Johanna Näsinlinna — Pihlajalinna

Johanna Näsinlinna

Seksuaalineuvoja
Seksuaaliterapeutti

  

Olen valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2008. Terveyskeskuksessa n. 4 vuoden ajan työskentelyn jälkeen olen valmistunut naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi 1/2020. Seksuaalineuvojaksi valmistuin 9/2022. Seksuaaliterapeutiksi valmistuin Väestöliiton koulutuksesta 11/2023. 

Työotteeni on ratkaisukeskeinen, kuitenkin ehdottoman ihmisläheinen ja sensitiivinen. Erilaisten teemojen esiin nostaminen on luonani sallittua.

Gynekologina päivätyössäni K-HKS:ssa, kohtaan lapsettomuus- ja kipupotilaita, sekä monenlaisia erikoisalani potilaita, myös raskaana olevia ja synnyttäviä tai hiljattain synnyttäneitä. Terveyskeskuksessa työskennellessäni olen tehnyt n.3 vuoden ajan lastenneuvolatyötä. Lapsettomuuspoliklinikalla kohtaan myös gynekologille harvinaisempia miespotilaita. Maskuliiniset ihmiset ovat tulleet tutuiksi työskennellessäni terveyskeskuksessa noin 4-v ajan ennen gynekologiksi erikoistumistani. Terapeuttina hoidan mielelläni kaiken sukupuolisia ihmisiä.

Seksuaaliterapia on ehdottoman luottamuksellista lyhytterapiaa, perinteisesti 5-20 krt. Terapian määrä määräytyy yksilöllisesti. Terapiassa kartoitetaan ihmisen/ihmisten elämäntilannetta, selvitellään asiakkaan/asiakkaiden seksuaalielämän haasteita ja hoito toteutetaan keskustellen, erilaisin harjoituksin ja mahdollisesti myös kotitehtävien avulla. 

Seksuaaliterapiaan ei ole ikärajaa. Nuorten kanssa teen mielelläni myös lyhyempää seksuaalineuvonnallista työtä, tarvittaessa toki terapeuttistakin työtä. Lasten kohdalla tarve on usein seksuaalikasvatukseen, mihin minulla ei ole virallista koulutusta.

Terapeutin vastaanotolla ei hoideta lääkärin arviota vaativia asioita. 

Terapia voidaan toteuttaa vastaanotolla tai etätapaamisena videoyhteydellä. Jos mietit, sovellunko seksuaaliterapeutiksesi, voit varata minulle maksuttoman puhelinajan terapiatarpeen arviointia varten. Puhelimitse ei varsinaista terapiatyötä tehdä, vaan arvioidaan pelkästään mahdollisuuksia terapiaprosessiin.

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Seksuaaliterapeutti

Lapsipotilaat:
En hoida lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi
Toimipisteet:

Pihlajalinna Hämeenlinna

Raatihuoneenkatu 10, 13100 Hämeenlinna