääkkeitä.

Etävastaanotolle voi hakeutua kahdella tavalla: varaamalla ajan tietylle lääkärille Pihlajalinnan verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelusta tai ottamalla yhteyttä lääkäriin ilman ajanvarausta Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta. Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta tavoitat lääkärin joka päivä klo 7−23, ja sen voit ladata puhelimeesi App Storesta tai Android-laitteille Google Playsta.