Reetta Rantala — Pihlajalinna

Reetta Rantala

Psykologi

Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Psykologi keskustelee, neuvoo, tukee ja auttaa elämän erilaisissa kriisi- ja ongelmatilanteissa.

Olen laillistettu psykologi ja EMDR-terapeutti ja työskennellyt psykologina noin viidentoista vuoden ajan. Olen työskennellyt sekä aikuisten että lasten parissa terveysasemalla, perheneuvolassa, kouluissa sekä neuvolassa. Olen hankkinut lisäkoulutusta muun muassa neuropsykiatrisista häiriöistä ja oppimisvaikeuksista sekä psyykkisestä traumatisoitumisesta. Syitä hakeutua psykologin vastaanotolle voivat olla muun muassa elämäntilannekriisit, traumaattiset tapahtumat, masennus- ja ahdistusoireet tai paniikkioireilu. Myös ihmissuhteisiin ja perhesuhteisiin liittyviä haasteita voi käsitellä psykologin kanssa. Teen myös aikuisten ADHD-arvioita. 


Minulla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä. Syitä hakeutua vastaanotolle lapsen asioissa voivat olla esimerkiksi lapsen syntymään & vanhemmuuteen valmistautuminen, huoli lapsen kehityksestä, tunteiden säätelystä tai käyttäytymisestä, oppimisvaikeudet tai neuropsykiatristen pulmien selvittely. Vastaanotolla voi käsitellä myös lapsen & perheen kohtaamia kriisitilanteita ja menetyksiä tai perheen arkeen liittyviä ongelmia (esimerkiksi uniasiat tai syömisongelmat). Tarvittaessa teen lapsille ja nuorille psykologisia tutkimuksia ja arviointeja (kehitykselliset tutkimukset, oppimisvaikeudet, neuropsykiatristen haasteiden kuten ADHD:n ja/tai autismikirjon kartoitukset).  

 En tee huoltajuuteen, vanhemmuuteen tai rajoitustoimenpiteisiin liittyviä lausuntoja. 

  


Erikoistumisalat ja tehtävät:

Psykologi

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti
Toimipisteet:

Pihlajalinna Jyväskylä

Cygnaeuksenkatu 8, 40100 Jyväskylä

Pihlajalinna Seppä

Ahjokatu 11, 40320 Jyväskylä