Heikki-Jussi Laine — Pihlajalinna

Heikki-Jussi Laine

Ortopedi

Ortopedian erikoislääkäriltä saa apua akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin kuten lihasten, nivelten ja luiden sairauksiin ja tapaturmiin. Traumatologi tutkii ja hoitaa tapaturmien seurauksena syntyneitä vammoja kirurgisesta näkökulmasta.

Erityisosaamistani ovat nilkan ja jalkaterän alueen vammat ja niiden jälkitilat sekä muut tämän alueen vaivat. Nilkan ja jalkaterän ongelmien leikkaushoidon rinnalla työssäni korostuu merkittävästi potilaan opastaminen ja jalan normaalin toiminnan palauttaminen toivuttaessa vammasta tai muusta kipuvaiheesta. Olen aiemmin toiminut 20 vuotta nilkka- ja jalkateräortopedian vastuulääkärinä Tampereen yliopistosairaalassa ja sen jälkeen Pohjola Sairaalassa. Vastaanottoa pidän Tampereen Pihlajalinna Kelloportissa.
Minulla on kilpaurheilutaustaa jalkapallosta - niin pelaajana kuin sittemmin joukkuelääkärinä ja juniorivalmentajana. Vuosien mittaan hoidossani on ollut laajalti eri lajien kilpaurheilijoita ja harrastajia. Nilkan ja jalkaterän alueen vammat ja rasitusvaivat ovat varsin tavallisia joukkuepallopelien lisäksi monissa yksilölajeissa, kuten yleisurheilussa,   suunnistuksessa ja mailapeleissä. Lisäksi voimistelulajit, kuten joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, cheerleading ja tanssi, sekä kamppailulajit muodostavat omat kokonaisuutensa. Urheilijoiden hoidossa oleellista on tehdä   toipumisvaiheessa mahdollisimman selkeä protokolla asteittaisesta palaamisesta täysivauhtiseen harjoitteluun ja kilpailusuoritukseen - tätä helpottaa yhteydenpito valmennuksen ja fysioterapeutin tai fysiikkavalmentajan kanssa.
    

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti
Toimipisteet:

Pihlajalinna Kelloportti

Kelloportinkatu 1 D, 33100 Tampere