Röntgen on auennut Kotkan Pihlajalinnassa

Tiina Taivaisen Jere-pojan murtunut nilkka hoidettiin Kouvolan Pihlajalinnassa röntgenistä kipsaukseen. Uuden röntgenin myötä tämä on mahdollista myös Kotkassa.

Tiina Taivaisen 10-vuotiaan pojan Jeren nilkka murtui keväällä lasketteluonnettomuudessa.

− Pelästyin äitinä tilannetta, mutta Jere sai nopeasti rinteessä ensiapua jalkaansa ja mono saatiin pois ennen kuin jalka ennätti turvota liikaa.

Ortopedi tutki jalan jo Levin Pihlajalinnassa. Röntgen- ja magneettikuvaukset tehtiin Taivaisten kotipaikkakunnalla Kouvolassa. Jeren kipsihoito kesti neljä viikkoa, jonka jälkeen jalka röntgenkuvattiin varmuuden vuoksi vielä uudestaan. Jälkikontrolli ja viimeinen röntgen on edessä syksyllä.

− Hoitoketju on toiminut Leviltä asti sujuvasti ja jonottamatta. Kun onnettomuus sattui, oli iso helpotus, että tiesimme nopeasti, mikä jalassa on, emmekä joutuneet olemaan epätietoisuudessa.

Jerelle mieleen jäi parhaiten ”mahtavat kipsaritädit”, jotka antoivat valita kipsin värin ja toisaalta opettivat Jereä kävelemään kepeillä. Nyt ajatuksissa siintävät jo futisharjoitukset, joihin poika on juuri päässyt palaamaan.

− Arkea helpottava asia Jeren hoidossa on ollut se, että ortopedi, röntgen ja kipsaus ovat kaikki olleet saman katon alla. Asiat ovat hoituneet nopeasti, eikä siirtymisiin paikasta toiseen ole mennyt aikaa,

Tiina Taivainen toteaa.

Murtumapotilaat ja muut röntgen-hoitoa tarvitsevat pystytään hoitamaan nyt myös Kotkan Pihlajalinnassa Kouvolan tapaan.

− Uusi, moderni röntgen laajentaa palveluitamme ja sen avulla esimerkiksi murtumapotilas saa nyt sekä diagnoosin että hoidon yhdellä lääkärikäynnillä, sanoo vastaava lääkäri Pekko Parviainen.

teksti: Tiina Laaninen