Seppo Kuttila — Pihlajalinna

Seppo Kuttila

Korvalääkäri

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit tutkivat ja hoitavat kyseisen alueiden infektioita ja sairauksia kuten ylähengitysteiden ja korvan tulehduksia.

Olen korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Kokemusta minulla on 30 vuoden ajalta. Työssäni pidän tärkeänä lasten korvatulehdus- ja infektiokierteen hoitoa sekä lasten ja perheiden auttamista. Mannerheimin lastensuojeluliitto palkitsi työni lapsiperheiden kohtaamisessa kunniakirjalla v. 2017. Olen myös perustajajäsen Pohjoismaisessa lasten korvalääkäriyhdistyksessä. Hoidan lasten kuulonlaskuun johtavia tulehduksia ja liimakorvatautia ilmastusputkilla. Myös lasten pitkittyneiden ja äkillisten, ahdistavien yskien hoito kuuluu osaamiseeni.

Aikuisilla hoidan ja tutkin korva-, nenä- ja kurkkutauteja sekä kasvosärkyä. Heijastuva korvakipu oli osa väitöstutkimustani. Teen paikallispuudutuksessa erilaisia korvien, nenän ja kurkun toimenpiteitä. Vakuutusyhtiöille teen lausunnot kuulovaurioista. 

V. 2003 väittelin aikuisten korvakivusta, korvien soimisesta ja kasvokivusta. Olen toiminut vuodesta 2005 Käypä hoito -suosituksen asiantuntijalääkärinä purentaelimistön toimintahäiriöissä. Toimin 15 vuoden ajan Suomen hammaslääkäriseuran kouluttajana kasvosäryissä. Tutkin ja hoidan korva- ja kasvokipua yhdessä erikoishammaslääkärin ja fysioterapeuttien kanssa. Toimin edelleen asiantuntijana kansainvälisissä kasvosärkyä ja kuuloa tutkivissa julkaisuissa (Orofacial Pain, Journal of Oral Rehabilitation, International Journal of Audiology, Suomen lääkärilehti).

Koulutukset ja pätevyydet: Lääketieteen lisensiaatti 1982, korvalääkäri 1991, lääketieteen tohtori 2003, Käypä hoito asiantuntijakoulutus 2005, Pohjoismaisen lasten korvalääkäriyhdistyksen perustajajäsen 2015  

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
englanti, ruotsi, suomi, saksa
Toimipisteet:

Pihlajalinna Jyväskylä

Cygnaeuksenkatu 8, 40100 Jyväskylä