Markku  Aarnio, Dosentti, Lääketieteen tohtori — Pihlajalinna

Markku Aarnio

Gastrokirurgi

Gastrokirurgi eli vatsaelinkirurgi tutkii ja hoitaa vatsaontelon elinten sairauksia avo- ja tähystyskirurgisin menetelmin.

Gastroenterologi

Gastroenterologi on vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon perehtynyt erikoislääkäri.

Dosentti, Lääketieteen tohtori

 

Olen gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri ja dosentti. Olen erikoistunut mahasuolikanavan sairausten hoitoon. Tutkimustyöni aiheena on ollut periytyvä paksusuoliyöpä ja suolisairauksen kirurginen hoito. Pyrin pitämään yllä osaamistani käyden säännöllisissä koulutuksissa Suomessa ja ulkomailla.


Tyypillisiä vatsaoireita ovat närästys, vatsan turvottelu, vatsakivut tai muutokset suolen toiminnassa, kuten ummetus tai ripuli. Vatsavaivat ovat hyvin yleisiä, mutta oireiden taustalla ei useinkaan ole mitään vakavaa sairautta. Tutkimuksiin kannattaa hakeutua, jos vaivat jatkuvat pitkään tai kovenevat. Vatsavaivojen syiden selvittämisessä tarvitaan usein tähystystutkimuksia. Paksusuolen tähystyksessä eli kolonoskopiassa tutkitaan peräsuoli, paksusuoli ja ohutsuolen loppuosa. Mahalaukun tähystyksessä eli gastroskopiassa nähdään ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen tila. Vatsan ultraäänitutkimus on myös perustutkimus näiden sairauksien tutkimisessa.Hoidan potilaita Pihlajalinnan Etäklinikalla. Pyrin järjestämään tarvittavat tutkimukset sujuvasti Pihlajalinnan lääkärikeskusten kautta.


 Vastaanotolleni voivat tulla yli 12-vuotiaat. 

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti
Toimipisteet:

Etävastaanotto